КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Квітень » 1 » Яким чином діяти коли заправилися неякісним бензином ?
07:29
Яким чином діяти коли заправилися неякісним бензином ?

   Яким чином діяти коли  заправилися  неякісним бензином ? 

.

   Фальсифікацію автомобільного палива в Україні, на жаль, можна вважати майже національною традицією. Щоб заправити своє авто справжнім бензином, який би відповідав всім необхідним вимогам, треба їхати чи не в Західну Європу... 

   Дехто зі споживачів вважає, що на престижних автозаправних станціях все ж таки можна заправити автомобіль високоякісним бензином. Однак, у більшості випадків така ймовірність досить незначна: як правило, на українських автозаправних станціях якість бензину не відповідає ніяким стандартам... 

Що ж відбувається та що за продукт пропонують споживачам автозаправні станції? Виявляється, ця рідина неприємного жовтого кольору є ніщо інше, як суміш вуглеводневої основи (з низьким октановим числом), води, антифризу, технічного спирту й інших дешевих добавок, що підвищують октанове число. Якщо на такому бензині тривалий час експлуатувати автомобіль, то незабаром доведеться купувати нову машину.

Особливо складна ситуація щодо якості бензину на приватних автозаправних станціях. Приватні підприємці не лише розбавляють паливо водою, але й перетворюють солярку в бензин А-98. Причина фальсифікації й підробки проста: бензин не можна спробувати на смак, а колір, найчастіше, не визначає його якість.

Виходячи з реального стану справ, можна рекомендувати споживачам наступне. Бажано утримувати бак машини наповненим, оскільки напівпорожній бак працює як насос, що закачує у паливо воду. Вода конденсується на стінках бака й стікає в паливо. До того ж, у баку на дні завжди накопичується всілякий бруд, отож, коли в баку бензину зовсім мало, потужний струмінь із заправного «пістолета» весь цей бруд зі дна піднімає, і він потрапляє у двигун. Щоб уникнути цих неприємностей, бак треба регулярно очищувати й тримати заповненим. Фахівці радять хоча б раз на два роки досконально чистити паливний бак машини та заправлятися його не тоді, коли він майже порожній, а коли наполовину повний .

Що ж робити пересічному споживачу при купівлі бензину для свого автомобіля і як правильно вибрати бензин, адже навіть найдосвідченіший водій не може визначити ні за кольором, ні за запахом, якісний бензин йому наливають чи ні. Це стане ясно через кілька кілометрів поїздки. Яким чином діяти? У розвинутих країнах механізм дій споживача чітко відпрацьовано: запідозрив недобре — зв'яжися з відповідною службою, й роботу автозаправної станції обов'язково перевірять. Якщо сигнал небезпеки від клієнтів підтвердиться, на господарів станції чекають неприємності. В Україні поки що не працює принцип пріоритету інтересів споживачів над інтересами бізнесових кіл. Єдине, що можна порадити водіям: вимагайте на бензоколонках чек і зберігайте його до наступної заправки.

Практичний досвід свідчить також, що не слід користуватися випадковими автозаправними станціями. До того ж, корисно так планувати маршрут поїздки , щоб бензину вистачило від однієї до іншої великої АЗС. Оператор зобов'язаний завжди видавати касовий чек , а не запитувати клієнта, чи потрібен йому чек. Невидача чека або питання про його необхідність повинні насторожувати споживачів. Краще відмовитися від заправлення на таких АЗС, а якщо автозаправна станція належить солідній фірмі, то звернутися зі скаргою на «гарячу лінію» надавача послуг. Перед тим, як планувати маршрут далекої подорожі, можна отримати консультацію за телефоном «гарячої лінії» щодо розташування автозаправних станцій, або з інших питань. Пам'ятайте, що такі інформаційні послуги надають споживачам, як правило, всі фірмові АЗС.

На допомогу споживачам можна порадити й експрес-методи . Перший метод базується на наступному: розтерти невелику краплю бензину на пальці і відразу відчути результат. Якщо масляниста рідина швидко випаровується і на пальці нічого не залишається, то бензин чистий, без сторонніх домішок. Інший метод передбачає використання фільтрувального паперу. Якщо маєте під рукою фільтрувальний папір , то можна капнути на нього краплю бензину і подивитися на результат: поява темних розводів на папері означає, що бензин неякісний.

Якщо все ж таки сталося так, що ви заправили автомобіль неякісним бензином і через декілька кілометрів це стало очевидним, слід дотримуватися такого алгоритму дій :
На ваш автомобіль треба мати сервісну книжку з відмітками про вчасний технічний огляд.
Після заправлення неякісним бензином і зупинки двигуна ви повинні:
відправити машину у фірмовий сервіс;
у жодному разі не викидати чек з автозаправної станції;
затребувати на АЗС сертифікат на паливо (вам зобов'язані надати ці документи), виписати дані постачальника бензину або скопіювати — перезняти на фотовідеокамеру чи мобільний телефон;
з'ясувати прізвище, ім'я та по-батькові касира зміни на АЗС;
купити або використати вільну каністру й заправити її. Зафіксувати на фото або відео з таймером і датою: показання фіскального лічильника стовпчика, сам процес заправлення. Опечатати каністру стрічкою зі своїм підписом і підписом двох свідків. Це самий хиткий момент у доказовому ланцюжку. У суді вам доведеться доводити ідентичність бензину з трьох проб.
У сервісі, коли причина поломки внаслідок неякісного палива буде встановлена, необхідно:
скласти акт щодо причини поломки з печаткою сервісу й підписами майстра й старшого зміни;
скласти акт про відбір палива з бака в присутності майстра й старшого зміни.
Проби палива потрібно відібрати у дві чисті та сухі дволітрові пляшки. Пробки опечатати стрічкою з печаткою сервісу. Одна опечатана пляшка, опечатана каністра, фотографії або відеокасета будуть зберігатися у вас (це вагомі докази). Другу пробу слід відвезти на аналіз.
Одержавши результати й акт дослідження проби бензину, можна складати позовну заяву до суду, бажано під спостереженням адвоката.

Слід також зауважити, що оператори, які працюють відповідально та зважають на репутацію своєї фірми, не можуть собі дозволити поступитися якістю пального, аби зменшити його ціну та переманювати клієнтів. Якісне пальне не може бути дешевим — це аксіома і закон сьогоднішнього ринку нафтопродуктів. Тобто, якщо потрібен якісний, а не фальсифікований бензин, – не слід заправлятися на АЗС, де він подешевше, адже це свідчить про його невисоку якість. Краще за все заправлятися лише на перевірених автозаправних станціях однієї і тієї ж нафтової компанії, що значною мірою зменшує ризик купівлі неякісного бензину.
Категорія: Поради | Переглядів: 873 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України