КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Квітень » 9 » Бережіться ! Загроза від батарейок...
12:17
Бережіться ! Загроза від батарейок...

     Бережіться ! Загроза  від батарейок... 

.

   Уявіть лишень: щодня з прилавків магазинів до українських споживачів надходить близько 10 тонн батарейок! З них лише  незначна  часитна  потрапляє у пункти, призначені для утилізації або повторної переробки хімічних джерел енергії. Усі інші елементи живлення люди не задумуючись викидають зі сміттям. Із часом їхня зовнішня оболонка руйнується, і такі небезпечні метали й сполуки як ртуть, кадмій, свинець, цинк і марганець потрапляють у ґрунтові води та річки, тим самим забруднюючи наше довкілля.

  За даними фахівців, одна пальчикова батарейка може забруднити 20 квадратних метрів ґрунту або 400 літрів води, а з урахуванням того, що сміття ще й спалюють, то всі ці токсичні відходи потрапляють в атмосферу. У результаті людина страждає не менше, ніж екологія, накопичення важких металів у нашому організмі призводить до розвитку низки захворювань. Наприклад, ртуть вражає нервову, ферментативну, кровотворну системи та нирки. Свинець, відкладаючись у кістках, вражає нирки, печінку та кістковий мозок. Кадмій блокує роботу важливих ферментів, перешкоджає нормальному функціонуванню підшлункової залози, може викликати емфізему та рак легенів.

На думку редакторів газети «День», таке екологічне недбальство відбувається тому, що не всі українці знають: один з трьох заводів із переробки відпрацьованих елементів живлення знаходиться в Україні – це Львівське державне підприємство «АрҐентум», відкрите у вересні 2011 року (інші два заводи - у Німеччині та Франції). Але «АрҐентум» не може працювати на повну силу через низький рівень організації збору батарейок в Україні.   Імпровізовані пункти прийому відпрацьованих батарейок почали  з’являтися у Києві, Донецьку, Львові та Харкові, проте, на мою думку, подібні пункти мають існувати не тільки у великих містах, а й у менших населених пунктах.

 А  ще краще, щоб продавали  нові батарейки тільки при умові, що користувач обовязково здав старі на утилізацію, а  місцева влада подбала за екологію та створила умови і пункти прийому відпрацьованих батарейок. 

Як кажуть у народі, «поінформований - значить озброєний». Напевно, більшість людей до цього часу навіть не підозрювали про ту ненавмисну шкоду, яку вони завдавали довкіллю. Тепер можна сподіватися, що більшість небайдужих громадян задумаються, куди подіти це «добро» - у смітник чи здати до пунктів збору. Отож давайте організовано збирати та безпечно переробляти хімічні джерела енергії!
 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 926 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України