КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Січень » 10 » ДОЧЕКАЛИСЯ ? Соціальна допомога на догляд інвалідам війни
00:22
ДОЧЕКАЛИСЯ ? Соціальна допомога на догляд інвалідам війни

            ДОЧЕКАЛИСЯ ?

   Соціальна допомога на догляд інвалідам війни

.

З 1 січня 2012 року набирають чинності зміни, внесені до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам" щодо визначення розміру державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни. 

Починаючи з січня державна соціальна допомога на догляд буде складати:

- для інвалідів війни І групи, які брали безпосередню участь у бойових діях в період Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, та віднесені до підгрупи А і одержують пенсії за віком, по інвалідності, за вислугу років, незалежно від закону, за яким призначена пенсія, та з числа військовослужбовців та інших осіб, яким призначено пенсії відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб", допомога на догляд складатиме 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а для віднесених до підгрупи Б — 50 відсотків прожиткового мінімуму;
- іншим інвалідам війни І групи, віднесеним до підгрупи А, - 30 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (в діючих умовах ця допомога складає 15 відсотків прожиткового мінімуму).
- інвалідам війни ІІ групи, які брали безпосередню участь у бойових діях в період Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, які є одинокими та за висновком ЛКК потребують стороннього догляду - 25 відсотків (в діючих умовах ця допомога складає 15-25 відсотків прожиткового мінімуму).
Особам, які визнані інвалідами, залежно від ступеня розладу функцій органів і систем організму та обмеження їх життєдіяльності встановлюється І, ІІ, ІІІ група інвалідності. Поділ І групи на підгрупи А і Б здійснюється залежно від ступеня втрати здоров’я інваліда та обсягу потреби в постійному сторонньому догляді, допомозі або нагляді. До підгрупи А першої групи інвалідності відносяться особи з виключно високим ступенем втрати здоров'я, надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або нагляду інших осіб і які фактично не здатні до самообслуговування.
Органами Пенсійного фонду проводиться робота по отриманню від МСЕКів відомостей про віднесення інвалідів I групи до підгруп А чи Б, оскільки питання встановлення інвалідності, в т.ч. віднесення до підгрупи А чи Б - в компетенції органів медико-соціальної експертизи.
На виконання прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам" щодо державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни" раніше призначена державна соціальна допомога на догляд буде перерахована з урахуванням нових норм за наявними у пенсійній справі документами.

Розміри державної соціальної допомоги на догляд
Статус Розмір допомоги
(% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)
В діючих умовах З 1 січня 2012 року
Пенсії по інвалідності, призначені відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".
Інваліди, віднесені до підгрупи А I групи, яким призначено пенсії по інвалідності або за вислугу років. 50 100
Інваліди, віднесені до підгрупи Б I групи, яким призначено пенсії по інвалідності або за вислугу років. 50 50
Пенсії, призначені особам, які належать до інвалідів війни відповідно до статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та одержують пенсії за віком, по інвалідності або за вислугу років за іншими законами.
Інваліди війни I групи, пенсії яким призначено за іншими законами, які брали безпосередню участь у бойових діях в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією. віднесені до підгрупи А 15 100
віднесені до підгрупи Б 15 50
Інші інваліди війни I групи віднесені до підгрупи А 15 30
віднесені до підгрупи Б 15 15
Одинокі інваліди війни II групи, які брали безпосередню участь у бойових діях в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією", з числа тих, які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду. 15 25
Інші одинокі інваліди війни II групи з числа тих, які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду. 15 15

Для довідки: розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня 2012 року (згідно проекту Державного бюджету на 2012 рік) – 822 грн.

Категорія: Право знати | Переглядів: 1223 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України