КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 20 » Для кого «Сильна Україна»
11:43
Для кого «Сильна Україна»

               Для кого «Сильна Україна»  ???


Сьогодні вранці я став свідком огидливої сцени. Я вранці купую продукти в сусідньому супермаркеті «Сільпо». Після 10-ї тут мало покупців і можна комфортно вибрати те, що потрібно.

Ось і сьогодні. Заходжу в торговий зал, заздалегідь кинувши порожню сумку на прилавок перед закритою камерою схову(подавальщица, користуючись відсутністю клієнтів, відлучилася). Переді мною дрібоче старенька років так 80-90...

Вона йде, притискуючи до грудей порожній пакет. Вже на вході бере з полиці біля каси плитку шоколаду і, відкривши гаманець, порахувавши копійки і пару гривень, кладе його зверху на шоколад в цей пакет.

Почав я з овочів. Вибрав пару величезних цибулин, десяток морквин. Картопля по 5.99 гр. не сподобалася, так що пішов далі, а старенька все колупалася в овочах, вибираючи, на що вистачить грошей, що залишилися, але потім гмикнувши щось про ціни, пішла в хлібний відділ. Попросила відрізувати їй пів буханця хліба, але у нас в «Сільпо» хліб не прийнято нарізувати. Отже, пішла до каси на вихід.

Я, розплатившись за покупку, пригадав, що забув газети, так що поклав куплене в сумку на прилавку у камери схову(вона вже була відкрита), узяв газети і повернувся до каси. Ось що я побачив – старенька буркнула касирці, що все обійшла, але купити нічого не змогла. Відкрила пакет, продемонструвала гаманець і спробувала піти.

Та спрацювала сигналізація і до старенької тут же підскочив вилощений хлопчина-охоронець в костюмі від Вороніна. Зажадав вивернути кишені, а оскільки кишень у неї не виявилось, то під гаманцем в пакеті виявив ту плитку шоколаду. Як не лепетала старенька, що із злості за не нарізаний хліб забула про той шоколад, змусив заплатити за той шоколад, після чого забрав його і чек, заявивши старенькій, що та повинна дякувати його за те, що не здав в міліцію. Повернувся в зал, поклав плитку на полку, залишивши чек у себе.

Старенька почала плакати, що тільки і було грошей, на цю плитку і півхліба. Хлопець викликав старшого охоронця, і удвох видворили стареньку із залу. Мої спроби довести, що раз стареньку змусили заплатити за шоколад, то він належить їй, нарвалися на крики охоронців, що «злодій повинен сидіти у в'язниці» і вони і так зробили послугу старенькій, не посадивши її.

На жаль, у мене не було фотоапарата, щоб сфотографувати цього охоронця в костюмі, а коли збігав додому і повернувся з цифровиком, охоронець зник. Але виникає питання, якщо стареньку змусили заплатити за шоколад, а пішла вона без нього, то куди пішли її гроші?

Ось після цієї сцени...

... хочу підняти питання про «Сильну Україну», улюбленчика мого батька, та і я на цих виборах голосував за нього – Сергія Тігіпко, що так нагадує цього охоронця – сильного з безсилими.

Каюся, я не голосував ні за кого на виборах 2004. Ющенка я зневажав після «листа на трьох», в якому він обізвав нас, учасників руху «Україна без Кучми» фашистами. Януковичу ж не міг пробачити його кидка з розміром середньої зарплати для розрахунку пенсій, що коштувало нам чверть і так невеликої пенсії. Правда, я тоді відвідав з десяток виборчих дільниць і написав чесний репортаж про ті вибори. Оскільки він не підходив ні для нової влади, ні для нової опозиції, опублікував його в Росії і США.

На президентських виборах 2010 я голосував Сергія Тігіпко. Чому? Річ у тому, що я зустрічався з ним в кінці 70-х, він тоді був 19 річним комсоргом Дніпропетровського металургійного інституту. Він виглядав і думав не по роках і все схоплював з півслова! Я тоді впроваджував свої технології на Раменському м'ясопереробному підприємстві Кремлівської райспоживспілки і на експериментальному заводі ВНДЇМП, що працює на космонавтів. Ось по дорозі з Москви до Львова зупинився в Києві, щоб похизуватись досягненнями перед своїм Костопільським побратимом Василем Чернецем, який був тоді помічником першого секретаря ЦК ВЛКСМУ Корнієнко.

Вася упрохав мене взяти участь в семінарі молодих учених в Хмельницькому, щоб я розповів там про роботу клубу самодіяльної технічної творчості, в якому брав участь з 1977. Під час розмови в його кабінет влетів скуйовджений хлопчина, це і був Сергій, якого Вася не агітував, а змусив взяти участь в семінарі. Я, як аспірант, міг вільно розпоряджатися своїм часом і та халявна поїздка за рахунок ЦК ВЛКСМУ з можливостю цікавих знайомств і хизуванням тим, що я безпартійний впроваджую свої розробки на заводі, що обслуговує космонавтів, мене влаштовувала.

