КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Серпень » 26 » Думки перед виборами ~> ЧИТАТИ ДАЛІ
00:23
Думки перед виборами ~> ЧИТАТИ ДАЛІ

                                            Думки перед виборами

                                                       Выборы, выборы, выборы 
                                                       Рвётся крысиная рать – 
                                                     «Выбери! Выбери!выбери! 
                                                     Дай нам побольше урвать!» 

 Моє Дитинство проходило в Країні, де з кожним днем «жити ставало краще, жити ставало веселішим». Юність пройшла в Країні, де «Завтра буде краще, ніж вчора». На жаль, сьогодні я живу в країні, де «яке мені діло до Вас до всіх, а Ваше до мене!».

 За пляшкою «Біловезької» на трьох справили Тризну по Великій Країні мого Дитинства і Юності. Розвалили Велику Державу, а створити нову так і не змогли.

Тільки кричимо про незалежність, а отримали її тільки від здорового глузду. Давайте подивимося на больові точки сьогодення.

Перше місце займають газові проблеми. У основі їх лежить те, що пан Ющенко посварився з паном Путіним. Здавалося, нічого страшного. Он Бацька Лукашенко скільки разів плював у пику Путіна і – нічого.

Тільки продажні журналісти Росії у відповідь виливають діжки помиїв, а йому хоч би що. Мало того, якби сьогодні в Росії висунули в Президенти кандидатуру Лукашенко, за нього проголосувало б 88% виборців, за Медведєва 1%, за Путіна – всього 3%. Можете самі подивитися результати голосування на Гайдпарку за 19.08.10!

Ющенко ж, в пику Путіну замінив бартерний розрахунок по газу (це коли ми за нього нічого не платили, розраховуючись транспортуванням на Захід), грошовим договором, що нам тоді обійшлося в $4 млрд.

А потім наступило чорне Різдво 2008, коли Тимошенко заради того, щоб привласнити газ Фірташа, уклала з Путіним кабальний договір, що знищує нашу металургійну і хімічну промисловість – головних споживачів російського газу. Куди ж подівся той газ, ніхто не може пояснити. За цю зраду і отримала дулю на останніх президентських виборах.

Народ вибрав нового пРезидента. Здоровенного і симпатичного, як Шрек. Він пообіцяв народу дешевий газ, відмахнувшись за це російським флотом у Севастополі.

Недурне рішення. Флот там був, є і буде. Адже кримчани живуть за рахунок російських курортників і російських кораблів. Які обслуговують, на яких служать. Отже питання не в тому, чи має право залишатися російський флот в Криму, а в тому, щоб це його перебування там було економічно і політично вигідно Україні!

Але де дешевий газ за перебування того флоту? І що стоїть за рішенням Стокгольмського і Печерського судів про повернення Фірташу газу або грошей? Він хіба сплатив за ті 11 млн. кубів, які забрала Юля з газосховищ? Він заборгував Газпрому і Юля, перехопивши борг, заплатила його Газпрому нашими з Вами грошима. Ми вже заплатили за той газ. Якщо нова влада хоче заплатити Фірташу за нього, то хай платить з власної або з Юліної кишені!

Більше всього мене ошелешила заява Тігіпко, що ми виконаємо вимогу МВФ і доведемо ціну газу для населення до ціни російського газу. Але ж для населення йде газ, що здобувається в Україні. Собівартість його менше $30. Це ж який прибуток буде, якщо населення платити за нього буде по $309!

Я згоден би платити за нього, як і хоче пан Тігіпко, в 10 разів більше, якби це був, як сказано в Конституції, газ, що належить Державі. Тоді все, що я за нього переплатив, піде на відродження і модернізацію економіки. Але хіба Державі належить наш газ?

Я родом з Чернігова. У 70-і роки був на урочистому відкритті свердловин на Прилуцько-Лелюковському нафтогазовому родовищі. Тоді якийсь вгодований партієць віщав, що газу тут вистачить Союзу на 50 років. Союзу вже немає. Газ повинен йти тільки для України. Але в цій, новій Україні, Ви де-небудь чули про Прилуцько-Лелюковське родовище?

Але ж і нафту, і газ там і зараз викачують. Друзі, які там бувають, говорять, що нафтових вишок стало раз в 5 більше. Недавно Генпрокуратура виявила в Сумській області 70 нелегальних свердловин, що діють. Скільки таких нелегальних свердловин в Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській і Полтавській областях ніхто не перевіряв і перевіряти не збирається. Адже в Сумській області напустили Генпрокуратуру на партконкурентів!А щодо побрехеньок про низьку якість нашого газу з-за високого вмісту сірки, то це є тільки в родовищі під Первомайськом на Миколаївщині. Це 4-6% загальної газодобичі України!

