КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 30 » «МОЛОДИЛЬНІ ЯБЛУКА» — ЦЕ НЕ КАЗКА
10:14
«МОЛОДИЛЬНІ ЯБЛУКА» — ЦЕ НЕ КАЗКА

«МОЛОДИЛЬНІ ЯБЛУКА» — ЦЕ НЕ КАЗКА


У давні часи вважали, що яблука мають чарівну силу. Ще в дитинстві, з казок, ми дізнавалися про відважних героїв, котрі вирушають у небезпечну подорож за чарівними яблучками, які здатні повернути молодість та здоров’я їхнім близьким.   Зокрема, в яблуках — у цьому найдоступнішому для нас фрукті — містяться всі потрібні речовини для нормальної життєдіяльності людського організму.

КУРЦІ, ЇЖТЕ ЯБЛУКА!
Яблука — це давній і перевірений часом лікувальний засіб. У давній медицині яблука використовували залежно від ступеня зрілості та смаку. Авіценна вважав, що.....  ЦІЛЮЩА СИЛА ЯБЛУК
Яблуко — це найпоширеніше джерело мінеральних речовин (калій, фосфор, кальцій, магній, натрій, залізо) і вітамінів (С, Е, каротин, В1, В2, В6, РР, фолієва кислота), до того ж у легкозасвоюваній формі і в оптимальних для людського організму сполученнях. А 5—6 яблучних зерняток містять добову потребу організму в йоді.
Яблука і сік із них корисні людям, які страждають від гіпертонії, атеросклерозу, захворювань суглобів, печінки та нирок, хронічної втоми. Завдяки наявності пектину в яблуках, від вживання цих фруктів активізується травлення, відбувається очищення організму від шлаків, виводяться з організму радіонукліди.
Яблука та яблучний сік — потужні очисники крові і всієї лімфатичної системи. Вітаміну А в яблучному соку на 50% більше, ніж в апельсиновому. Корисні властивості яблук зумовлені також наявністю в них калію (потрібний для підтримки нормальної роботи серця, кислотно-лужного балансу) та кальцію. До речі, кальцій, що міститься в яблуках, засвоюється організмом швидше, ніж із молочних продуктів.
Завдяки великій кількості заліза яблука — незамінний продукт за недокрів’я. Для цього слід протягом дня з’їдати 400—600 г цих фруктів. Яблучний сік помічний у разі захворювань серцево-судинної системи, гастритів зі зниженою кислотністю, а ще він нормалізує кількість холестерину в крові.
У народній медицині яблучний чай і свіжі яблука рекомендують для пом’якшення кашлю, за ревматизму, нирковокам’яної хвороби, авітамінозу. Печені яблука — гарний помічний засіб у разі хронічних запорів. А яблучний компот п’ють за проносів і гастроентеритів.

А ще яблука виводять з організму солі важких металів, зміцнюють стінки судин, мають протимікробну дію. Ретельно пережовуючи яблуко, ми проводимо санацію ротової порожнини, і хвороботворні мікроби гинуть.
Особливо цінними вважаються сорти «Антонівка» і «Симиренко». У них усі поживні речовини зберігаються протягом кількох місяців після того, як їх зірвали з дерева.
Якщо з’їдати за годину до сніданку 2 яблука антонівки (як додаток до звичайного раціону), то можливо знизити ризик передчасної смерті від серцевих захворювань на 20%. Також існують дослідження, які підтверджують, що флавоноїди і поліфеноли, що містяться в яблуках, мають протипухлинні властивості та зв’язують небезпечні для здоров’я вільні радикали.
Яблука слід вживати людям, які хочуть схуднути. Для цього влаштовують розвантажувальні «яблучні дні», під час яких з’їдають по 1,5—2 кг яблук за 5—6 прийомів. Такі дні корисні також у разі гіпертонічної хвороби.
З яблук роблять припарки до ураженої запаленням шкіри. Щойно натерту кашку з яблук застосовують для лікування опіків, обморожень, ран та виразок на шкірі.
У Франції та Італії провели дослідження, які показали, що яблука нормалізують кількість холестерину в печінці. Ірландці навіть підрахували, що для цього достатньо з’їдати на день усього 2—3 яблука. Яблука ліпше їсти сирими, оскільки під час їх термічної обробки втрачається до 70% флавоноїдів. Корисні речовини містяться в шкірці і безпосередньо під нею, тому не варто чистити яблука перед вживанням. Треба зауважити, що в зелених яблуках вітаміну С більше, ніж у червоних.
Крім того, що яблука корисні для здоров’я, споживання цих фруктів благотворно позначається і на зовнішності, запобігаючи появі зморщок і стимулюючи ріст волосся. З яблук можна робити цілющі маски для шкіри.
Увага! Небажано їсти сирі яблука у разі виразки, особливо дванадцятипалої кишки. Кислота, що міститься в яблуках, подразнюватиме слизову оболонку.

