КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Червень » 19 » ЛІКИ ПОРЯД З НАМИ ! Ягода чорниця !
11:01
ЛІКИ ПОРЯД З НАМИ ! Ягода чорниця !

                                ЛІКИ  ПОРЯД  З  НАМИ !

                 Ягода  чорниця !  

.

  «У домі, де їдять чорниці й суниці, лікареві робити нічого», — сказав пастор Кнейп, пропагандист природних методів оздоровлення... 
Чорниці ростуть у лісах нашого  краю, однак вони відомі не менше, як суниці, малина, журавлина. Можна сказати, мають навіть більшу славу, бо побували в космосі разом з космонавтами, для яких послужили добру службу: і травний тракт оздоровлювали, і гостроту зору відточували. Та й кожна мама знає: якщо в її дитинки, навіть немовлятка, сталися негаразди з травленням, понос, перші ліки — то сухі чорниці. 


ЯГОДИ ВІД УСІХ ХВОРОБ

Дієтологи теж шанують ці ягоди і рекомендують щодня з’їдати їх хоча б півсклянки як хворим, так і здоровим людям. Адже вважають, що чорниці очищають організм і омолоджують, а до того ж мають у своєму складі такі речовини (щоправда, їх ще не добре вивчено), що здатні запобігати новоутворенням.

Отож, споживаючи чорниці, ми поповнюємо організм вуглеводами (це глюкоза, фруктоза, сахароза, пектин), органічними кислотами, вітамінами С, групи В, каротином, дубильними речовинами (до 12%). Щодо вмісту мінеральних речовин можна сказати, що вони з ряду найпотрібніших людині (калій, кальцій, сірка, мідь, хром тощо). Марганцю в чорницях більше, як в інших ягодах (а це — підтримка серця та нервової системи). Багато заліза, яке легко засвоюється, бо надходить разом з аскорбіновою кислотою та іншими «друзями» цього мікроелемента.
Свіжі ягоди рекомендують їсти в разі анемії, порушення обміну речовин (подагра, ревматизм, жовчно- та сечокам’яна хвороба), жовтяниці, гепатиту, водянки, уретриту, нічного нетримання сечі, циститу, хвороб серця, ларингіту.

ЛИСТЯ ЧОРНИЦІ ПРОТИ ДІАБЕТУ

Чорниці незвичайні не лише тим, що вони космічні. Їхнім пріоритетом є такі біологічно активні речовини, як миртилін та неомиртилін, що знижують рівень цукру в крові. Тому в профілактиці та лікуванні початкової стадії цукрового діабету чорниці посідають важливе місце (прикметно, що в них міститься також хром, який теж регулює рівень цукру в крові, підвищує ефект інсуліну).

Особливо помічне листя як комора більшої кількості зазначених речовин. Настій: 1 ст. л. сухого листя залити 1 склянкою окропу, накрити, утеплити, настояти впродовж 30—40 хв (можна в термосі), перецідити. Пити охолодженим по третині склянки тричі на день тривалий час.
Частіше листя чорниць використовують у суміші. Наприклад, протидіабетичний чай (листя чорниць — 10 г, ожини — 10 г, кореневища гравілату міського — 30 г, гусячі лапки — 30 г, стручки квасолі — 20 г, 1 ст. л. суміші залити склянкою окропу) п’ють по 1 склянці тричі на день упродовж 3 днів.
Листя чорниць збирають перед цвітінням, тоді воно найліпше нормалізує діяльність підшлункової залози та зменшує вміст цукру в крові. Рослини зрізують, зв’язують у невеликі пучки і розвішують під наметом, згодом обмолочують листя і зберігають у добре закритих банках чи бляшанках.

