КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 27 » МАСАЖІ, ЯКІ ПІДНІМАЮТЬ ХВОРИХ НАВІТЬ ПІСЛЯ ІНСУЛЬТУ
09:50
МАСАЖІ, ЯКІ ПІДНІМАЮТЬ ХВОРИХ НАВІТЬ ПІСЛЯ ІНСУЛЬТУ

МАСАЖІ, ЯКІ ПІДНІМАЮТЬ ХВОРИХ НАВІТЬ ПІСЛЯ ІНСУЛЬТУ


Після кількох років майже нерухомості внаслідок перенесеного інсульту Анатолій сьогодні вже самостійно пересувається, сам себе обслуговує, у нього відновилася мова і лише ціпок, на який він інколи спирається під час ходіння, нагадує про хворобу. Років три тому, коли курс медикаментозного лікування не дав бажаного полегшення, цей упертий 49-річний чоловік вирішив нізащо не здаватися і повернути собі повноцінне життя. Допоміг йому в цьому киянин, лікар-реабілітолог, масажист Андрій Дарнопих, який для Анатолія став ще й справжнім другом.

 РЕАБІЛІТОЛОГ — ЦЕ ТОЙ, ЩО ПОВЕРТАЄ ДО ПОВНОЦІННОГО ЖИТТЯ
Таких пацієнтів, як Анатолій, із подібними захворюваннями, в Андрія Борисовича набереться чималенько. «За допомогою лікувального масажу, — розповідає пан Андрій, — можна позбутися багатьох проблем із хребтом, хвороб внутрішніх органів. Узагалі значна частина тих, хто приходить до мене для масажу і попутно скаржиться на серцеві хвороби чи порушення функції щитоподібної залози, шлунка тощо, за кілька сеансів відчувають значне полегшення, а то й зовсім забувають про хворобу».
Те, що після масажу в себе і друзів якоїсь ділянки тіла чи розминання м’язів у тих місцях зникав або зменшувався біль, Андрій помітив ще змолоду. Із хребтом було ще цікавіше: тут кожна промасажована ділянка відображалася поліпшенням стану певного хворого внутрішнього органа. Уже дорослим за допомогою масажу, корекції хребта Андрій Дарнопих зміг вирівняти поставу, що конче було йому потрібно, оскільки займався танцями, і відчутно поліпшити здоров’я. Рішення пов’язати своє життя з професією масажиста і реабілітолога з’явилося не відразу: спочатку закінчив Київський політехнічний інститут і попрацював «електронником», а вже згодом у медучилищі та Київському інституті фізкультури здобув медичну освіту і фах лікаря-реабілітолога. З тих пір Андрій Борисович повертає людям втрачену рухомість, здоров’я, впевненість у собі і життя в гармонії із самим собою. І робить він це з великим захопленням і закоханістю у свою справу, підбираючи кожному пацієнту свій масаж: кому класичний, кому — антицелюлітний, для жінок — тантричний, враховуючи особливості людини, як фізіологічні, так і психологічні, душевний настрой.

ВЧИМОСЯ РОЗСЛАБЛЯТИСЯ
Тільки комплексно, як каже реабілітолог, «системно», можна підходити до лікування людини. Людина — це єдина психофiзiологiчна система: душа, дух, тiло й розум, якi невiд’ємнi один вiд одного і мають жити в злагодi в одному тiлi. До людини потрiбно підбирати системний пiдхiд, адже жоден масаж чи корекція хребта не дадуть результату, якщо на духовному плані буде, так би мовити, спазм, який проявляється кепським настроєм, депресією, знервованістю тощо.
«Ми розучилися розслаблятися, — із жалем зауважує реабілітолог. — Наприклад, якісь проблеми в кожного виникають майже щодня. Чи то щось не встиг зробити із запланованого, чи комп’ютер зламався і «накрився» майже готовий проект, чи то начальник висварив. А якщо все в один день та зібралося докупи?»
Особисто мені це нагадало цвях, який спочатку рівненько стоїть, а потім із кожним ударом молотка по головці заганяється в дерево. Так і людина: з кожною новою проблемою немов аж втягує голову в плечі, блокуючи м’язи у стані спазму, а якщо кілька неприємностей відразу — отоді вже й до інфаркту чи інсульту недалеко. А всього-на-всього потрібно прийняти проблему як тимчасове і зовсім незначне явище, яке легко розв’язати. Варто уявити і пожаліти свого начальника, наприклад: «Як же йому, бідненькому, важко, що він такий злий і сердитий. І настрою нема, можливо, у нього неприємності вдома або ж отримав на горіхи від вищого керівництва». І відразу вас попустить.

