КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Березень » 10 » ЛИМОН ДЛЯ ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКУ А ПРО МЕД НЕ ЗАБУВАЙТЕ
08:54
ЛИМОН ДЛЯ ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКУ А ПРО МЕД НЕ ЗАБУВАЙТЕ

ЛИМОН ДЛЯ ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКУ

  А  ПРО МЕД НЕ ЗАБУВАЙТЕ


Наше здоров’я багато в чому залежить від того, наскільки добре «працює» кишечник. Кілька рецептів з лимоном допоможуть не тільки зміцнити кишечник, а й підвищити опірність організму до різних захворювань.

Ольга БОЛДАКОВА,
лікар-отоларинголог першої категорії міського медичного центру проблем слуху й мовлення «СУВАГ-Київ».

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЛИМОНА
Лимон допомагає підтримувати кисле середовище в кишечнику, запобігає утворенню зайвих газів, поліпшує обмін речовин і очищує стінки кишечнику від нашарування «сміття». Усе це відбувається завдяки корисним властивостям чудового плоду, адже він містить до 8% органічних кислот, мінеральні речовини (солі калію та мідь), лужні елементи, азотисті речовини, до 3% цукрів, вітаміни A, B, B2, P, C, фітонциди, ефірну олію.

ЦІЛЮЩА ПАСТА ІЗ СУХОФРУКТІВ
Цілюща паста із сухофруктів і лимона відновить травлення й порушену мікрофлору кишечнику, а також наповнить організм дітей і дорослих енергією, посилить імунітет, поліпшить настрій, зміцнить кістки, волосся й нігті, зробить шкіру свіжою та гарною.
Візьміть курагу, родзинки, волоські горіхи, сушений інжир, чорнослив (усе по 200 грамів), 1 лимон, 1 склянку меду. Сухофрукти й лимон помийте, перекрутіть на млинку для м’яса, додайте мед, перекладіть у скляну баночку та зберігайте в холодильнику. Уживайте пасту по одній столовій ложці вранці й увечері. Якщо організм дуже ослаблений, можна по 3—4 ложки на день.

ЛИМОННІ ЧАСТОЧКИ З ЦУКРОМ
Лимон із цукром дуже добре допомагає нормалізувати мікрофлору кишечнику в разі харчових отруєнь. Також чудово знімає запалення під час застуди. Його можна використовувати як заготовку до різних страв, а гіркувато-ніжний сироп — подавати до чаю або кави.
Рецепт досить простий. У чисту літрову банку насипте 2 столові ложки цукру, зверху покладіть нарізані кружальцями лимони (шар лимонів, шар цукру). Наповніть банку по вінця. Закрийте поліетиленовою кришкою і зберігайте в холодильнику.

_____________________________________________________

ПРО МЕД НЕ ЗАБУВАЙТЕ


Мед містить цінний комплекс поживних речовин, які чудово відновлюють сили нашого організму. Він швидко й легко засвоюється, не подразнює слизової оболонки травного тракту, добре пропускається нирками, чинить природну послаблювальну дію, заспокоює та поліпшує сон і, звісно ж, виліковує безліч захворювань.

В’ячеслав ЦУПРИКОВ,
старший науковий співробітник Інституту радіаційної гігієни та епідеміології Наукового центру радіаційної медицини НАМН, директор ПП «Гогольмед».

ПЕРЕВІРТЕ ЯКІСТЬ МЕДУ НА СМАК
Тільки високоякісний мед корисний. Такий мед, окрім інших властивостей, не містить більш як 6% сахарози (буряковий або тростинний цукор), інакше наш організм сприйматиме його як звичайний цукор. Найпростіший спосіб перевірки меду на перевищення сахарози — це просто його скуштувати. Потримайте мед трохи в роті й дайте йому розчинитися. Смак має бути природно солодким, але разом з тим приємним, не нудотним. Якщо за хвилину-дві після того, як ви проковтнули мед, солодкі відчуття в роті не минають, не змінюються на легку гіркуватість, то цей мед вироблений бджолами, в раціон яких додавали цукровий сироп. Такий мед ніколи не подобається дітям, його неможливо з’їсти багато (справжнього меду можна із задоволенням з’їсти велику кількість).

