КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Серпень » 4 » Міська влада віників не вяже ! Ловись, рибко, маленька - у великій річці!
11:19
Міська влада віників не вяже ! Ловись, рибко, маленька - у великій річці!

          Міська  влада  віників  не  вяже !    Чи не  так?

Ловись, рибко, маленька - у великій річці!

   

Редакція газети звернулася до міськради з офіційним запитом, поставивши такі питання:

Коли розпочнеться ремонт містка на Бульварній і чи буде полагоджено дамбу? Скільки заплановано витратити на ремонт коштів? Коли востаннє впорядковували цю водойму? Скільки коштів було витрачено при попередніх впорядкуваннях? Очікуємо на відповідь. 

А  через  день  ту  дамбу  прорвало...

Попливла  рибка  за  водою,  прорвало  дамбу ,  а " міські карасі"  ні вусом,  ні  хвостом  не  шевелять ...  

Постає  питання,  чи  знав  міський  голова  Ігор  Матюха,  що  дамба  "тріщить по швах" -  ЗНАВ !!!  Чи  зверталися  громадяни з  приводу  ремонту  дамби -  ТАК,  чи  були  кошти,  в тому  числі  і  паводкові,   щоб  полагодити   дамбу - ТАК,  чи  дійсно  на ремонт  приміщення   міської  ради  витратили  міліони,  на зарплату  собі  мають  великі  кошти,  а  на  негайний  ремонт  дамби  протягом  років  не  знайшли  декількох   тисяч  гривен.  А  чи  то  правда,  що  ще  орендують  для  голови  шикарну  іномарку  і  зараз  для  її  будують  гараж  вартістю  в  сотні  тисяч  гривен.

       А  на  звернення  громадян  у міської ради  одна відповідь: "немає  коштів" !  А  втім,  скільки їх  потрібно,  щоб зробити  невідкладні    роботи.  Заради  об"єктивності  треба  сказати,  що   рік  тому  до  дамбочки  навесні  привезли  машину  глини, розкидали   абияк    і   тепер   згадують люди   в  дощову  погоду  міську владу  "дуже  ласкавими  виразами", ковзаючись на тій глині.

       Є  у  місті  міській  голова,  є  депутати міської  ради,  є  виконком  - тільки  немає  порядку.   Можу стверджувати  це,  прослухавши    фонограму  останньої  сесії  міської  ради, на одному  із  міських  веб- сайтів.  Жодного  виступу  депутатів,  рішення  аби як  приймаються  з  голосу,  без  обговорення.  Роздача  "для  своїх"  земельних  ділянок  під гаражі  у  самому  центрі  міста,  поряд з   школою  мистецтв  та   меморіалом  жертвам  Корюківської  трагедії ...

         Іноді  можна  чути,  що  з  них  візьмеш,  таких  обрали ...   Кожен повинен робити свою справу,  а  посадові особи  сумлінно виконувати  свої  обовязки,  інакше  бездіяльність  може  бути розцінена  як  службова недбалість.

        І  на  останнє:  на  сесії  міський голова заявив,  "Желтой  прессы  я  не  читаю" -  чи  то  стосується  газети  " Маяк" ???

Ловись, рибко, маленька - у великій річці! 

  29 липня 2011,   Вікторія САВЧЕНКО      Публікація  райгазета  " Маяк "  № 31  30 липня  2011 року. 

   Інтернет  сайт  " Маяка"   http://koryukivka-mayak.com/Podiyi/Lovis-ribko-malenka-u-velikiy-richtsi.html 

Сергій Авдієвський на вудку впіймав майже восьмикілограмового дзеркального коропа у невеликій водоймі біля Бульварної.

    Мальовничий краєвид відкривається зору перехожого, що прямує дорогою понад річкою між вулицею Бульварною та її провулком.  Чи кожен помічає цю красу? У самісінькому центрі міста – оаза: дерева схилилися над тихим плесом води, стрічкою в’ється протоптана стежка понад самим берегом. Плавають качки. Розганяючись і змахуючи крильми, гуси намагаються злетіти прямо з водного плеса. Попід берегами над водою сидять рибалки. Саме вони і дбають про частину річки, закутої з обох боків дамбами, побудованими людьми.