ПРИДІЛІТЬ СОБІ 10 ХВИЛИН ЩОРАНКУ
І ви отримаєте заряд на весь день — переконаний Андрій Дарнопих. Ота колишня, ще за часів Союзу, фізична зарядка ранками в школах, деяких вищих навчальних закладах, навіть на підприємствах п’ятихвилинна розминка-перепочинок, виявляється, була великим благом для здоров’я. Вона задіювала в роботу основні системи м’язів, сприяла поліпшенню мозкового кровообігу та активізації розумової діяльності. Нині ж і дорослі, і діти страждають від гіподинамії, простіше сказати, від малорухомості і сидячого способу життя. Особливо не в’яжеться це з дітьми — активними і невгамовними за своєю природою, про яких кажуть: «немов заведені, немов моторчик мають». Сьогодні переважна більшість дошкільнят, школярів, що вже казати про студентів, днями сидить за комп’ютером — звідси і сколіози, і хворі серце, печінка, нирки, непритаманні для юних організмів проблеми тиску тощо.
На прийом до Андрія Борисовича 9-річний Микитко прийшов уже вдруге. Питаю, з чим він, такий юний, завітав до лікаря? Каже, що спина дуже боліла, але вже після першого сеансу стало значно легше. Дивлюся, як хлопчик із задоволенням лягає на кушетку для масажу. Вправні руки реабілітолога починають свою роботу зі спиною: під легкі зойкання Микитки пальці переминають, перекачують м’язи, промацують їх углибину, немов самі знаходять проблемні місця. «Так і є, — говорить Андрій Дарнопих. — Справді, пальці — як гарний діагност хворих місць, а реакція пацієнта і розслаблення напружених м’язів — підтвердження правильності дій масажиста».
Микита у свої 9 років уже заробив м’язові спазми — через перевантаження, пояснює реабілітолог, чим дуже мене дивує. Тут ми говорили про малорухливість наших дітей, і от маєш — надмірне навантаження на м’язи. «Микита кілька разів на тиждень ходить займатися боротьбою, — пояснює масажист, — під час якої м’язи отримують велике навантаження. Потім приходить додому і замість поганяти з друзями м’яча, пограти в теніс чи просто полежати, вiдпочити, займає звичне місце за комп’ютером. М’язи, натруджені після тренувань, під час сидіння за шкільною партою, знову фiксуються в тому ж напруженому станi, змушені утримувати спину дитини перед монітором, руки на клавіатурі і на «миші». І так щодня. Тож не дивно, що вже змалечку дітлахам потрібно приводити в порядок спину, знімати м’язові спазми».
За словами Андрія Борисовича, для фізичних занять дітям недостатньо 10 хвилин, яких вистачає дорослим. Щоб бути здоровими, вони мають рости, розвиватися розумово і фізично в постійному гармонійному русі.