А це означає, що щорічно газу в Україні здобувають не декларовані владою 18 млрд. кубів, а вдвічі-втричі більше. І цього газу повинно було б вистачати не тільки населенню, але й всій промисловості! Але ж цим газом володіє не напівдержавний Нафтогаз, а господарі свердловин. І це вони заплатили тігіпкам і чиновникам МВФ, щоб вони вставили в Меморандум пункт про єдину ціну на газ. Мільярдні прибутки, мільйонні хабарі…

«Фахівці» з уряду завіряють нас, що тарифи на обігрів і підігрів води збільшиться максимум на 20%. А в наших ЖЕКах вже готові платіжки з подорожчанням цих послуг удвічі! Чому так?

Пам'ятаєте, пан Тигіпко говорив, що гроші від підвищення тарифів підуть на модернізацію котелень. Заміну старих радянських котлів ВндіСТу на новітні, високоефективні. На жаль, замінюють не на найефективніші, а на найдорожчі котли фірми Viessmann, хоча такі самі котли південнокорейської фірми «KITURAMI» коштують втричі дешевше. До того ж ці німецькі котли досить «вередливі». Вимагають чистої води, стабільної електронапруги. ККД їх 0,92-0,94. Чому вирішено придбати німецькі, а не південнокорейські котли? Та тому, що у корейців «відкат» 4-10%, а у німців не нижче 40%.

У мене виникла єретична думка. А чи потрібно взагалі замінювати радянські котли ВндіСТу, термін надійності яких 50 років? До того ж, чи знаєте ви, що вже більше 10 років в тариф за обігрів включені суми на модернізацію цих котлів ВНдіСТУ з метою доведення ККД до 0,92? Ми платимо, Теплокомуненерго щорічно звітує, а ні до одного котла ніхто навіть не наближався! Ось і впав їх ККД за ці роки до 0,65.

Я особисто був присутній на випробуваннях каталітичних насадок на газові пальники винахідника Олександра Екимовських в Львівській мерії і на Львівському Домобудівному комбінаті. Завдяки його насадкам нагрів йде не тільки конвективний, але і опромінюванням.

ККД з 70% підскочив до 96%! Випробування провели. Результати зафіксували, а насадки зняли. Мовляв, немає дозволу Технонагляду. А той такого дозволу ніколи не дасть. Адже з тих багатомільйонних відкатів фірми Viessmann і їм мільйончики капають, а що їм може дати Екимовських? А якби не міняли радянські котли на німецькі, а дозволили Екимовських провести копійчану модернізацію котелень (при установці його насадок через різке збільшення тепловіддачі потрібно додатково термоізолювати стіни котельних установок) те теплопостачання у нас дійсно подорожчало б не більше ніж на 20%, та й то за рахунок підвищення зарплат персоналу котелень.

Мій син кілька місяців тому купив квартиру в одноповерховій прибудову між двома житловими будинками. Днями йому прийшли платіжки з ЖЕК, з міськенегро та водоканалу. З рахунками за 2008-2010 рік! Довідка нотаріуса, що він купив квартиру без боргів по комунальних платежах, для них нічого не означає. Бог з ними – цими Енерго і водоканалом. Не був присутній, коли приходили контролери, не дивився, що вони зірвали пломби з лічильників, тож тепер довелося заплатити по рахунках.

Але чому він в одноповерховій прибудові, в якій провів капітальний ремонт, повинен платити за прибирання сходових майданчиків, за освітлення тих сходових майданчиків, за підготовку житла до зими, за прибирання внутрішнього дворика, якщо немає у нього сходових майданчиків, підготовка будинку до зими ЖРЕДом привела до того, що йому повністю довелося замінити дах і підлогу, а внутрішній дворик він підмітає сам, бо з ЖРЕДу сюди ніхто ніколи з прибиранням не навідується.

Тарифи ЖРЕДи погрожують підняти удвічі, а послуг як не надавали, так і не надають, і надавати не будуть! Мудрагелі з уряду рекомендують нам створювати об'єднання користувачів багатоквартирних будинків і самим все ремонтувати, адже і так ми всі ремонти робимо за свій рахунок. Але одна справа, відремонтувати власну квартиру, а інша – ремонтувати весь будинок. Тут потрібна ремонтно-будівельна організація.

Чому наш уряд тільки дає нам мудрі поради, а палець об палець не ударяє для того, щоб на базі будівельних компаній, що розорилися, були створені могутні ремонтно-будівельні комбінати, що можуть легко вирішувати всі проблеми наших мешканців? Ось тоді і про об'єднання користувачів багатоквартирних будинків можна було б говорити. Потрібний ремонт – вибирають з численних ремонтно-будівельних комбінатів найбільш оптимальний. Укладають з ним договір і той виконує всі необхідні роботи.

