КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Квітень » 5 » Ліки для гіпертоніків за зниженими цінами
11:35
Ліки для гіпертоніків за зниженими цінами

     Ліки для  гіпертоніків  за зниженими цінами 

.

 Корюківська центральна районна лікарня надає роз’яснення по реалізації в районі пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

  Згідно визначення ВООЗ артеріальна гіпертензія – це стійке підвищення систолічного артеріального тиску до 140 мм.рт.ст., діастолічного артеріального тиску до 90 мм.рт.ст., що спостерігається протягом 2-3 тижнів при вимірювання АТ не менше ніж три рази на тиждень. За даними офіційної статистики МОЗ на 01 січня 2013 року в Україні зареєстровано більше 12 мільйонів хворих на артеріальну гіпертензію, що складає 32,2% дорослого населення країни. По Корюківському району 5069 хворих на артеріальну гіпертензію, що складає 22% дорослого населення, але як показує практика цю цифру треба збільшувати вдвічі а то й втричі, тому що більшість населення не звертається за медичною допомогою, самостійно приймаючи ліки вдома або й не приймаючи взагалі. 

Підвищений артеріальний тиск є основною причиною виникнення інфарктів, інсультів, збільшує ризик загальної смерті, істотно впливає на середню тривалість життя, скорочуючи її на 9 років у чоловіків і на 7 – у жінок. Серед причин загальної смертності за останні роки, як по Україні так і по нашому району традиційно перше місце посідають захворювання серцево-судинної системи.

В зв’язку з вищесказаним в 2012 році Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова № 340 згідно якої вводиться в дію пілотний проект для забезпечення хворих на гіпертонічну хворобу ліками за зниженими цінами. В рамках цього проекту населення може придбати 7 основних препаратів для лікування гіпертонічної хвороби зі знижкою. До пілотного проекту ввійшли: бісопролол, небівалол, метопролол, еналапріл, лізінопріл, амлодіпін, ніфедіпін.

Ліки за Пілотним проектом можна придбати в аптечних закладах Комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради.

В нашому районі ці заклади знаходяться за адресами:

- м.Корюківка, вул. Вокзальна, 5 - ЦРА №38

- с.Холми, вул. Воровського, 13 - Аптека №39

- с.Холми, вул. Леніна, 143 - Аптечний пункт №1 при Холминській рай лікарні

 - с.Перелюб, вул. Центральна, 28 - Аптечний пункт №3 при Перелюбській амбулаторії

Для придбання таких ліків необхідно звернутися до лікаря і виписати рецепт. В аптечному закладі ці ліки будуть відпущені за спеціальною ціною. В залежності від діючої речовини, її дози, кількості таблеток в упаковці, виробника лікарського засобу, сума відшкодування на кожний препарат різна. В ЦРА №38 зроблена спеціальна вітрина, де виставлені наявні лікарські засоби, які можна відпускати за Пілотним проектом. На цінниках вказано дві ціни: роздрібна ціна і ціна зі знижкою (за мінусом ціни відшкодування), яку сплачує хворий.

Лікарі Корюківського району запрошують осіб,які мають підвищений артеріальний тиск звернути увагу на своє здоров’я, своєчасно прийти до лікаря отримати рецепт на гіпотензивні препарати та отримати ліки в аптечній мережі зі знижкою. Цим Ви попередите серйозні ускладнення гіпертонічної хвороби та заощадите кошти на лікування.


Станом на 01.01.2013р. в Корюківській ЦРЛ на обліку перебуває 5069 осіб з артеріальною гіпертензією, проте лише третина з них отримує терапію монопрепаратами, а решта – приймають комбіновані препарати, які не ввійшли до пілотного проекту.

За період з 01.01.2013р. по 04.04.2013р. лікарями ЦРЛ було виписано 608 рецептів, а отоварили через аптечну мережу 478, що свідчить про те, що не всі пацієнти доходять до аптек або не вважають за потрібне отоварювати виписані рецепти.

Жителі міста Корюківки та декількох сіл району мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС і мають право на виписку рецепта (в т.ч. і на гіпотензивні препарати) один раз на місяць безкоштовно тоді як ліки в рамках пілотного проекту хоч і зі знижкою, але треба купувати за власні кошти.

Для покращення стану реалізації пілотного проекту в Корюківській ЦРЛ проведені наступні заходи:

1. Написана стаття до районної газети «Маяк», в якій населення району запрошується виписувати ліки зі знижкою, детально роз’яснюється де і як вони це можуть зробити.

2. Проведено оперативну нараду лікарів поліклініки при головному лікарю, де обговорювались заходи по покращенню стану реалізації пілотного проекту в ЦРЛ.

3. Розроблено графік виїздів лікарів на села району в рамках пілотного проекту з метою забезпечити доступність пілотного проекту в однаковій мірі як міським так і сільським жителям.

                      Головний лікар Корюківської центральної районної лікарні Г.В.Здор

Категорія: Право знати | Переглядів: 1224 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України