КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Серпень » 31 » «Чернігівгаз» – про обов’язкові і «безкоштовні» лічильники
13:08
«Чернігівгаз» – про обов’язкові і «безкоштовні» лічильники

«Чернігівгаз» – про обов’язкові і «безкоштовні» лічильники

.

Керівництво ПАТ «Чернігівгаз» надало роз`яснення щодо Закону України «Про забезпечення комерційного обліку газу». Це відбулось під час прес-конференції керівництва ПАТ «Чернігівгаз».

З журналістами зустрілися Алла Ярова – голова правління, Сергій Савченко - заступник голови правління з реалізації та розрахунків та Олександр Близнюк – начальник управління з реалізації та розрахунків.

Так, Алла Ярова розповіла, що в червні цього року Верховна Рада затвердила Закон України „Про забезпечення комерційного обліку газу”. Згідно з ним використання природного газу споживачами всіх категорій з 1 січня 2018 року буде проходити виключно за наявності приладів обліку.

Зокрема, для населення, яке проживає у квартирах і приватних будинках, де газ використовується комплексно - в тому числі для опалення - комерційний облік вводиться з 1 січня 2012 року; для підігріву води і приготування їжі - з 1 січня 2016 року; тільки для приготування їжі - з 1 січня 2018 року.

Решта споживачів, а саме фізичні особи-підприємці, які користуються послугами з газопостачання для ведення підприємницької діяльності, а також юридичні особи, вже повністю переведені на комерційний облік. Роботи зі встановлення безкоштовних лічильників газу в Чернігівській області буде виконувати ПАТ „Чернігівгаз”.

Ці роботи будуть фінансуватися за рахунок газопостачальної організації, відповідного місцевого бюджету та інших джерел не заборонених законом – тобто і за кошти споживачів. Для того, щоб придбати необхідну кількість лічильників „Чернігівгаз” взяв участь у тендерних торгах.
Суттєвою відмінністю безоплатних приладів обліку є те, що вони вважатимуться власністю газопостачальної кампанії, а не абонента. Втім відповідальність за збереження та повне відшкодування збитків при його навмисному пошкодженні буде цілком покладатися на споживача.

Також пані Ярова зауважила, що відповідно до закону, введення в експлуатацію збудованих і реконструйованих багатоквартирних житлових будинків і об'єктів виробничого та невиробничого призначення здійснюється лише за наявності лічильників газу. У разі відмови населення від встановлення лічильників поставки газу будуть припинятися відповідно до термінів визначених у законі. Відмова фізичних осіб-підприємців і юридичних осіб буде слугувати підставою для розірвання в судовому порядку договору на поставку та розподіл газу.

Сергій Савченко повідомив, що в цілому в Чернігівській області з 334 тисяч газифікованих квартир 69,7% вже мають лічильники. До 2018 року треба оснастити лічильниками понад 100 тисяч квартир. За словами пана Савченко, на сьогодні в області нараховується більше 5 000 абонентів, які споживають газ комплексно - в тому числі для опалення. Але згідно з тарифом НКРЕ на розподіл газу, „Чернігівгаз” в цьому році може встановити лише 1 000 лічильників. Втім, якщо у визначений законом строк безкоштовний лічильник не встановлять - абонентам не слід турбуватися - газопостачання не припиниться. Нарахування за спожитий газ буде проводитися згідно норм споживання. Лічильники будуть встановлені пізніше згідно з чергою.

Для виконання закону „Чернігівгаз” розробив схему поетапного переведення житлового фонду на комерційний облік. Споживачам встановлюватимуть лічильники по мірі надходження заяв. Ті, хто добровільно не заявили про наміри користуватися лічильниками, отримають запрошення поштою. Громадяни, які не хочуть чекати своєї черги, можуть в будь-який час встановити лічильники за власні кошти.

Для встановлення лічильника споживач має написати заяву до управління з експлуатації газового господарства та газифікації за місцем проживання. Жителям Чернігова та Чернігівського району треба звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Гончарова, 11.

Для виготовлення проекту (ескізу) споживачі мають звернутися до проектної групи ПАТ „Чернігівгаз”. При собі треба мати проект газифікації будинку (для приватного сектора), технічний план квартири (для багатоповерхівок). Далі з проектним рішенням (ескізом) споживачі звертаються до дільницю із заміни газового обладнання, встановлення лічильників та газифікації ПАТ „Чернігівгаз” у відповідному районі області. Там проінформують про черговість і терміни виконання робіт.

Олександр Близнюк поінформував про терміни для укладання договорів „Про надання населенню послуг з газопостачання”. Так за його словами, укладати договори можна до 01 січня 2012 року. Графік роботи Управління з розрахунків не змінився. В понеділок та в середу – до 18.00, у вівторок та четвер - до 17.00, в суботу з 8.00 до 13.00, п’ятниця – неприйомний день. Для укладання договорів абоненти мають пред’являти лише ті документи, що зазначені в прикінцевих положеннях договору. Також людина може підійти до будь-якого віконця, незалежно від номера жека та отримати роз’яснення або послугу. На сьогодні великих черг та ажіотажу в Управлінні з розрахунків немає. Управління працює в звичайному режимі. За 4 місяці переукладено майже 35 тис. договорів в Чернігівській області, а в Чернігові – близько 14,5 тис.

Олександр Близнюк зазначив, середній рівень розрахунків населення за 7 місяців 2011 року становить 116,9 %. Але є і проблеми – це існуючі борги за попередні роки, а також ті, котрі накопичилися в цьому році. На сьогодні населення заборгувало майже 10 млн. грн. На завершення пан Близнюк закликав чернігівців не відкладати на останній момент укладання договорів і вчасно розраховуватися за газ. Адже заборгованість споживачів за послуги з газопостачання – одна з основних перешкод для належної підготовки до опалювального сезону.

Наталія Свириденко, прес-секретар ПАТ «Чернігівгаз»
Категорія: Право знати | Переглядів: 1322 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України