КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 15 » КОРИЧНІ РЕЦЕПТИ ЗДОРОВ’Я
23:54
КОРИЧНІ РЕЦЕПТИ ЗДОРОВ’Я

КОРИЧНІ РЕЦЕПТИ ЗДОРОВ’Я


Яблучний пиріг із корицею — вишукана страва дитинства з ароматом затишку, свята й радості. Недарма вона популярна в усіх країнах, адже не лише смачна, але й корисна. І далеко не останню роль у цьому відіграє кориця. Учені в галузі медицини стверджують, що кориця — це справжні ліки від багатьох хвороб. Далі наводимо деякі рекомендації лікарів щодо вживання кориці в разі тих або тих порушень в організмі.

ХВОРОБИ СЕРЦЯ
Нещодавно ми вже писали про те, що за допомогою кориці можна запобігти інфаркту. Але хочеться ще раз нагадати про цей простий та ефективний спосіб. Якщо ви регулярно під час сніданку з’їдатимете бутерброд з медом і корицею, ваше серце із вдячністю відгукнеться на цей цілющий бальзам поліпшенням роботи. Мед із корицею чудово зміцнює серцевий м’яз, поліпшує дихальні функції, а отже, нормалізує надходження кисню до клітин серця. Сприятливо впливає мед із корицею і на судини: артерії та вени, нейтралізуючи вікові зміни в них. Це було перевірено під час дослідження, проведеного з пацієнтами будинків для людей похилого віку в Америці й Канаді.

СЛАБКІСТЬ
Фруктоза, що міститься в меду, є дуже корисною для підтримки сил. У людей похилого віку, які приймають мед і корицю порівну, поліпшується концентрація уваги й рухливість.
Доктор Мілтон, який проводив дослідження, каже, що щоденний дворазовий прийом (зранку натще й після полудня, приблизно о 14—15-й, коли життєві сили організму починають знижуватися) склянки води, в якій розведено 1 ст. л. меду й додано 0,5 ч. л. кориці, підвищує життєві функції організму.

АРТРИТ
Людям, які страждають від артриту, можна порадити щодня, вранці і ввечері, приймати 1 склянку теплої води з 2 ложками меду й 0,5—1 ч. л. кориці. Кажуть, що за регулярного прийому минає навіть хронічний артрит.
Нещодавні дослідження, проведені в Копенгагенському університеті, встановили, що коли лікарі призначали своїм пацієнтам суміш 1 ст. л. меду й 1/2 ч. л. кориці перед сніданком, за тиждень у 73 пацієнтів з 200 повністю минув біль, а протягом місяця більшість пацієнтів, які не могли ходити або пересуватися через артрит, змогли ходити, не відчуваючи болю.

ХОЛЕСТЕРИН
2 ст. ложки меду й 3 ч. л. кориці, розведені у 2 склянках теплої води, зменшують рівень холестерину в крові на 10% протягом 2 годин. Так само, як і у хворих на артрит, прийом суміші тричі на день нормалізує холестерин навіть у хронічних хворих. Люди, які щодня приймають із їжею чистий мед, також менше скаржаться на надлишок холестерину.

ІМУНІТЕТ
Щоденний прийом меду й кориці зміцнює захисні функції організму й захищає від бактерій і вірусів. Учені виявили, що мед містить безліч різних вітамінів і залізо. Постійний прийом меду посилює здатність білих кров’яних тілець боротися з бактеріальними й вірусними захворюваннями.

ЗАПАЛЕННЯ СЕЧОВОГО МІХУРА
2 ст. л. кориці й 1 ч. л. меду, розмішати в 1 склянці злегка теплої води й випити. Цей напій сприяє знищенню мікробів у сечовому міхурі.

ВИПАДАННЯ ВОЛОССЯ
У разі випадання волосся або облисіння потрібно за 15 хвилин до миття голови змастити корені волосся пастою із суміші розігрітої маслинової олії, 1 ст. л. меду, 1 ч. л. кориці. Потім промити волосся злегка теплою водою. Навіть п’ятихвилинна маска дає помітний ефект.

ШКІРНІ ІНФЕКЦІЇ
Суміш меду й кориці (у рівних кількостях), нанесена на уражені ділянки шкіри, виліковує екзему, грибок і всі інші види шкірних інфекцій.

ПРИЩІ
Пастою з 3 ст. л. меду й 1 ч. л. кориці, змащувати прищі перед сном і змивати на наступний ранок теплою водою. За 2 тижні прищі зникнуть повністю.

УКУСИ КОМАХ
Суміш 1 частини меду, розведеного в 2 частинах теплої води, з додаванням 0,5—1 ч. л. кориці повільно втирати у сверблячу частину тіла. Біль зменшується через 1—2 хвилини.

ВИРАЗКА ШЛУНКА
Мед з корицею знімає біль у шлунку, а також заліковує виразки.

ГАЗИ
Медичні дослідження, проведені вченими Індії та Японії, довели, що мед з корицею зменшує здуття живота.

ЗАПАХ З РОТА
Жителі Південної Америки найперше зранку полощуть горло гарячим розчином меду з корицею, щоб зберегти приємний запах у роті на цілий день.

ВТРАТА СЛУХУ
Щодня вранці і ввечері приймати мед і корицю порівну.

ЗАСТУДА
Хворі на застуду мають приймати 1 ст. л. теплого меду з 1/4 ч. л. кориці тричі на день. Виліковує майже будь-який хронічний кашель, застуду й звільняє носові проходи.

РАК
Японські та австралійські дослідники виявили, що щоденний прийом 1 ст. л. меду з 1 ч. л. кориці сприяє успішному лікуванню раку шлунка й кісток. Пацієнтам з такими пухлинами слід приймати цю суміш протягом місяця тричі на день.

ДОВГОЛІТТЯ
Чай з медом і корицею, якщо пити його постійно, затримує настання старості. 1 ст. л. кориці заварити в 3 склянках води, остудити, додати 4 ст. л. меду. Пити чверть кухлика 3—4 рази на день. Зберігає шкіру свіжою і м’якою та затримує старіння.

Протипоказання прийому кориці — індивідуальна непереносність, вагітність.

 ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 
Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті http://korjukivka-sity.at.ua/  ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1125 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України