ЯК ВИБИРАТИ ТА ЗБЕРІГАТИ ЯБЛУКА
Вибираючи яблука, звертайте увагу на те, щоб вони були міцними на дотик і не мали коричневих плям на шкірці. До речі, великі плоди частіше бувають перезрілими, ніж маленькі.
Куплені яблука слід зберігати в прохолодному місці, причому рівень кисню в повітрі повинен бути зниженим: це збереже свіжий вигляд фруктів протягом кількох місяців. Коли яблука потрапляють в середовище з нормальною температурою і рівнем кисню, наприклад, на прилавки магазинів, вони можуть швидко втратити свіжість і зів’янути. Унаслідок тривалого зберігання (до кінця зими) яблука втрачають майже всю свою вітамінну силу, однак пектини повністю зберігаються.
Яблука можна також заморожувати, сушити, в’ялити, мочити і маринувати. У разі заморожування слід зауважити, що вміст вітамінів у яблуках майже не змінюється. Розморожувати їх ліпше повільно за температури 0—4°С, тоді максимально зберігається вітамін С.
Сушені яблука — це гарне джерело легкозасвоюваних цукрів, а також мікроелементів. Сушити яблука можна усіх сортів, але кожен сорт окремо. Часто для цього застосовують падалку.
В’ялені яблука.
Видалити з фруктів серцевину і нарізати часточками. Пересипати цукром (0,1 частину від кількості яблук), перемішати, покласти в емальований посуд, накрити білою полотнинкою і покласти гніт, щоб виділився сік. Через деякий час сік злити, часточки розкласти на деку і поставити підв’ялитися в духовку на малому вогні. Готову сировину зберігати в скляній тарі або полотняній торбинці в сухому темному місці за кімнатної температури.
Яблучний сік.
Заготовляти яблучний сік можна з усіх сортів яблук. Але найбільш смачний і корисний сік з яблук осінніх і зимових сортів. Найкраще готувати його із суміші сортів яблук (кислих та солодких).