САМОМАСАЖ ПІД СИЛУ КОЖНОМУ
Узагалі фізична зарядка потрібна людям різного віку і різного виду діяльності, не приймаються відмовки на кшталт «я так напрацююся за день, що яка там зарядка!» Отож і виходить, що працюють, перенапружуються лише певні м’язи, з яких потім починаються проблеми вже всього організму. Тож усього 10 хвилин, про які вже згадували, варто використати вранці, аби підготуватися до робочого дня. Можна підібрати собі комплекс різних вправ, скориставшись для цього елементами йоги, дихальної чи (та) інших видів гімнастики. Навіть якщо ваш комплекс займає годину часу, його можна розбити на 6—7 днів по 10—15 хвилин щоранку.
Найліпше творчо пiдходити до вправ: органiзм сам пiдказує, якi рухи йому потрiбнi саме зараз. Треба лише прислухатися до нього, до своїх вiдчуттiв. Кожного дня це буде новий комплекс, новi комбiнацiї вправ, які нiколи не набридне робити.
Андрій Борисович переконаний: щоб бути здоровим та успішним, людина має заряджати себе позитивними думками, спрямуванням на гарні вчинки. Потрібно бачити всi сторони життя, i добре, i погане; слухати себе, свою душу; вибирати i прагнути до найкращого.
Обов’язково потрібно вчитися відчувати і тренувати своє тіло, а за потреби робити оздоровчий самомасаж.
Якщо болить голова, погане самопочуття.
Пальці рук розчепірити так, щоб нагадували краба. І таким «крабиком» пройтися по шкірі голови, кожним пальцем натискаючи, масажуючи та постукуючи її. Чотирма пальцями обох рук зробити коловий масаж з притисканням на скронях. Робити ці вправи 2—5 хвилин.
Щоб зняти напругу і біль у ділянці шиї…
Пальці рук розмістити по обидва боки хребта в ділянці 2—5-го хребців. Не торкаючись основи хребта, намагатися пальцями немов відтягнути м’язи в різні боки. Виконувати 5—10 хв, поки не відчуєте полегшення.
…та комірцевої зони. Чотирма пальцями рук обхопити м’язи комірцевої зони зліва і справа так, щоб лікті були зведені спереду. Імітуючи руками рухи клишоногого ведмедика, перевалюватися з однієї руки на іншу, при цьому пальці не відпускають, а розминають і тягнуть за собою м’язи. Хребет також рухається в такт рукам-ведмедикам.
Усi цi вправи можна робити в будь-яку вiльну хвилину — на роботi, вiдiрвавшись на хвилину вiд комп’ютера, вдома, пiд час перегляду телепередач, навiть у транспортi. Самомасаж має стати здоровим iнстинктом, таким, щоб руки самі тягнулися помасувати проблемну зону. У нас усiх той iнстинкт закладено з народження, просто ми всi про нього трохи забули.
Якщо турбує біль у ділянці 7—14-го хребців (грудна, серцева зона), можна скористатися одвірком, стійкою для домашнього спортивного комплексу тощо. Стати спиною до одвірка і щільно притулитися до нього болючим місцем. Потертися об одвірок, немов перекочуючись, і таким чином масажуючи хребці, прислухаючись до відчуттів у хребті.
Можна покачатися спиною по підлозі, можна використовувати звичайнi побутовi предмети як точки опору та впливу на проблемнi мiсця: це може бути спинка дивана, гумовий фiтнес-м’ячик, качалка, загорнута в грубу ганчірку, тощо: все, на що вистачить фантазiї.
Узагалі визначати час, протягом якого виконують вправи, потрібно з огляду на власні відчуття.

РІДНІ РУКИ — ТО НАЙЛІПША ДОПОМОГА
Але найліпше, вважає Андрій Борисович, коли масаж робить близька людина, особливо подружжя, один одному. «Тоді, — переконаний реабілітолог, — ефект подвійний. До оздоровчої дії масажу додається ще й любов, і позитивна енергія рідної людини. Не обов’язково мати якiсь спецiальнi навички, iнколи вистачає одного дотику, щоб настало полегшення». Таку саму силу має масаж дітей і батьків, бабусь, дідусів і онуків. Тож навчімося дарувати здоров’я самі собі і близьким. Живіть і працюйте в русі, з любов’ю і гарними та чистими думками.
Будьте здоровi!

 ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 
Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті http://korjukivka-sity.at.ua/  ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1845 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України