КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Вересень » 28 » Де простому люду шукати справедливості?
09:01
Де простому люду шукати справедливості?

     Де простому люду шукати справедливості?

  .
 

  Ледь ке в кожному куточку нашої країни правлять бал троє місцевих «господарів», дати раду яким не здатні ані прості люди, ні Генпрокуратура. Коропський район Чернігівщини - не виняток. Мешканець села Оболоння Олександр Тимошенко, як кажуть, на власній шкурі відчув, хто є справжніми незмінними господарями краю.

   До того, як шукати справедливість серед правоохоронців, прокурорів та суддів, мешканець села Оболоння Коропського району Чернігівщини Олександр Тимошенко... зловив браконьєра. Каже, застав, коли той саме готувався закинути сіті.

Застукав «на гарячому»

- На Бистриці (притока Десни) у мене постійне місце для риболовлі, - розповідає Олександр Петрович. - Чи не кожен в селі знає, що там я підгодовую рибу. Знав про це і Володимир Міхеєв, якого я застукав на моєму місці з рибальськими сітями. Я сказав йому, щоб він негайно забирався.

Не очікуючи зла від людини поважного віку, Олександр Петрович взявся розкладати вудку, але в цей самий момент чоловік відчув, як щось важке опустили йому на голову.

- Він вдарив мене березовим дубком у лоба, від чого я похитнувся, а з ока пішла кров, - каже рибалка. - Я схопився і відштовхнув його від себе. Сказав, щоб він забирався, бо не звик битися з дідами. Але в цей момент він схопив мого собаку і почав погрожувати мені, що заріже її, якщо я негайно не піду з річки та комусь розкажу, що трапилося.

Наляканий чоловік, звісно, ж зібрав вудку і пішов геть. Але так просто залишати браконьєра без покарання не хотів. Тому і став телефонувати в міліцію. Там, на диво, слухавки ніхто не брав. Чоловікові вдалося додзвонитися до дільничного, який порадив йому зняти побої та звернутися із заявою до райвідділу.

- Я так і зробив, - пояснює постраждалий, - лікарі констатували тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин та саден лобової ділянки голови, синця в ділянці правої очниці та субкон’юктивального крововиливу правого ока, що відносяться до легких тілесних ушкоджень. На стаціонар я лягати не став, бо ж вдома за хазяйством треба доглядати, а ще й теща прихворіла.

«Я для тебе патрон бережу»

Як і належить законослухняному громадянинові, Олександр Тимошенко звернувся із заявою до міліції, у якій, окрім свого побиття, вказав на наявність у нападника незареєстрованої мисливської зброї та численні факти браконьєрства.

- Я знав, що в Міхеєва є незареєстро-вана мисливська рушниця. Він злісний браконьєр. Я неодноразово витягував диких тварин з його капканів, - обурюється чоловік. - Було таке, що лисиця ногу собі навіть відгризала, щоб вибратися. Двох домашніх котів я витягнув з капкану Володимира Михеєва власними руками. Він - нелюд. Невже йому природи не шкода?

Після надання правоохоронцям фактів порушення законодавства у Володимира Міхеєва провели обшук. За словами Олександра Тимошенка, міліція виявила під час обшуку незареєстровану рушницю.

- Старший слідчий Коропського райвідділу міліції Тетяна Федько мені сказала, що Міхеєв потрапляє під три статті кримінального кодексу: браконьєрство, умисне нанесення легких тілесних ушкоджень та нелегальне зберігання зброї, - сказав постраждалий.

Але попри налаштованість слідчого на об’єктивне розслідування, згодом ситуація різко змінилася. За тиждень підозрюваний у побитті сам перетворився на жертву.

- Він взяв у лікарні «липову» довідку і тепер стверджує, що я йому зламав руку, - обурюється Олександр Тимошенко. -Якщо б це дійсно було правдою, чому він одразу не звернувся в лікарню і не написав заяву про побиття? Підозрюю, що йому хтось підказує.

На думку потерпілого, покривати нападника може слідчий районної прокуратури. За словами Олександра Тимошенка, сам прокурор родом з Оболоння. Як сказали б у часи Гоголя, посаду він «успадкував», оскільки батько нинішнього прокурора також трудився у прокуратурі.

Мабуть, через це кілька місяців справу не розглядали, а Володимир Міхеєв і далі погрожував заявнику, мовляв: «я для тебе патрон бережу».

Справу закрили

  З приводу бездіяльності прокурора Кот-ченка Олександр Тимошенко звернувся з письмовим запитом до обласної прокуратури, на що звідти отримав таке: «Відповідно до ст. 303-307 КПКскарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора розглядаються суддею місцевого суду за правилами судового розгляду».

Скаргу на місцевого прокурора обласна прокуратура переадресувала в районну прокуратуру, за місцем роботи прокурора, обвинуваченого в бездіяльності.

У свою чергу прокуратура Коропського району на звернення громадянина Тимошенка у бездіяльності слідчого щодо нерозслідування його побиття відповіла так: «Встановлено, що за даним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 ч. 1 ККУ (завдання легких тілесних ушкоджень). За результатами досудового розслідування 27.06.2015 р. старшим слідчим СВ Коропського РВ УМВС Федько Тетяною Миколаївною на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК прийнято рішення про закриття кримінального провадження. Дане рішення ви можете оскаржити до слідчого судді Коропського районного суду».

Що ж послугувало підставою до закриття кримінального провадження? Пункт 2 ч. 1 ст. 284 кримінально-процесуального кодексу України дозволяє закривати кримінальне провадження у випадку встановлення відсутності в діянні складу кримінального правопорушення.

Вперед, до феодалізму!

Старший слідчий Тетяна Федько, яка, власне, і закрила кримінальне прова-дження, на запитання про п мотиви закрити справу відповіла: «Це кримінальне провадження і ми не маємо права надавати таку інформацію».

Щонайменше дивна відповідь, як на слідчого, адже кримінальне провадження ним же і закрите, відповідно й немає жодної таємниці слідства.

Звісно, постраждалий міг би звернутися до суду, як йому радили у прокуратурі, але із судом на Коропщині теж зовсім не просто.

- Скарги суддя приймає лише від місцевого адвоката, - розповідає Олександр Тимошенко. - Коштують вони недешево: від 350 до 600 грн за скаргу. Скарги, складені іншим адвокатом або власноруч, суддя не приймає.
Та й з приводу справедливого суду селянин має надто великі сумніви. Адже начальник районної міліції є однокласником і другом прокурора, а судця районного суду є матір’ю того самого начальника міліції. Чи можна у такому замкненому трикутнику домогтися справедливості?!

                                              Віталій Назаренко, "Чернігівщина" №39 (543) від 24 вересня 2015
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 550 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України