КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Січень » 27 » Чернігівська область не зуміла витратити 24 мільйони гривень
10:01
Чернігівська область не зуміла витратити 24 мільйони гривень
  

    Чернігівська область не зуміла витратити 24 мільйони гривень

 

.Чернігівська область не зуміла витратити 24 мільйони гривень. В минулому році з Державного фонду регіонального розвитку Чернігівщина отримала майже 92 мільйони,  ще 104, 67 мільйони — субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій, і 31,6 мільйони держава дала на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Всього — 228, 2 мільйони гривень, як і планувалось. А от витратити їх область змогла не всі, а лише 204,44 мільйони. Решту довелось повернути державі. На перших позиціях антирейтингу освоєння коштів голова облдержадміністрації називає Прилуки та Прилуцький район.

Ольга Попенко, Прилуцький міський голова: «Ми освоїли все до копійки. Не освоїли тільки 726 тисяч на будівництво гімназії, які надійшли 27 грудня о 18.00. Коли їх можна освоїти? Також ми провели тендер і зекономили для держави 950 тисяч — 15 дитячих майданчиків ми закупили, але не за 3 мільйони, а за 2. Зекономлені кошти якби нам держава віддала, ми просили, але це грудень, кінець року. Не  встигаємо і ми, і держава».

Ситуація із надходженням коштів у кінці року уже стала класикою, а тому Валерій Куліч рекомендує всім, хто повинен їх освоїти, планувати цей процес заздалегідь і потім бути напоготові. І планувати якісно, оскільки відбір проектів для фінансування проводиться виключно за конкурсним рейтингом.

Валерій Куліч, голова облдержадміністрації : «Ми маємо низький рівень проектно-кошторисної документації. + Шкода коштів, бо ці 20 мільйонів не є для області зайвими. Із того, що буде по Фонду регіонального розвитку цього року — 122 мільйонів гривень. Ми будемо їх направляти на розвиток обласних об’єктів — лікарні, інфраструктура. На райони — мінімум. Створюйте об’єднані територіальні громади, отримуйте кошти Фонду регіонального розвитку. Не розраховуйте, що цього року ми будемо знову розподіляти гроші пропорційно».

Якраз створені у 2015 році перші в області 5 об’єднаних територіальних громад показали приклад, як використовувати державну субвенцію  — зробили це на 97%, причому Парафіївська та Кіптівська — стовідсотково.

Втім, щоб об’єднана тергромада зі своїм окремим бюджетом могла отримати гроші ще й з державного, є одна обов’язкова умова.

Олександра Хомик, заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації: «Міжбюджетні відносини з бюджетом можливі при їх відповідності перспективному плану формування територіальних громад. Тому облдержадміністрація вже 4 рази виносила на сесію обласної ради зміни до проекту перспективного плану».

У 2015 році проект перспективного плану, затверджений обласною радою, передбачав створення на Чернігівщині 81 громади. Кабінет Міністрів затвердив 48 — така кількість покриває 80% області. Минулого року до 5 створених додалось іще 15. За кількістю утворених ОТГ це 10 місце у Всеукраїнському рейтингу, задніх пасуть південні райони Чернігівщини і Городнянський та Сосницький.

Втім, аби іще не законодавча казуїстика — приміром, у Холминській громаді неможливо провести вибори, тому що до неї входять ради двох сусідніх районів, і децентралізація випередила адміністративну реформу. А в Кіптівській громаді через таку казуїстику дільничних поліцейських не можуть поділити з сусідами.

Володимир Кучма, сільський голова Кіптівської ОТГ: «Нам дають 3-х дільничних з суміжними громадами, які ще навіть не об’єднались».

Так само через непослідовність реформ в утворених громадах виникають непорозуміння і з іншими послугами, в тому числі медичними. Останні, запевняє начальник обласного управління охорони здоров’я Петро Гармаш, мають вирішитись протягом двох найближчих років. Поки ж реформи наздоженуть одна одну, єдиним способом вирішення подібних проблем голова облдержадміністрації бачить домовленості.

Відео Сівер-центр


                                         Автор: Чернігівщина: події і коментарі      http://pik.cn.ua/25864/
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 613 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України