КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Січень » 11 » Як добитись перегляду рахунків за холодні батареї ? Як не платити за ледь теплі батареї і воду
11:00
Як добитись перегляду рахунків за холодні батареї ? Як не платити за ледь теплі батареї і воду

                  Як добитись перегляду рахунків за холодні батареї?  

                       Як не платити за ледь теплі батареї і воду 

 Якщо температура в помешканні менш ніж 12°C, плата за опалення взагалі не здійснюється

.

    Через холоднечу надворі та невчасну промивку систем опалення цьогоріч  у  деяких багатоповерхівках батареї і досі не гріють або ж ледь жевріють.Тому в декого до рахунку за тепло додалися ще шалені суми за електроенергію, бо, щоб не замерзнути, мешканцям доводиться вмикати обігрівачі. Однак за ненадані послуги або надані неякісно споживачі мають право не платити. Як цього реально домогтися?Про це газеті "Експрес" розповіли Іван Надєїн, голова ГО "Комітет енергетичної незалежності України", та Олена Лукашевич, провідний фахівець теплоенерго.-- То хто має право на перерахунок?І.

  Надєїн: -- У законодавстві закріплено чіткі температурні норми, якихповинні дотримуватися комунальники під час обігрівання багатоквартирних будинків. У житлових приміщеннях температура повітря має бути не менша, аніж 18 градусів. Якщо ж у квартирі температура знижується до 12 градусів Цельсія, споживач має право на компенсацію, а саме - 5% за кожен градус зниження від норми.

  Навіть більше, якщо температура в помешканні менш як 12°C, плата за опалення взагалі не здійснюється.Те саме стосується недогріву води. У разі, якщо температура гарячої води менш ніж 40°C, плата здійснюється як за холодне водопостачання.Тому, якщо у квартирі немає відповідної температури, можна пред'явити претензії до виконавця послуг та вимагати зробити перерахунок.--

До кого споживачеві звернутися із заявою про перерахунок? -- Для цього потрібно звернутися до ЖЕКу чи представника теплопостачальної організації з усним чи письмовим повідомленням про невідповідність наданих комунальних послуг нормативам. На підставі замірів температури повітря чи води з-під крана у квартирі ухвалюють рішення про перерахунок.-- Даруйте, а якщо звернення людини ігнорують?І.

Надєїн: -- Якщо представник організації не прийшов на виклик упродовжтрьох днів, акт-претензію складають у присутності трьох осіб (це можуть бути сусіди) і вимагають у виконавця послуг перерахунку вартості. Акт складають у двох примірниках (один, з позначкою про отримання, зберігають у себе), де вказують строки, види, показники порушень. Цей акт реєструють уповноважені особи виконавця у журналі реєстрації актів-претензій. Виконавець зобов’язаний розглянути його і повідомити протягом трьох робочих днів споживача про задоволення або про відмову в задоволенні зобгрунтуванням причин такої відмови. У разі ненадання протягом установленого строку виконавцем відповіді вважається, що він визнав викладені в акті-претензії факти неналежного надання або ненадання послуг. Тому всі суперечки щодо задоволення претензій споживачів далі з'ясовують у суді. А щоб збільшити шанси на отримання компенсації, потрібно мати укладений договір на отримання комунальних послуг. І наполягти на тому, щоб у документі чітко прописали термін, протягом якого представники комунальники мають зреагувати на ваші скарги та претензії.

  Провідний фахівець теплоенерго -- Усім, хто до нас звертався, ми зробили перерахунок. Так, задев'ять місяців цього року за ненадані або надані неякісно послуги з опалення та гарячого водопостачання підприємство здійснило перерахунок на загальну суму майже 44 тисячі гривень.Торік ця сума була більшою - 91 426 гривень. Тому звертаємося до споживачів, щоб телефонували на номери аварійно-диспетчерської служби і повідомляли про подібні ситуації, якщо мережі перебувають на балансі ЖКП. Адже єдинимофіційним документом для перерахунку розміру плати є акт-претензія. 

     ТАКИМ  ЧИНОМ

1.  Якщо в квартирі температура нижче 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство Теплокомуненерго, з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ і повідомити про низьку температуру, а також запросити комісію для складення відповідного акта. 

 2.  У тому випадку, якщо температура в оселі 12 градусів, громадяни взагалі не повинні сплачувати за рахунком. Для цього також слід скласти акт та передати його до підприємства Теплокомуненерго. Це підприємство в свою чергу зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений у відповідну квартиру.

 3. За захистом  порушених прав звернутися до суду.


Категорія: Право знати | Переглядів: 927 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України