КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 17 » Чорнобильці під Пенсійним «
20:40
Чорнобильці під Пенсійним «

Чорнобильці під Пенсійним  

 

«Віддайте наші пенсії, призначені згідно статей 50, 54 Закону України», «Тих пенсій, які ви платите згідно з постановою Кабінету Міністрів, не вистачає на їжу та ліки», «Хто з’їв наші пенсії?» – з такими гаслами вийшли жителі Прилук і Прилуччини, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), 11 листопада - до Управління Пенсійного фонду України в місті Прилуки, а 12 листопада – до Управління Пенсійного фонду України в Прилуцькому районі.
Учасниками акції протесту цього разу були ті ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, котрих держава відправила на місце лиха у 1986-1987 роках, тобто першими. Вони - представники державних служб: пожежники, працівники державтоінспекції, солдати строкової служби, на яких влада тодішньої Української РСР «мала право». Їм дали наказ, вони поїхали, отримали наднормові дози радіації, втратили здоров`я, позбулися великої частини життя і можливості працювати на постійній роботі, оскільки двічі-тричі на рік змушені лягати на стаціонарне лікування у Чернігівську обласну лікарню, а робітники з частими відривами від виробництва підходять далеко не всім працедавцям.
У розмові з ліквідатором аварії на ЧАЕС, колишнім працівником ДАІ, а нині підприємцем Володимиром Мельниченком я дізналася, що у той день, коли в Чорнобильську зону забрали його, з Чернігівської області туди виїхало три автобуси «ЛАЗ» із молодими, сильними, здоровими чоловіками. Йому було 29 років, і всі навколо нього мали приблизно такий же вік. Жоден із них не мав спеціальних знань щодо радіації, вони стали «в руках держави» тією робочою силою, котра встановлювала паркан уздовж 30-кілометрової зони, будувала контрольно-пропускні пункти, займалася виселенням людей із зараженої зони, зрештою, слугувала тимчасовою живою огорожею. Три дні, протягом яких вони працювали в Чорнобильській зоні, стали вбивчими для їхнього здоров`я. Радіоактивні промені мали такий вплив на внутрішні органи й нервову систему пана Володимира, що, коли він повернувся додому, йому світ був немилий. Згодом зліг так, що якби дружина вчасно не викликала «Швидку», то не вижив би. Далі, як і у всіх ліквідаторів аварії на ЧАЕС, – різного роду серцево-судинні захворювання, хвороби органів травлення, нервової системи… А призначеної Кабміном пенсії не вистачає ні на лікування, ні на прожиття. Витрати на ліки дуже перевищують «чорнобильську» пенсію. Доводиться не поповнювати сімейний бюджет, а, навпаки, забирати з нього на лікування, позичати гроші у родичів та друзів. Але ж ліквідатори не самі втратили своє здоров`я, їм влада так наказала. А тепер вона не хоче за свої колишні накази відповідати.
Тому й збираються ліквідатори аварії на ЧАЕС, тому й виступають публічно – ідуть з вимогами до Управління Пенсійного фонду України. Підписують резолюції, складають листи й заяви, звертаються до Президента, до Верховної Ради, до віце-прем`єра особисто… Адже, згідно із Законом України, «чорнобильські» пенсії мають бути в три-чотири рази вищими.
Це несправедливо, що ліквідаторам доводиться іти в суди, займатися судовою тяганиною з тих питань, з якими все має бути просто: є закон – він виконується, і крапка. А то виходить, що за своє ж треба подавати в суд, аби отримати не достойну пенсію, а лиш зустрічний позов від Управління Пенсійного фонду. І знову документи, бюрократія, всі кола судового пекла, «відписки» від держустанов замість грошей на рахунку. Влада влаштовує круглі столи, проблему озвучують у «державних верхах», а «верхи» віддають накази у «низи», тобто до влади місцевої, щоб знайшла гроші, а місцева, знову ж таки, грошей не має. А час іде, життя минає, здоров`я погіршується…
Цього разу ліквідатори аварії на ЧАЕС змушені були заблокувати вихід із будівлі Управління Пенсійного фонду
. Акція пройшла мирно, що підтвердять присутні на ній представники міліції. До протесту долучився також Олег Ребров, голова Спілки інвалідів Чорнобиля 1986-1987 років у Чернігівській області,– нещодавно створеної громадської організація, яка має на меті відстоювати інтереси місцевих ліквідаторів.
Організатори акції потрапили в кабінети керівників управлінь Пенсійного фонду. Наприклад, 11 листопада разом із Тетяною Костєєвою, начальником Управління Пенсійного фонду України в м. Прилуки, створили спільну резолюцію. Але у ліквідаторів поки що мало ентузіазму стосовно цього документа.
Оринка Григоренко


Категорія: Події | Переглядів: 1083 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України