Третє хворобливе питання – пенсії. Моя сестра пропрацювала 40 років, а отримує мінімалку- 705 гривень. Річ у тому, що вона працювала зубним техніком, причому 20 років в стоматполіклініці військової частини, розташованої в Чехословаччині. У 1991 частину розформували і її звільнили чомусь із записом «Звільнена у зв'язку із закінченням договору». Чиновники з пенсійного фонду зробили висновок, що вона працювала за контрактом в Чехословаччині, з якою в ті роки не був укладений договір по пенсійному обслуговуванню і ці роки викинули з її трудового стажу, убивши відразу двох зайців – зарплата у неї там була втричі більша, ніж в СРСР, а виключення 20 років з трудового стажу удвічі зменшує коефіцієнт перерахунку!

Я з власного досвіду знаю про «справедливість нарахування пенсії» чиновниками пенсійного фонду. Наукою я займався з 1974 року. За передачу власних розробок на Захід у 1978 був зісланий до Львова на посаду молодшого наукового співробітника інститутської науково-дослідної лабораторії. Без надії на захист дисертації, з мінімальною зарплатою, без надії на житло, підвищення зарплати. Лише у 1988 опала закінчилася, дозволили захиститися і впроваджувати свої розробки по всьому СРСР. Зарплата була звичайною (220 крб.) та зате гонорари за впровадження винаходів по 20-30 тис. руб.

Коли за пляшкою «Біловезької» на трьох пропили Союз, півроку сидів на мінімальній зарплаті, розробляючи комплексні безвідходні технології переробки харчової сільгоспсировини для колгоспів і радгоспів України, а потім, осінню 1992, перейшов в госпрозрахункове Мале Державне підприємство при агроуніверситеті. Зарплата була в 1,5 вище, ніж у доцента інституту, а 18% прибутків, отриманих колгоспами від роботи безвідходних комплексів, йшли на утримання нашого підприємства і на премії.

У 1996 році, коли кучмо-морозівська нічна конституція ліквідовувала колгоспи і радгоспи, ми збанкрутували і я створив власний неприбутковий центр Агроінтех і почав ставити у фермерів мінімлини, крупоцехи, мінімолокозаводики і ковбасні цехи, отримуючи зарплати і премії по їх відомостях.

У 2001, щоб мати право на наукову пенсію, повернувся в агроуніверситет відповідальним виконавцем НДС із здобуттям зарплати у Замовника, а потім подав документи на пенсію. Агроуніверситет знаходиться в районі, тому порадили оформити пенсію не через інститут ( тоді бі отримував її в сусідньому з Львовом районі), а за місцем проживання…

І тут почалося. Спочатку вимагали довідку за довідкою і довідку на довідку.

Потім заявили, що у них немає програми розрахунку зарплат за 1991-1996 роки і викинули довідки по зарплаті в малому підприємстві. Зажадали вузівські за роки заслання. За дивним збігом обставин, відомості по зарплаті моєї лабораторії за цей час були знищені і майже рік було потрібно на їх відновлення.

Через рік знов прийшов до чиновників пенсійного фонду. Сказали, що наукового стажу недостатньо, знов повинен надати документи по малому підприємству. Воно вже не існувало, директор працював ст. науковим співробітником кафедри Агроуніверситету і йому ніколи було займатися моїми справами.

Ще півроку пішло на отримання потрібних довідок, у тому числі і довідок про зарплату, які доводилося самому списувати з бухгалтерських журналів. Тричі не приймали ті довідки, з-за похибок, поки головний бухгалтер агроуніверситету не зглянувся і не виписав все сам. Тоді в ПФ заявили, що я працював не на державному підприємстві, а на колективному і мені наукова пенсія не належить. При цьому посилалися на Держкомстат, де, мовляв, ми зареєстровані, як колективне підприємство. Пішов в Держкомстат. Там здивувалися. Жодного запиту вони не отримували і відповіді не слали, до того ж, як може бути колективним підприємством підприємство, серед засновників якого тільки Державний агроуніверситет, Держагросервіс і Державна машиновипробувальна станція? Прислали відповідну довідку.