Щовесни, коли сходить лід, вода наче самоочищається, несучи до однієї із дамб увесь непотріб, що накопичився за рік. Кидають у воду безсоромні гості річки порожні пластикові пляшки та інші відходи життєдіяльності. Зупиняється мотлох біля краєчка дамби, а вода біжить далі. «Прибрати б!», - думає перехожий... З`являється кілька чоловіків у рибальських чоботах, з граблями та іншими «спецзасобами», вичищають водойму, виловлюють сміття. Оце і є ті, хто піклується про водоймище - жителі провулка Бульварної та вулиці з однойменною назвою. Більшість з них перебувають на заслуженому відпочинку, деякі працюють. Об`єднує їх рибальство і небайдужість до світу, в якому живуть.

Про річечку стали дбати давно. Береги чисті, вода прозора, дамба на мосту - полатана, браконьєрів немає. За останніми пильнують особливо, оскільки, як досвідчені рибалки, до браконьєрства ставляться з презирством. Тому і проганяють усяких нечесних, з сітками та електровудками з річки. А так, по-людськи порибалити - ласкаво просимо!

Чотири роки тому п’ятнадцять рибалок, зібравши гроші, придбали у Холминському риббуді два бідони малька білого амура та дзеркального коропа і випустили їх у річку. Розповідають, що великого улову згодом не було, оскільки у річці водиться щука, яка напевно і поїла значну кількість малька, але... У понеділок зателефонував до редакції чоловік і повідомив цікаву новину - Сергій Авдієвський, один із опікунів маленької річки на Бульварній, на вудку впіймав дзеркального коропа, вагою близько восьми кілограмів. «Це ще, можна вважати, дитинча, - ледь утримуючи у руках рибинку, розповідав Сергій. - Вони виростають і до п’ятдесяти кіло. Але такій рибі тісно у невеликій нашій заводі. Мілкувато. Варто б полагодити дамбу, щоб не так швидко стікала вода. Весь цей час лагодили самі, купували цемент і латали, де треба. Але ремонт вже потрібен капітальний. Ось тут і хотілося б звернутися з проханням до міської влади, щоб звернули увагу на проблеми малої річки. Ми розуміємо, що почистити повністю водойму - у сьогоднішніх умовах, справа нереальна. Але ж полагодити хоча б дамбу, можна. У разі чого, ми залюбки допомогли б».

Може здатися, що ці чоловіки переслідують власні інтереси, дбаючи лише про рибальство. Але це не так. Більшість з них можуть собі дозволити (що і роблять) рибалити у неспокійних деснянських та бурхливих дніпрових водах. Справа зовсім у іншому. Навколо річки відпочиває багато людей. Сюди батьки приходять, щоб побути з малечею, як кажуть, на природі, дідусі навчають внучат тримати вудку аби, інтерес до рибальства не втрачався. Придивіться, з вудочками сидять тут і жінки, дівчатка. А взимку річка перетворюється на центральну ковзанку міста. Тут змагаються команди з хокею, набивають колінця самоучки - фігуристки.

Зараз річка міліє. Скажете, спека. Можливо. Але і зістарена дамба не утримує воду, так як це має бути.

А колись тут були людські городи. З берегів водойми потрапляв у воду гній і бадилля, шкідливі речовини, якими труїли жука на картоплі, і хімікати, якими обробляли інші рослини. Скраєчку був міський пляж. Саме тоді „мерія” подбала про те, щоб тут зробити гарне місце відпочинку. Городи переорали і засіяли травою. Невдоволених «господарів» клаптиків землі, щоправда, було чимало. Але втихло. І сьогодні ми маємо чудовий куточок природи у центрі гамірного міста. Місцеві обсаджують береги деревами, вигрібають сміття. Де-не-де під деревами навіть гриби ростуть. Все це треба берегти. «Наскільки спроможні, піклуємося про річку, - кажуть рибалки, - але потрібна й допомога міської влади». До міської ради чоловіки не зверталися, кажуть, газета писала, що обіцяли полагодити місток з правого боку річки на Бульварній, значить і дамбу без уваги не залишать. От тільки коли?

Редакція газети звернулася до міськради з офіційним запитом, поставивши такі питання:

Коли розпочнеться ремонт містка на Бульварній і чи буде полагоджено дамбу? Скільки заплановано витратити на ремонт коштів? Коли востаннє впорядковували цю водойму? Скільки коштів було витрачено при попередніх впорядкуваннях? Очікуємо на відповідь. 

    Отож,  ми  подали   повністю  матеріал,  що  був  розміщений  на  сайті  та  опублікований  в  райгазеті  " Маяк".  30  липня  2011р.

    

 

     

   

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1040 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України