ВИЛІКУЄ ЗАСТУДУ Й ОМОЛОДИТЬ
Мед корисний практично за всіх захворювань.
Якщо сердечники прийматимуть протягом 1—2 місяців по 70 г меду щодня, то їхній загальний стан помітно поліпшиться.
Народна мудрість говорить: бджолиний мед — кращий друг шлунка. За виразкової хвороби рекомендується приймати 20 г меду вранці, 30 г удень і 20 г увечері за 1,5 години до їди або через 2 години після їди.
Мед незамінний у разі застуди. Зазвичай його розчиняють у молоці або чаї (1 ст. ложка меду на склянку) або змішують із лимонним соком (сік 0,5—1 лимона на 100 г меду). Є такий народний рецепт від кашлю, як редька з медом: у верхній широкій частині ретельно вимитої редьки зробіть ножем заглиблення, щоб туди ввійшли 2 ложки рідкого меду. Редьку помістіть в якусь посудину у вертикальному положенні, залийте у вирізану лійку мед, накрийте щільним папером і дайте настоятися протягом 4—5 годин. У редьці багато вітаміну С (аскорбінової кислоти), який підвищує стійкість організму до інфекцій, зміцнює кровоносні судини, стимулює імунітет. Приймайте настій редьки з медом по 1 чайній ложці 3—4 рази на день до їди та перед сном.
Здавна мед використовують для лікування шкірних захворювань, загоєння ран і для боротьби зі старінням організму. До того ж мед — чудовий косметичний засіб. Наприклад, медяна вода для вечірнього вмивання (1 ст. ложка меду на 2 склянки теплої води) не тільки робить шкіру оксамитовою, а й розгладжує зморшки.

УРАХУЙТЕ ПРОТИПОКАЗАННЯ
Мед протипоказано вживати хворим із потребою обмеження вуглеводів у харчовому раціоні, а також тим, у кого підвищена чутливість до меду — в разі вживання меду всередину в них з’являються кропивниця, сверблячка, нежить, головний біль, травні розлади. З осторогою, попередньо порадившись із лікарем-ендокринологом, вживайте мед за цукрового діабету. Утримайтеся від меду й у разі високої температури тіла, спричиненої тим чи тим захворюванням, щоб не спровокувати загострення.

ПОЧНІТЬ ДЕНЬ ІЗ ЛОЖКИ МЕДУ
Добре починати день із чайної ложки меду (з’їдати натще). Так ви активізуєте сили організму, зможете протистояти синдрому хронічної втоми, будете менш дратівливими, поступово вилікуєте гастрит і виразку шлунка (оскільки мед убиває шкідливі бактерії й мікроби, приводить слизову оболонку шлунка в нормальний стан, загоюючи ранки, утворені на ній). Після сніданку також можна випити чай із медом (температура води не має перевищувати 50 градусів, тому що в гарячій воді мед втрачає деякі свої лікувальні властивості). Туди ж можна вичавити сік чверті лимона (багатого на вітамін С, що захищає від застуди). Дотримуйтеся цих рекомендацій і перед сном. Медовий чай увечері має бути трав’яним (м’ята, материнка, чебрець, липа), щоб заспокоїти й підготувати нас до повноцінного відпочинку. Пийте його за півгодини до сну, а ложку меду з’їжте перед тим, як лягти в ліжко (так ви швидше заснете).
Якщо мед застосовується для лікування, то норма прийому встановлюється індивідуально. Якщо для профілактики, то дорослий може з’їдати з користю для організму по 70—120 г меду на добу за кілька прийомів, розділивши на 3—5 порцій. Для дітей цю норму треба зменшити вдвічі.


Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2371 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Марина  
А двічі один і той самий текст написано для того, щоби краще "дійшло"?)))))))))

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України