КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Квітень » 3 » За довіреністю «покупець» отримує право користуватися автомобілем, АЛЕ !..
08:10
За довіреністю «покупець» отримує право користуватися автомобілем, АЛЕ !..
  

  За  довіреністю «покупець» отримує право користуватися  автомобілем,  АЛЕ !..

  - .

  Купівля-продаж автомобіля за «дорученням» приховує в собі серйозні ризики.   Часто одні підписанти такої угоди хибно думають, що стали повноцінним і єдиним власником, а інші вважають, що повністю розпрощалися з автомобілем і жодних зобов’язань не мають.

  «Довіреність» - письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Тобто, довіреність надає право особі представляти інтереси та виконувати певні дії (які саме вказуються у документі) від імені та в інтересах особи, яка надала довіреність. Перехід права власності на певні об’єкти такий документ не передбачає. Але в довіреності може бути надано право від імені довірителя (особи, яка дає довіреність) та в його інтересах зняти автомобіль з обліку.
 
   Отже, оформляючи довіреність «покупець» отримує право користуватися і можливо розпорядитися автомобілем, шляхом зняття з реєстрації автомобіля. Проте ні за довіреністю, ні за передачею свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу покупець не отримує автомобіль у власність. За таких угод власником автомобіля і далі залишається продавець. І в будь-який момент реальний власник може вимагати повернути йому автомобіль.
Також варто пам’ятати, що довіреність втрачає силу в момент смерті довірителя. Як наслідок - спадкоємці, цілком правомірно, можуть вимагати безкоштовно повернути їм автомобіль.

Одним із найбільших ризиків такої угоди купівлі-продажу авто є можливість накладення арешту на транспортний засіб. Оскільки автомобіль і далі залишається у власності «продавця», то на ТЗ може бути накладено арешт за всі борги власника.
Існують ризики і для продавців. Якщо автомобіль буде використано при вчиненні злочину, то є велика ймовірність того, що неприємності можуть виникнути у власника автомобіля.

   І це ще не всі приховані небезпеки. Негативних ситуацій, які можуть виникнути з автомобілем, придбаним чи проданим по «так званій генеральній довіреності» чи «по техпаспорту» може бути багато. Тому приймаючи рішення про укладання такої угоди, варто передбачити усі можливі наслідки.


Категорія: Право знати | Переглядів: 639 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України