Сергій, як кріпак-комфункціонер, зобов'язаний був робити те, що накаже начальство. Отже покотили в Хмельницький, де нас розмістили в центральному готелі по 3 в кімнаті з оплаченим харчуванням. Отже жив я з Сергієм і ще якимось безликим, безвіковим інструктором з Тернополя. Ось тоді і уразив Сергійко своїми не по віку розумними міркуваннями.

Коли ж я розповів, як наше КСТТ укладає господарські договори з підприємствами і приватними особами і заробляє гроші впровадженням наших винаходів, то Тернопольчанін тільки глузливо гмикав, мовляв такий капіталістичний підхід можливий тільки у Львові, то Сергій відразу ж розвинув ідею і сказав, що треба подумати, як створювати такі клуби не при ВОЇР, яке і так отримує великі державні дотації, а при комсомолі, що дозволить йому заробляти на себе, тобто збільшить самостійність.

Я говорив на семінарі про роботу свого КСТТ, Сергій виступив з пропозицією про створення таких КСТТ при міськкомах і райкомах комсомолу. Потім нас повезли до Кам'янець-Подільського, де ми всі сфотографувалися під баштою Олекси Довбуша (на фото Сергій другий зліва, а я третій справа). Погодьтеся, що я, старший його на 20 років, на знімку виглядаю молодшим (що означає, бути на гребені успіху!)

Більше ми з Сергієм ніколи не зустрічалися. Але коли я в 1990-1992 я працював за сумісництвом головним науковим спеціалістом Дніпропетровського концерну «Еко-синтез», мої Дніпропетровські хлопці побудували собі власні квартири, завдяки молодіжним комсомольським кооперативам, які, першим в Союзі, створив секретар обкому ВЛКСМУ Сергій Тігіпко. Мій батько, тоді професор історії Дніпропетровського університету, тримав тісний зв'язок з випускниками і, як і вони, вважав Сергія висхідною зіркою, якщо не Союзного, то Українського масштабу.

Потім за пляшкою «Біловезькою» на трьох, справили тризну по Великій Державі.

Генсек КПРС Горбачов зрадив партію і її спокійно розпустили. Нас кинуло в морі Незалежності, як мовиться, «без керма і без вітрил». За 19 років ми так і не зрозуміли, що і як будуємо.

У пошуках «Справжнього господаря» прихватизували і знищили могутні заводи. Замість колгоспних нив, землю України покрили пустирі, що межують з маєтками нових поміщиків, в яких з ранку до ночі трудяться нові кріпаки. Передали Росії не за понюшку тютюну могутню «ядерну парасольку», заявивши, що кнопка керування нею в Москві і не маючи поняття, що ту кнопку розробив наш Хартрон. Розбазарили військове майно і весь морський флот, зробивши офіцерів жебраками без хати-двору.

За це Колишнього секретаря з ідеології КПУ, на посту Президента змінив колишній член ЦК КПРС, колишній директор могутнього Південьмашу, бо ідеолог, який колись займався будівництвом комунізму, не знав, як будувати капіталізм. Цей же знав занадто добре, тому народ, не бажаючи повного закріпачення, і зігнав його Майданом. На жаль. Майдан призначив пРезидентом сина військовополоненого, що привчився в німецьких концтаборах до натуральної кави (по публікаціях його власного сина).

Обіцяв він багато, та ось нічого з обіцяного не зробив. Ось і змахнули ми його на цих виборах, вибравши президентом величезного і симпатичного, як Шрек, Януковича. Він же доручив весь економічний блок Сергію Тігіпко, що зайняв на виборах золоте третє місце.

Тепер Сергій, саме Сергій відповідає за наш з вами добробут. Знаєте, моя бабуся розповідала, що коли наш рідний Чернігів переходив від білих, до червоних, до петлюрівців і назад, то, якщо в місто входили червоні, ціни миттєво злітали вгору. Поверталися білі – і з ними поверталися старі ціни.

Так малий бізнес відповідає на дії влади. Пригадайте, як з приходом Януковича ціни поповзли вниз. Тільки замиготів на екранах Сергій зі своїми ідеями – перший і другий (картопля) хліб миттєво підскочили в ціні.

