КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Березень » 4 » Корюківська трагедія не забута
15:11
Корюківська трагедія не забута

                       Корюківська трагедія не забута

.

                                                                                ФОТОрепортаж



   28 лютого, у переддень відзначення 70-х роковин Корюківської трагедії в центральній районній бібліотеці було проведено тематичний захід. На майже двохгодинну зустріч було запрошено представників громадськості — користувачів бібліотеки, спеціаліста сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Ю.Ковальову, голову Корюківської міської молодіжної громадської організації В.Онищука, місцевого краєзнавця А.Хоменка, адміністратора міського громадського інформаційного сайту А.Савченка, свідків Корюківської трагедії. 

  Перш за все слово було надане почесним гостям – свідкам трагедії. Попова Галина Михайлівна, Нековаль Ганна Микитівна і Корнієвська Діна Степанівна своїми розповідями та згадками не залишили байдужими нікого з присутніх. Як згадує Ганна Микитівна: «…Я з мамою та двома братами жили по вулиці Кірова. 1 березня почули на вулиці гамір, і коли вийшли за двір, побачили, як сусіди, знайомі йдуть у сторону центру на перевірку документів (як думали тоді всі вони). «Дорогою смерті» (так відтепер я називаю шлях від нашої вулиці до ресторану, що знаходився в центрі) більшість йшла покірно, а тих, хто намагався втікати — розстрілювали. Та нам з мамою все-таки вдалося сховатись. А брати пішли далі, на смерть…»

Про свої дитячі спогади тієї страшної кривавої ночі розповіла Галина Михайлівна, яка з трепетом в серці показувала присутнім збережено з того часу власне свідоцтво про народження та старі вцілілі фотографії.

Велике бажання, щоб про Корюківську трагедію дізналась вся Україна та за її межами було у Діни Степанівни Корнієвської, яка також була свідком трагедії та зараз є активним учасником заходів, що проходять у районному історичному музеї, школах, райдержадміністрації.

Автор одного з перших віршованих творів, присвячених подіям 1,2 та 9 березня 1943 року Анатолій Хоменко подякував свідкам за розповіді та мужність і зачитав авторську поему-реквієм.

Учасники зібрання подякували Ігорю Халіману, автору поеми про Корюківську трагедію, опубліковану в районній газеті «Маяк».

Про заходи, які заплановано провести в районі у день відзначення 70-х роковин трагедії та про відповідний Указ Президента України присутнім розповів Анатолій Савченко, згадавши також розповіді своїх рідних, які також стали свідками каральної акції.

Після закінчення заходу учасники спілкувались між собою, ділились спогадами та думками…

У бібліотеці розгорнута тематична книжкова виставка, де містяться документи, статті та факти, що засвідчують події тих кривавих березневих днів 1943 року.

                                                                           Джерело http://koradm.cg.gov.ua 




















Категорія: Історія нашого краю | Переглядів: 980 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Бібліотека  
Це наша память http://bibliokompas2.blogspot.com/

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України