КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 24 » Болить спина? Лікуйтеся!
00:16
Болить спина? Лікуйтеся!

Болить спина? Лікуйтеся!

У кого з нас не боліла спина? Ще вчора ви були зовсім здорові й показували чудеса трудового героїзму на дачі або кухні. А ранком так скрутило, що не можете встати з ліжка. Та й медична статистика підтверджує, що саме біль у спині — найчастіша (природно, після застуд і малих травм) скарга в амбулаторній і невідкладній медицині.

Близько 80% населення України хоча б раз зверталося за медичною допомогою саме з цього приводу, а більше 60% страждають на гострий та хронічний біль у спині. Про болі у спині та найбільш її часті прояви — болі в області поясниці. 
— Біль може виникнути в результаті патології різних органів та систем, і причиною його можуть бути інфекції, артрити, новоутворення, а також первинні порушення кістково—м’язової системи. Тобто у 80% біль в області поясниці свідчить про дегенеративно—дистрофічні ураження хребта, але при цьому не можна виключати і такі поширені патології як інфекції сечовивідної системи та сечостатевих шляхів, злоякісні новоутворення, захворювання заочеревного простору, інтоксикації, травми, ураження тазових кісток, ураження спинного мозку, психічні хвороби та інші захворювання, абсолютно не пов’язані із захворюваннями кістково—м’язової системи. Тому раджу більш детальніше обстежуватися пацієнтам, у яких нетипова картина больового синдрому, тобто відсутній зв’язок між болем та рухами хребта, незвичайна локалізація болю тощо.
— А які патології частіше за все зустрічаються при дегенеративно—дистрофічних захворюваннях хребта?
— Найчастішою патологією є остеохондроз та спондилоартроз. За останні роки значно виросла й така патологія як дископатія — це грижі й протрузії міжхребцевих дисків. Хребет людини складається з хребців, зв’язаних між собою міжхребцевими дисками. Овальної форми міжхребцевий диск утворюється з двох частин: у центрі — пружне пульпове ядро, що виконує амортизаційну функцію, а на периферії диска — щільне, міцне фіброзне кільце, що утримує пульпове ядро, щоб воно не випиналося під тиском ваги тіла людини. З віком міжхребцеві диски втрачають еластичність і утворюють у своїй структурі випинання — міжхребцеві грижі дисків. Протрузія дисків є також випинанням тканин диска за задній контур тіла хребця у спинномозковий канал, тобто тканина фіброзного кільця зберігається, але стоншується. Тобто це ще не грижа міжхребцевого диска, але вже достатньо серйозна патологія хребта. Саме ці патології й викликають ураження корінця спинного нерва, тобто радикулопатію (котру ми частіше називаємо радикулітом) або ж пошкодження спинного мозку (мієлопатію).
Достатньо часто до невропатологів звертаються хворі і з такою патологією як нестабільність хребта. Це захворювання супроводжується зайвою рухливістю хребців, що призводить до стискання нервових корінців, здавлення спинномозкових судин (артерій і вен), пошкодження спинного мозку.
В осіб старшого віку досить часто буває стеноз хребтового каналу, при якому відбувається зменшення діаметра хребтового каналу, що призводить до компресії і роздратування нервових корінців та спинного мозку.
— Яким же чином лікуються ці захворювання?
— Основним методом є консервативне лікування. Але, на жаль, близько 5% пацієнтів потребують хірургічного втручання. Лікування складається з двох фаз. У період загострення основним завданням лікування є припинення больового синдрому та відновлення нормальної біомеханіки хребта. При цьому показано забезпечення щадного рухового режиму та обмеження фізичного навантаження. Необхідно забезпечити іммобілізацію поперекового відділу за допомогою фіксуючих поясів (корсетів).
З медикаментозного лікування застосовуємо нестероїдні протизапальні, протинабрякові препарати, м’язові релаксанти (ліки, що зменшують тонус скелетних м’язів), вітаміни групи В (вони необхідні хворим для поліпшення обмінних процесів).
Крім того, у цей період показано і місцеве лікування: мазі, що містять протизапальні нестероїдні препарати, мазі на основі зміїної та бджолиної отрути, мазь або гель живокосту.
У відновний період хворому призначаємо хондропротектори (препарати, що відновлюють дію кісткових структур).
Разом з вищезгаданою терапією широко використовують і фізіотерапевтичні методи лікування — діодинамічні токи, ультразвук, електрофорез, магнітотерапію та лазеротерапію, голкорефлексотерапію.
У відновний період таким хворим також рекомендовано санаторно—курортне лікування.
При остеохондрозі поперекового відділу, крім того, показані ЛФК на апараті Євмінова та суха підводна тракція хребта.  
 ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 
Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті http://korjukivka-sity.at.ua/  ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1 


Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1316 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України