ЛІКИ ПРОТИ ЦИСТИТУ

Американські та ізраїльські вчені проводили дослідження, які виявили унікальну здатність чорниць, як і журавлини, перешкоджати прикріпленню хвороботворних бактерій, які зазвичай живуть у кишечнику, до слизової оболонки сечовивідних шляхів. Тому збудники запалення не затримуються в них, не поширюють інфекцію, а просто змиваються сечею. Це відкриття має велике значення для побудови тактики лікування рецидивних інфекцій сечового міхура, від чого страждає велика кількість людей у всьому світі. Дослідники рекомендують пити сік чорниць від половини до 2 склянок на день. Можна замінити сік морсом (сік, розведений водою 1:3). Декому допомагає навіть 120—180 мл морсу на день.
У разі нетримання сечі потрібно по 2 ст. л. ягід чорниць та ожини залити 1 л води і кип’ятити на слабкому вогні впродовж 20 хв. Випити протягом дня за 4 рази.
Хворим на сечокам’яну хворобу рекомендують одночасно вживати ягоди чорниць та суниць, тим більше, що і достигають вони одночасно. Щоденна норма — хоча б 100 г свіжих ягід.
Мимовільне сечовипускання, що трапляється за цієї хвороби, лікують таким чином: 1 ст. л. свіжих ягід залити 1 склянкою окропу, варити на слабкому вогні впродовж 15—20 хв, охолодити, перецідити. Пити по третині склянки 3—4 рази на день за півгодини до їди.

Завдяки бактерицидним властивостям чорниці корисні хворим на пієлонефрит та уретрит. В такому разі рекомендують пити настій: 2 ч. л. сухого листя залити склянкою окропу, настояти впродовж 30 хв, перецідити. Пити по 0,5 склянки тричі на день.

ПРОТИГІПЕРТОНІЧНИЙ ЗАСІБ

Чорниці справляють позитивний ефект на діяльність серцево-судинної системи. Крім того, що в їхньому складі є оксикумарини, які знижують згортуваність крові, в них наявна бурштинова кислота, яка відіграє велику роль у зміцненні стінок кровоносних судин. Це допомагає зняти судинні спазми. Отож хворим на атеросклероз, гіпертонічну хворобу, з вадами серцево-судинної системи корисні і сирі, і сушені ягоди. Готують відвар: 20 г сухих ягід залити 300 мл окропу, посудину накрити, кип’ятити впродовж 3 хв, настояти 30 хв. Пити по 1 склянці 2—3 рази на день до їди.
У разі гіпертонії готують і холодний настій: 4 ч. л. сушених ягід залити 1 склянкою води, настояти впродовж 8 годин. Випити протягом доби.

ПЕРША ПОМІЧ ДЛЯ ШЛУНКА Й КИШЕЧНИКУ

Ягоди чорниць гальмують розвиток хвороботворних бактерій (дифтерії, тифу, стафілококів), тому діють на організм як антибіотики, ба, навіть ліпше, бо не спричиняють ніяких побічних дій, зокрема алергії. Крім того, вони мають здатність зв’язувати токсини і вбивати гнильні бактерії. Тому-то вживання чорниць оздоровить травний тракт, виведе з організму токсини, а також важкі метали.
Завдяки в’язким та протимікробним властивостям їх рекомендує офіційна медицина: для лікування гастриту, зокрема, зі зниженою кислотністю, ентероколіту, дизентерії, нестравності, кривавого поносу, виразково-мембранозного коліту. Помічний настій: 4 ч. л. сухих ягід залити 2 склянками окропу, настояти впродовж 2 годин, пити по чверті склянки 5—6 разів на день.
У разі хронічного поносу варто з’їсти 50—100 г свіжих чорниць або 4 ч. л. сухих плодів залити склянкою води кімнатної температури, настояти впродовж 8 годин, випити протягом дня ковтками.
Ефективним засобом проти поносу є суміш чорниць із шавлією: 20 г плодів чи листя чорниць, 20 г листя шавлії залити 1 склянкою окропу, варити впродовж 5 хв на слабкому вогні, перецідити крізь густе сито. Діткам-немовляткам давати по 1—2 ст. л. кожні дві години, старшим — від 2 ст. л. до чверті склянки, а для дорослих доза —0,5 склянки через 2 години.
Пастор Кнейп рекомендував у кожній домашній аптечці мати чорничну настоянку, що стане першою допомогою в разі болю в шлунку, поносу, дизентерії: 2—3 пригорщі чорниць залити 0,25 л горілки. Дозування залежить від тяжкості хвороби: найменше — 10—12 крапель капнути на цукор, більше — 20—30 крапель. А за дизентерії варто 1 ст. л. настоянки розвести у 2 ст. л. перевареної води. За 8—10 годин ліки вжити повторно, зазвичай після дво-триразового приймання настає одужання. Настоянка що довше стоїть — то ефективніша (впродовж кількох років).
Хворим на хронічний коліт допомагає вино з плодів: 2 ст. л. сухих чорниць кип’ятити впродовж 20 хв у 0,5 склянки води, додати 1 склянку червоного вина і кип’ятити ще 10 хв, перецідити, охолодити. Пити по 1 ст. л. тричі на день.
Рак шлунка: настій листя чорниць (1 частина листя — 5 частин окропу, настоювати 30 хв) пити по третині склянки тричі на день до їди.
Незвичайний і простий метод боротьби з глистами випробували зарубіжні лікарі. Приміром, в Університетській клініці в Гельсінкі дітям упродовж трьох днів давали лише продукти з чорницями: ягоди з молоком, чорничний кисіль, компот, сік з водою. Уже за добу почали масово виходити гострики. Проведені за кілька місяців потому аналізи підтвердили відсутність глистної інвазії.