Ось вчора я був на книжковому форумі. Книг повно, а купити нічого. Адже якщо ти отримуєш 1000 гр., з яких за комуналку віддаєш 500, то починаєш рахувати і розподіляти кожну копійку. Навіть одягатися можеш тільки в «секенд-хендах», які Тігіпко хоче ліквідувати, забувши про те, що легку промисловість давно вже зруйнували його численні попередники. Та й знищивши власну заготівлю лікарської сировини і зніцивши фармакологічну промисловість, вдарили цінами на ліки по населенню. То ж, якою б потрібною книга не була, але заплативши комунальні послуги, купивши їжу і ліки, книжок, що теж подорожчали, вже не купиш. Та й кількасторінкову літературну газету по ціні буханця хліба обминеш. То ж і черги на форумі були тільки у наметів з дешевими книгами, що сховались у тилу палацу Потоцьких (на фото). Зате по подвір’ї палацу поважно і гордо виступала харизматична особистість в стилі нинішнього Сергія Леонідовича, з написом на спині – «Тільки у нас гречка по 10 гр. за штуку, не втратьте свій шанс!» (на фото нижче).

Сергій Леонідович відповідає за наш з Вами рівень життя. Він був навіть делегований для захисту інтересів України перед МВФ, у якого він і інші багаті люди України отримають черговий транш на поліпшення свого добробуту.

Ось результати цієї його роботи з МВФ:
Підвищення ціни на газ для населення і теплоенергетики.
Підвищення тарифів на комунальні послуги.
Зняття заборони на експорт зерна і підвищення ціни на хліб.
Підвищення пенсійного віку.

Розглянемо ці пункти здачі наших з Вами інтересів.

1. Будь-яке підвищення цін на енергоносії запускає двигун інфляції.

Чи так потрібно було це підвищення цін на газ для населення? Ми щорічно здобуваємо 21,3 млрд. кубів газу. Правда Нафтогаз України щорічно плачеться про зниження здобичі. Ще б не плакатись, коли з кожним роком збільшується питома вага прихватизованих всупереч закону свердловин. Он тільки на Сумщині Прокуратура цього року виявила 70 незаконно працюючих свердловин!

До того ж у нас , по оцінках вчених-геологів тільки у районі Донецько-Придніпровської западини, запаси нафти і газу складають 12 трильйони кубів! На освоєння цього родовища, а не на проїдання, слід було б просити позику у МВФ! Та й без тієї позики тільки інвентаризація енергетичного господарства може вже нині показати 30 млрд. кубову добичу газу, яка забезпечить і нас, і ТЕЦ своїм газом!

Але Сергій Леонідович, на догоду тим, хто наживається на цих енергоносіях, піднімає ціну на них, запускаючи інфляцію. Адже інфляція завжди давала можливість багатим наживатися на бідних. Що до МВФ, то йому немає справи до наших цін на енергоносії. Він тільки вважає, що вони повинні формуватися по ринкових законах. А по цім законам свій газ ми собі можемо продавати за своєю ціною, ніким не диктованою!

2. Підвищення комунальних тарифів.

Підвищення цін на газ, природно, збільшить вартість нагріву води і обігріву квартир, адже ще в 70-і роки Ухвалою ЦК КПРС, для поліпшення екології і здешевлення послуг, всі котельні були перекладені з вугілля на газ. Зараз вартість комунальних послуг, які я буду повинен платити, зрівняються з моєю пенсією. На субсидії, я як і 80% пенсіонерів права не маю – в квартирі прописані мої сини, які працюють в Києві. Т

ож право на субсидії – фата-моргана, а от те, що багатії з «Палати Мордів», подали проект Закону, який дозволяє відбирати житло за несплату комунальних послуг- факт! І то, що інші багатії за нього проголосують одностайно – теж факт! Та навіть цього закону вже не треба. Нещодавно по «Україні» показували суддю, яка за мізерний борг по комунальних послугах, виселила з квартири ветерана війни і поселила там свою матір. Думайте їй щось за це буде?

Сергій Леонідович запевняє, що підвищення тарифів на тепло викликане невідкладною потребою модернізації Котлів ВНДСТУ, встановлених ще в 80-ті роки. Що ж, відкрию вам таємницю – за модернізацію 170 тисяч цих котлів ми платимо Теплоенерго вже з 1992 року, згідно з відповідним розпорядженням Кабміну, який включили ці кошти в тариф на тепло.

На жаль, за всі ці роки котли не те що не модернізували, навіть не ремонтували! Голова Львівського підприємства «Теплоцентр-академія» Олександр Екимовських винайшов каталітичні насадки на газові пальники, що економлять близько 30% газу. Він пропонував і Юлі, і Тігіпко буквально за копійки встановити їх в котельнях Теплоенерго. На жаль, чиновники віддають перевагу модернізації котлів ВНДІСТУ (їх ресурс 50 років) заміною їх казанами фірми Visserman (ресурс 15 років), найдорожчими в світі, адже в вартість їх входить 50% відкат чиновникам, що пробивають їх закупівлю і установку!

