КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Квітень » 27 » Корюківці потерпають від затоплення
15:13
Корюківці потерпають від затоплення
  

       Корюківці потерпають від затоплення  




Жителі Бульварної, на якій, до речі, розташована і міська рада, неодноразово зверталися до керівництва міста з проханням про допомогу. Та щоразу отримували відмову. Ось і цього разу на їхнє звернення з проханням зробити зливову каналізацію та відновити водовідвідні канали на їхній вулиці, чиновники надіслали чергову відписку, де повідомляють про нестачу коштів. У людей увірвався терпець. Вони не розуміють, чому місцеві керманичі їх не чують.

«Ми неодноразово зверталися до міської ради, але отримали лишень відписку про те, що наразі грошей у бюджеті громади для водовідвідної системи немає, – розповідає жителька Бульварної Любов Грузька. – І зможуть вирішити нашу проблему тільки тоді, коли кошти з’являться. Виходить, щоб квіти саджати, у них є гроші, а щоб людей не топило – немає. Звичайно, квіти в місті – то добре, але коли тебе щороку затоплює, коли через це руйнуються будинки і псуються харчі, коли ми за свої мізерні пенсії і зарплати повинні самі відновлювати будинки, то ніякі квіти не тішать. І дуже шкода, що ніхто не чує людей».



Озеро в городі до літа

У пана Анатолія на городі своє озеро, яке буде стояти до початку літа. Адже діватися воді нікуди, потрібно чекати, поки сама висохне. Чоловік разом з сім’єю оселився на цій вулиці в кінці 60-х років, тоді такої проблеми не було. Старожил пам’ятає, як розбудовувалася вулиця, як всі зливові й талі води сходили в річку неподалік, та як після будівництва двоповерхівок ситуація змінилася і їх почало затоплювати.



«Всі ливневі і талі води сходили самовільно в річку, а коли побудували двоповерхові будинки, то підняли трохи місцевість і вийшов «ківш», – каже Анатолій Скрипка. – Тепер вся вода залишається тут. Також по вулиці та за городами були раніше водовідвідні канави, через них стікала вода. Та її хтось засипав. У наших керівників зробити зливову каналізацію не вистачає мізків, чи просто нема бажання допомагати людям. Адже ця проблема існує не один десяток літ, і ніхто нічого не робить. Приїдуть, подивляться і на цьому все закінчується, а нам – плавай. Вода тримається до липня на городі і в погребі. В погріб майже тиждень ходив в рибальських чоботах, зараз – у звичайних».

Вода з’являється миттєво

Люди вже звикли до затоплення і намагаються зробити в погребах високі полиці, куди кладуть свій врожай. Та вода підступна, і ніколи не знаєш, коли її чекати, ще й прибуває миттєво.

«Вода з’являється миттєво в різний час, – підтверджує мешканка Бульварної Галина Мазко. – Минулі роки її трохи менше було, а в цьому році нас затопило блискавично. Ще ввечері не було, а на ранок картоплю і закрутки вже виловлювали в погребі. В цьому році вода в погребах почала з’являтися ще взимку. В кінці березня був неймовірний потоп, який тривав два тижні. Зараз вже середина квітня, а в город краще не потикатися, бо можна загрузнути. Викачувати воду безглуздо, бо через особливості місцевості вона за декілька годин знову прибуває».



Містяни скаржаться: через затоплення картопля вся позеленіла, і не те що для вживання, а й для посадки не годиться. Так, Олександр Скороход, знаючи про те, що в будь-якому разі буде «плавати» навесні, свої закрутки підняв мало не до стелі погреба, але не допомогло. У чоловіка від води руйнується сарай та фундамент будинку, всі дерева в саду покриті цвіллю та грибком.

«Влада закриває очі на наші проблеми»





Неподалік вулиці Бульварної є водовідвідний канал, через який теоретично мала б стікати вода на поля. Та ось тільки стан його не найкращий. Він заріс травою та деревами, а ще в ньому повно сміття і мулу.

«Відвідні канали у нас ніхто не чистив декілька років, – говорить житель Бульварної Олександр Савченко. – Наша Корюківка – ніби блюдце, а наша вулиця – яскравий приклад. Тому всі талі і дощові води збираються і течуть у хліви, погреби, хати, городи. Внаслідок постійного підтоплення руйнуються навіть будівлі. Попередня місцева влада не реагувала на наші скарги. Теперішня також, на жаль, поки що не дійшла до цього питання. Та щоб виправити цю ситуацію і допомогти людям, не потрібно бути вундеркіндом. Головне, що треба зробити – це поновити дренажну систему, поновити водовідвідні канали, які колись були. Та людей не чують, влада заплющує очі на наші проблеми. Якщо влада не потурбується про людей, то люди потурбуються, щоб тієї влади не було».

Затоплення – проблема всієї Корюківки



У Корюківській міській раді не бачать ніякої проблеми в затоплені Бульварної. Кажуть, що топить всю Корюківку, але скаржаться жителі лишень цієї вулиці.

«Навесні від прибуття талих вод страждає вся Корюківка, бо ми розташовані в болоті, – пояснює заступник Корюківського міського голови Олександр Биков. – Стічної каналізації в місті немає, але є водовідвідні канали. На цій вулиці вони теж були, та самі ж жителі їх закопали. Люди, які там живуть, навіть зі своїх городів не можуть три метри прокопати, аби вода стікала. Це зараз вони кричать, а потім коли влітку посуха – в них на городах м’яка, волога земля, і люди радіють. Вони самі позасипали водовідвідні канали біля своїх городів, щоб затримувати воду. Та й саме затоплення не щороку, а раз в 5-8 років буває».



За словами пана Бикова, самі ж жителі винні і в тому, що існуючий неподалік водовідвідний канал не виконує своєї функції, бо завалений сміттям, заріс деревами, замулився. Хоча визнає, що розчищати його від заростів мали комунальні служби, та ні цього, ні минулого року цього не робили. Судячи з величини дерев, вони не робили цього років п’ять.



«Самі жителі засмітили непотребом цей канал, – каже Олександр Миколайович. – Дерева, це вже ми не розчистили, бо не вистачає ні часу, ні сил. Та найближчим часом ми приведемо до ладу цей водовідвідний канал. І він не закінчується в селі, як говорять деякі місцеві жителі, а через трубу, яка проходить під землею на території приватного господарства, виходить на луки. Звичайно, добре б було зробити в місті зливову каналізацію, та грошей в бюджеті на це не вистачає».

Марія Пучинець, "Чернігівщина" №17 (678) від 26 квітня 2018

Категорія: Точка зору | Переглядів: 703 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України