СТИМУЛЯТОР ОБМІННИХ ПРОЦЕСІВ

У літературі є відомості, що відваром чи напаром ягід успішно лікувалися в разі катаральної та фолікулярної ангіни, катару верхніх дихальних шляхів та запалень у порожнині рота. Для цього годиться настій: 1—2 ч. л. сушених ягід залити 1 склянкою окропу, настояти впродовж 15 хв, перецідити. Пити 3—5 разів на день по третині склянки, за потреби полоскати цим настоєм ротову порожнину.
Для полоскання (ангіна, гінгівіт, стоматит) готують і холодний настій: 2 ч. л. чорниць, 1 склянка води, настояти впродовж 8 годин.
Чорниці тонізують і стимулюють обмінні процеси, справляють протизапальну, болетамувальну дію, отож у разі хвороб, пов’язаних з порушенням сольового обміну (зокрема подагри, ревматизму), споживання свіжих ягід стане добрими ліками. Свіжі чи варені ягоди товчуть і прикладають до ураженого місця (так само тамують біль у разі невриту). Одночасно рекомендують пити настій ягід: 2 ч. л., 1 склянка окропу, настояти до охолодження, чи відвар, чи кисіль по 2—3 склянки на день.
Людям із вадами зору чорниці теж дуже помічні, адже поліпшують кровообіг у сітківці ока, розширюють поле зору, сприяють гостроті зору, особливо в нічний час, усувають напруженість та втому. Тож вживання свіжих ягід у період чорничного сезону дасть велику користь. А іншим часом користуються сухими ягодами. Один із рецептів: 1 ст. л. сировини залити звечора холодною водою вище їх рівня на 2 см. Уранці натще з’їсти ягоди і випити настій, а за півгодини снідати. Або: 1 ст. л. ягід варити в склянці води впродовж 6—10 хв, перецідити і пити теплим по половині склянки чотири рази на день.

БАЛЬЗАМ ДЛЯ ШКІРИ

Чорниці використовують зовнішньо, їх лікувальний спектр широкий: це запальні процеси суглобів, м’язів, слизових оболонок, ротової порожнини, шкіри. Мокнучу екзему, псоріаз, опіки, рани, що довго не гояться, прищі, лишаї, себорею здавна лікують чорницями. Приміром, свіжі ягоди треба потовкти і перетерти крізь сито, одержану масу прикласти грубим шаром на уражене місце. Міняти пов’язку слід щоденно, залишки змивати чистою сироваткою.
Використовують також насичений відвар ягід: 100 г залити 500 мл окропу, варити, поки не випарується половина рідини, змочити бинт, чисту полотнинку у відварі, покласти як компрес на уражене місце (опіки, некротичні виразки, висипання на шкірі), за 4—5 годин поміняти.
Із листя в зазначених випадках готують настій: 1 ч. л. сухого листя залити 1 склянкою окропу, настояти впродовж півгодини, перецідити. Використати для примочок чи компресів.
Відвар листя чорниць (60 г, 1 л окропу) використовують для спринцювань у разі білей та клізм для лікування геморою. Для клізми годиться і теплий відвар сухих плодів (40 г, 1 склянка води, кип’ятити впродовж 20 хв).
Заготовляють чорниці в пору повної стиглості, сушать на відкритому повітрі, розстеливши тонким шаром на папері чи тканині. За потреби досушують у сушарках за температури не вище 50—60°С.

                                                                   Джерело        "Ваше здоров'я"

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2627 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України