КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Лютий » 13 » Киянин відсудив 37 тисяч за яму на дорозі
19:31
Киянин відсудив 37 тисяч за яму на дорозі

  Киянин відсудив 37 тисяч за яму на дорозі

 .

  Двом жителям Києва вдалося відсудити великі компенсації за пошкодження своїх машин на столичних дорогах. Зокрема, Юрій Чудновець вибив з "Київавтодору" 25 тисяч гривень компенсації за те, що каналізаційний люк, що вилетів на дорогу, серйозно пошкодив йому днище фургона, а Станіслав Синюк відсудив 37 тисяч гривень за пошкоджену на вибоїнах машину Honda.

  Обидва випадки сталися давно, але рішення судів з'явилися тільки зараз.

За словами Синюка, йому довелося довго боротися, щоб переконати суд у тому, що два диски, дві шини, передній підшипник і стійка його Honda зламалися через ями  
"На своїй Honda Accord я наїхав на вибоїну на 1-му кілометрі Гостомельського шосе. Яма була завглибшки від 10 до 47 см і завдовжки до 1,5 метра. Інспектори ДАІ все заміряли, сфотографували й переконали мене, що буде складений протокол на працівників дорожньої служби. Але обіцянки не дотримали: написали, що дорога в задовільному стані з незначними ямками завглибшки максимум 4 см", — розповів Синюк.

Але чоловік не здався й добився складання протоколу на посадову особу дорожньо-експлуатаційного управління Святошинського району, а потім виграв справу в суді.
 
А днями Київський апеляційний госпсуд прийняв рішення, щоб Шевченківське райуправління "Київавтодору" виплатило 25 тисяч гривень за пошкоджений у ДТП фургон Lanos, за кермом якого був Чудновець.
Позов до управління "Київавтодору" подавав не сам водій, а страхова компанія. Госпсуд постановив, що шляховики порушили "норми безпеки дорожнього руху при утриманні люкового господарства".

"Люк я бачив. Переді мною їхала маршрутка, яка його трохи підняла. Ліворуч і праворуч від мене були машини, а тому маневрувати було неможливо. Я зачепив люк, і його закрутило просто мені в бак. Я вилетів зі своєї смуги на зустрічну, проїхав три смуги й уперся в паркан. Пощастило, що нікого не зачепив, та й постраждав я тільки морально — години дві відходив", - розповів Чудновець.
Він додав, що знизу його машина була повністю розбита, а люк стирчав просто у бензобаку.
Святошинський район 
Комунальники після рішення суду першої інстанції вирішили подати апеляцію, оскільки, на їхню думку, відповідати повинен виробник настільки неякісного люка. Однак ці докази суд не прийняв.
За словами головного інженера "Київавтодору" Василя Мельниченка, за 2012-2013 роки підприємство зареєструвало 6 позовів від водіїв, які вважають причиною ДТП погані дороги.

"Районне ДЕУ буде відшкодовувати збиток власникові "Ланоса". Інші 5 справ ще в судовому провадженні. Вони стосуються стану доріг у зимовий період. Водії стверджують, що слизька дорога призвела до зіткнення", — сказав Мельниченко.

Юристи ж говорять, що доводити провину шляховиків — справа довга, але реальна. Але для цього треба правильно зібрати доказову базу.  

"Як правило, ДАІ складають протокол не на те, що шляховики не ремонтують дороги, а що водій "не переконався в безпеці маневру й не тримав дистанцію". Тому треба вимагати, щоб у протоколі були зафіксовані ями. І тільки цей протокол треба підписувати. Попутно необхідно фіксувати все, що є – робити знімки, відео, брати свідчення очевидців. Після цього можна подавати до суду, і у вас будуть шанси виграти справу", — запевнив юрист Павло Романенко.

За даними сайту УкрЯма,   http://ukryama.com/

у Києві щоденно фіксується кілька десятків пошкоджень доріг. Сайт працює таким чином, що люди, які повідомляють про ями чи інші дефекти на дорогах, можуть автоматично відправти заяву до ДАІ, якщо чеерз 31 день з моменту реєстрації звернення яма не залатана, громадяни мають право відправляти скаргу в прокуратру. 


                    Джерело   http://kiev.pravda.com.ua/news/511b79f135925/
Категорія: Право знати | Переглядів: 655 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України