КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Січень » 22 » Як уберегти дітей від грипу
15:35
Як уберегти дітей від грипу

       Як уберегти дітей від грипу

.

     Фахівці підрахували, що на ГРВІ та грип ми хворіємо в п’ять разів частіше, ніж на всі інші інфекції, разом узяті. І вже традиційно на початку року ми починаємо готуватися до чергової епідемії на грип.  Але поки що, за словами головного педіатра міста Чернігова, заступника головного лікаря міської дитячої поліклініки № 1 Людмили Овсієнко, судячи з кількості викликів і нескладності протікання захворювань, говорити про епідемію грипу в Чернігові ще зарано.

  «Минулого тижня в місті ми не добрали 50,4% до епідемічного порога захворюваності на грип та інші вірусні інфекції, а позаминулого — 54,9%. Зараз спостерігається звичайне сезонне зростання захворюваності на вірусні інфекції», — вважає фахівець. Але при цьому Людмила Овсієнко впевнена, що розслаблятися не слід, адже ситуація із захворюваністю дітей на грип та ГРВІ дуже примхлива та перемінлива. Спеціаліст вважає, що вже наприкінці цього тижня вона може погіршитися. «Канікули закінчилися, діти прийшли до школи. А різке збільшення контактів може призвести до спалаху захворюваності», — зазначила Людмила Овсієнко.

  Так що саме час зайнятися профілактикою. Обов’язково виводьте дитину на прогулянку. Для дітей старшого віку показані прогулянки при будь-якій температурі, для малюків (через загрозу переохолодження) — при температурі не нижче мінус 10 градусів. Зима — не причина відмовлятися від провітрювання приміщень, свіже повітря — наш помічник у боротьбі з інфекціями. Тому обов’язково на декілька хвилин відкривайте кватирку за будь-якої погоди і провітрюйте приміщення. Відправляючись на прогулянку, обов’язково одягайте малюка не тільки в залежності від сезону, але й від погоди. «Перегрівання не менш небезпечне, ніж переохолодження», — нагадує головний педіатр міста.

    Допоможуть вам у боротьбі з підступною інфекцією й ефірні масла, особливо такі як масло чайного дерева, ялівцеве, лимонне, котрі найбільше «не люблять» віруси, що викликають грип.

— Обов’язково зверніть увагу на харчування дітей, воно повинно бути правильним та раціональним. Не забувайте про вітамінотерапію, неодмінно зверніться до свого педіатра та підберіть вітамінний комплекс, що відповідає віку та стану здоров’я дитини. Не нехтуйте і природними джерелами вітамінів, додавайте в їжу вашому малюку більше сирих овочів і фруктів, таких як ківі, лимон, шипшина, журавлина, капуста тощо. Дуже корисно вживати вітамінні напої та чаї з додаванням ягід та фруктів (калини, малини, горобини, шипшини, смородини тощо). Дотримання таких нескладних правил профілактики допоможе вам уберегти вашого малюка від захворювання на грип, — каже фахівець.

Якщо ж не вдалося уникнути хвороби, Людмила Овсієнко радить відразу викликати лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням. Лікар підкреслила, що імунна система дітей ще тільки формується, і безконтрольне застосування імуномодуляторів, а тим більше антивірусних препаратів, може призвести до її збою.

                              Джерело     Олена Березкіна, тижневик «Чернігівські відомості» №3 (1141)
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 914 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України