Нам твердять, що ми не платимо за комунальні послуги і за це ми скоро почнемо втрачати житло. А про які послуги йде мова? Адже з кількох десятків обов'язкових послуг, які зобов'язаний нам надавати ЖЕК і за яких з нас справно здирають гроші, бівльшу частину ЖЕК просто не може надавати- немає ні кадрів, ні устаткування, ні матеріалів. При цьому ми платимо Жекам мільярди, але куди йдуть ці мільярди ніхто не може сказати!

Озирніться по сторонах. У кожному місті зараз простоюють десятки будівельних фірм, в яких є і кадри, і устаткування, і всі необхідні матеріали. Невже важко створити на конкурсних засадах будівельно-ремонтно-обслуговуючі комунальні підприємства, які замінили б Жеки.! Від прославляємих ОСББ товку мало. Це ті ж Жеки але взагалі без нічого!

Але, Сергію Леонідовичеві це не потрібно. Адже Жеки, не отримуючи грошей за не надані послуги, збанкрутують. ЖЕК зі всіма його боргами, купить багатій і,ставши господарем будинків-боржників, викине мешканців на вулицю. Як показує вже описаний приклад з виселенням судом ветерана Великою Вітчизняною, це цілком можливо. Ось інтереси цих майбутніх господарів нашого житла і обслуговує Сергій Тігіпко!

3. Зняття заборони на експорт зерна і підвищення ціни на хліб.

Жодна влада, яка поважає свій народ, не почне безконтрольно експортувати своє зерно, не забезпечивши країну річним запасом. Скільки ми заклали в Держрезерв зерна цього року? Хіба річний запас? Так хто дав право спекулянтам-зернотрейдерам вивозити зерно за кордон, залишаючи виручені гроші в офшорних зонах!

Ми не тільки зерно для хліба, але і фуражне експортуємо, примушуючи сільгоспвиробника вирізувати худобу. Не бичків, маточне поголів'я корів вирізуємо, втрачаючи продовольчу незалежність, щоб Тигіпко не втратив лице!

Скажіть, хоч одна людина з управління Держрезерву, розікравши і зерно, і відпущені на його закупівлю кошти, понесла за це покарання? Не у в'язницю у нас садять таких злодюг, а в інші кабінети! Щодо ціни на хліб, то дотуванням борошна на соціальні сорти хліба, можна без щонайменшого збитку для хлібозаводів, обійтися без подорожчання !

4.Тепер, нарешті, про підвищення пенсійного віку.

Ющенко волав про Сталінський Геноцид українського народу. Але ж підвищення пенсійного віку і є цей Геноцид! Підвищення цін на газ і пов'язана з цим інфляція, різко знижують платоспроможність населення. Зниження попиту веде до зниження виробництва, тоб-то до збільшення безробіття. Зменшення робочих місць – це зменшення надходжень до Пенсійного фонду і збільшення соціальних виплат безробітним.

У таких умовах пенсійний фонд завжди відчуватиме величезний дефіцит коштів. Збільшення пенсійного віку на рік дає менше мільярда економії - мізер при багатомільярдному дефіциті, зате штовхає мільйони наших жінок за межі виживання – зарплати вже нема, а пенсії ще нема!До того ж ця пенсія буде зменшена роками безробіття…

Це давно вже зрозуміли французи,які влаштовують масові протести. Що до агітації за накопичувальну пенсійної систему, то для неї потрібна абсолютна довіра до влади. Ви довіряєте нинішній владі, яка замість обіцяного збільшення робочих місць, знищує ті, що існують, замість зниження ціни на газ, підвищує її, а замість зниження тарифів, підвищує їх?

До того ж Тігіпко запевняє, що своїх лідерів висуває не він, а партія і народ відкритим голосуванням. На сайті Львівської «Сильної України» написано, що такий пункт голосування встановлений біля супермаркету Зубра («Санта –Барбара») на Сихові. Я щодня проходжу там, але окрім намету «Свободи» нічого не бачу. Невже за лідерів для Тігипко голосують в «Свободі»?

«Сильна Україна» Тігіпко – партія великого капіталу. Мільярдерів всього 0,2-0,3%. При цьому великий капітал ніколи не був двигуном прогресу. З кризи країни виводить малий і середній бізнес, до яких немає діла мільярдерові Тігіпко. Чи такий потрібний він і його партія нам з Вами. Мені – точно не потрібні! Та й «Сильною Україною» може називатись партія братів Куличків, а не кривоногого чахлика Сергія Тігіпко!

К.т.н. Владимир Сиротенко (Вербицький),
правнук автора «Ще не вмерли України...»,
виключений у 2005 з «Батьківщини» за супротив
перетворення її ЛОО в «Деньковщину»
і постійний дописувач "Високого Валу"
Категорія: Точка зору | Переглядів: 988 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України