Все одно, право на наукову пенсію в ПФ визнали лише в 2004. Після чого заявили, що в 90-і роки не могло бути таких високих зарплат, як у мене, і послали інспектора в університет, перевіряти відомості мого МП. Традиційно, по «дивному збігу обставин», за декілька днів до перевірки, кімната, де зберігалися документи, була розкрита для переобладнання її в учбовий клас (його там немає до цих пір), а всі документи МП викинуті з шаф в підсобк, яка не закривається. Половина відомостей щезла. Інспектор не стала звіряти відомості, що залишилися, з моїми довідками про зарплату, а підсумовувала виявлені по 5-6 відомостей за рік і не дані відомостей, що залишилися, привела, а ці сумарні переполовинені річні зарплати! До того ж заявили, що коефіцієнти підвищень на наукові пенсії не поширюються і належна мені наукова пенсія складає 94 гр. 24 коп., що удвічі нижче соціальної. Я звернувся в районний, а потім аппеляційний суд з вимогою перерахувати пенсію – а для цього відновити відомості в повному об'ємі, адже МП отримувало зарплати через касу агроуніверситету і там є первинні відомості. Окрім цього усунути фальсифікацію коефіцієнтів перерахунку. Українські судді, чиї пенсії будуть порядку 19000 грн., відмовили мені в позові, визнавши справедливою наукову пенсію в 94 гр. 24 коп.

Тобто головне завдання чиновників пенсійного фонду полягає в тому, щоб зідрати з Вас і Вашого підприємства максимум пенсійних внесків і з цих внесків заплатити вам мінімум! При цьому вони мають підтримку судової системи України…

А тепер розглянемо рекомендаці МВФ збільшити вік виходу на пенсію. Мовляв це наполвнить Пенсійний Фонд.

А чи так це? Пенсійні внески ми платимо за час роботи. Якщо у нас є 15 млн. робочих місць, то їх так і залишиться 15 млн. Піднімай той вік або не піднімай.Звичайно, витрати ПФ зменьшаться, адже тоді більше половини українцев не доживе до пенсії. Витрати, а не наповнення! Наповнити той ненаситний пенсійний фонд може лише збільшення робочих місць. Ще Чаянов стверджував, що крупний бізнес консервативний, а дрібний і середній гнучкі.

У часи кризи двигуном економіки саме і є середній і дрібний бізнес. Але для їх розвитку потрібно від дозвільно-погоджувальної системи, перейти до повідомної. Повідомив підприємець про відкриття бізнесу і якщо протягом 10 днів не можуть знайти причин для заборони цього вигляду діяльності, його підприємство починає працювати на законних підставах. До речі, це пан Тигіпко в цьому році обіцяв в передвиборчих побрехеньках!

Зарплати заморожені, а ціну на хліб той же пан Тигіпко обіцяє підняти. Ціни на зерно, через відсутність держзакупівель, впадуть до мінімуму, а потім зернотрейдери підкинуть їх до стелі. Бо ж Держава так і не закупила потрібної нам на хлібобулочні вироби кількості зерна! Щоб не дорожчав хліб, потрібно дотувати борошно для хлібокомбінатів. Але чи в змозі це зрозуміти наші чиновники?

Судячи по тому, що у нас робиться з цінами на цукор, їм інтереси народу до лампочки. Адже ще при Радянській владі ученими Київського університету харчових технологій і Одеського НДІ Холоду була розроблена виморозна технологія виробництва цукру при якій заводська собівартість цукру – 48 коп./кг. Обладнання для тієї технології може випускати будь який Продмаш, який зараз простоює. Великих грошей на нові цукрозаводи не потрібно.

Але як насадки Екимовських не поставиш без дозволу зверху, так і цю технологію не застосуєш, без дозволу зверху. А ці верхи за 20 років Незалежності так і не змогли розглянути цю технологію, правда встигли розігняти галузевий НДІ цукру, щоб не заважаві їм різати цукрозаводи на металобрухт!

Наближаються вибори.

У списки кандидатів рвуться мародери, платять за місце мільйони, щоб потім відбити сотні мільйонів. Партії перетворилися на бізнес-клуби що існують на гроші цих мародерів. Змінялася влада і одні мародери змінюють інших. Все ж залишається по-старому.

Була колись Україна, а стала Уркаїною – монетократичною трайболістською країною на зразок Киргизії або Сомалі. Не знаю як у нас, а от у Росії, провели опитування, кого б вони хотіли бачити наступним Президентом. 3% сказали Путіна, 1% - Медведєва і 88% сказали Лукашенко (опитування на Гайдпарку 19.08.2010). Бо ж він – Президент єдиної Незалежної Державі на пострадянському просторі. Інші ж – пРезиденти!

К.т.н. Володимир Сиротенко (Вербицький)
Правнук автора «Ще не вмерли України»
                                                                              За   повідомленням -  http://val.ua/
Категорія: Точка зору | Переглядів: 1171 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України