ЯБЛУЧНЕ ЛІКУВАННЯ
l У разі гастриту, коліту, катару шлунка, дискінезії жовчних шляхів зі зниженою кислотністю шлункового соку рекомендують до вживання свіжі кисло-солодкі яблука. Натерти 2 обчищених яблука (бажано зелених), кашку відразу ж з’їсти. За гострих і задавнених катарів не можна пити та їсти протягом 5 годин до і після споживання яблук. У іншому разі час можна скоротити до 4 годин (до і після споживання яблук), а в кінці лікування до 3,5 години. Яблучне пюре потрібно з’їдати рано вранці (у жодному разі на ніч — буде здуття), щоб приблизно до 11 години можна було поснідати. Щоденне лікування яблуками триває протягом місяця. Другого місяця яблука їсти тричі на тиждень, третього — лише 1 раз на тиждень.
l Хворим на хронічний ентероколіт легкої і середньої тяжкості, хронічний коліт у стадії загострення слід дотримуватися спеціальної яблучної дієти: протягом 2 днів за 5—6 разів з’їдати 1,5 кг м’яких стиглих яблук, тертих без шкірки та серцевини, і більше нічого не їсти і не пити. У наступні кілька днів щадна дієта без хліба, овочів, молочних продуктів. Подібним чином лікують і дизентерію, і черевний тиф.
l Легкий проносний засіб: з’їдати на сніданок злегка проварені яблука з розведеним молоком (закип’ятити 1 склянку води, додати 1 склянку молока і варити на повільному вогні 2 хвилини; підсолодити медом).
l У разі запорів яблука розріджують вміст кишечнику і посилюють його перистальтику. Для цього слід з’їдати натще 2—3 необчищених яблука, чи випивати тричі на день перед їдою по склянці яблучного соку, або вживати тривалий час печені яблука. (Печені яблука — також гарний засіб у разі нирковокам’яної хвороби та набряків).
l Тим, у кого порушена функція щитоподібної залози, рекомендують висушене насіння яблука змолоти на борошно на млинку для кави. Вживати щодня на кінчику чайної ложки один-два рази на день.
l Для швидшого загоєння тріщин у кутиках губ, на пипках і руках слід застосовувати такий засіб: 100 г яблук натерти на тертці й змішати зі свинячим, гусячим жиром або вершковим маслом у співвідношенні 1:1. Прикладати до ураженої ділянки на ніч, попередньо промивши її водою з милом.
l Ангіна, тонзиліт: розчинити 1 ч. л. яблучного оцту в склянці води. Полоскати горло щогодини першого ж дня захворювання. Другого дня — збільшити інтервал до 2 годин. Розчин слід не випльовувати після останнього разу кожного полоскання, а проковтнути. Таким чином можна вилікувати стрептококову ангіну за 24 години.
l Нестримний кашель у дітей: взяти 1 яблуко, 1 картоплину, 1 цибулину, помістити в посуд, залити 1 л води і варити, доки вода не википить наполовину. Давати тричі на день по 1 ч. л.
l Для пом’якшення простудного кашлю та охриплості 1 ст. л. шкірки яблук залити 1 склянкою окропу і настояти як чай. Приймати по 0,5 склянки 5—6 разів на день до їди або 2—3 необчищених яблука залити 1 л води і кип’ятити 15 хв. Приймати по 1 склянці тричі на день до їди.
l Біль у суглобах: збити жовток з 1 ч. л. скипидару і 1 ст. л. яблучного оцту. Ретельно втирати цю суміш у шкіру.
l Хронічна втома: вживати щодня перед сном по 2 ч. л. такого засобу: на кухлик меду 3 ч. л. яблучного оцту. У разі безсоння збільшити порцію вдвічі.
l Хворі нирки: взяти гончарну глину, залити її яблучним оцтом і перемішати. Суміш нанести на полотнинку і прикласти до попереку на ділянку нирок. У разі запалення нирок 1 склянку настою сухої, розтертої в порошок шкірки яблук приймати тричі протягом дня. За каменів у нирках випивати тричі на день склянку води, в якій розчинити попередньо 1 ст. л. порошку сухої шкірки яблук.
l Камені в сечовому міхурі. Три дні слід пити яблучний сік: о 8 годині ранку — одну склянку, далі через кожні 2 години, останній раз о 20-й — по 2 склянки. Якщо в ці дні жодного разу не буде випорожнення, можна на ніч прийняти проносне або, в крайньому разі, зробити клізму із теплої води. На третій день увечері потрібно прийняти гарячу ванну без мила і постаратися рясно пропітніти.
l Розлад обміну речовин. 3—5 необчищених середніх яблук кип’ятити в закритому посуді 10 хв, настояти 4 години. Приймати настій теплим по 1 склянці 3—4 рази на день. Або: щоденно з’їдати по 5—6 яблучних зерняток.
l За недокрів’я взяти антонівське яблуко (можна іншого сорту, але щоб було кисле), встромити в нього 2—3 цвяхи перпендикулярно один до одного і залишити на 12 годин. Потім цвяхи витягти, а яблуко з’їсти.
l Щоб позбутися бородавки, потрібно її натирати часточкою свіжого яблука (беруть кислі сорти) кілька разів на день, використовуючи кожен раз нову часточку. Робити це протягом 1—2 тижнів. Поступово бородавка коричнювіє, зменшується в розмірах і врешті зникає. Що кисліше яблуко, то дієвіше лікування.
l Найліпша дієта для схуднення: протягом кількох днів їсти печені яблука з корицею і кефіром, таким чином буде найменше навантаження на шлунок і одночасно виводитимуться токсини. Заїдають 200 мл кефіру 3—4 яблуками. Протягом дня не варто забувати поповнювати і жирові запаси — з’їдати трохи масла або сала. Щоб така дієта не набридла своєю одноманітністю, можна додавати в яблука корицю, в кефір спеції або зелень.
l У разі атеросклерозу, гіпертонії, ожиріння вживають суміш соків (яблучний — 100 мл, дині — 50 мл, томатний — 50 мл, лимонний — 25 мл) по 0,5 склянки за 15—20 хв до їди. Приймають цей засіб і за авітамінозу та недокрів’я.
l За високого тиску можна прикладати до п’ят марлю, змочену в нерозведеному яблучному оцті. Але тиск при цьому слід обов’язково контролювати, оскільки такий засіб його швидко знижує. У цьому випадку примочки потрібно відразу прийняти.

 ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 
Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті http://korjukivka-sity.at.ua/  ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2325 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України