КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Серпень » 2 » Сезон полювання перенесли, попередньо - до 25 серпня !
09:25
Сезон полювання перенесли, попередньо - до 25 серпня !

        Сезон полювання перенесли,  попередньо - до 25 серпня !

.

   На більшій території України протягом останнього тижня спостерігається жарка погода, яка сприяла підвищенню пожежної небезпеки до надзвичайного 5-го класу. Особливо складна ситуація склалася у Криму, Херсонській, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Сумській областях, де практично щоденно виникають резонансні лісові пожежі. Найбільш масштабні з них мали місце в Дніпропетровській, Херсонський областях та Криму.  

  Міжвідомча селекторна нарада відбулася 1 серпня під головуванням першого заступника Міністра генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Віталія Бута. На нараді розглянуто організацію попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах в період найвищого класу пожежної небезпеки. 

  На ліквідацію пожеж оперативно залучалися значні сили МНС, Державного агентства лісових ресурсів та інших відомчих організацій.

За прогнозами гідрометеорологічного центру МНС,  у серпні очікуються рекордно високі температури повітря, які сягатимуть 40о С.             У зв’язку з цим, за дорученням Прем’єр-міністра України необхідно виконати комплекс заходів щодо попередження пожеж в екосистемах. Слід вже зараз максимально обмежити до особливого розпорядження доступ населення та в’їзд автотранспортних засобів у лісові масиви. До цієї роботи залучати працівників лісового господарства та міліції. Посилити цілодобове спостереження за лісами та їх патрулювання. За допомогою засобів масової інформації роз’яснювати населенню про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки. Постійно проводити рейдові перевірки лісів з метою виявлення порушників протипожежного режиму. У випадку виявлення загорянь, негайно залучати на їх ліквідацію в початковій стадії необхідну кількість наявних сил і засобів. Забезпечити комплексне залучення наземних і повітряних підрозділів для ліквідації лісових пожеж. Перенести сезон відкриття полювання на більш пізній строк, поки не знизиться до 2-го рівня клас пожежної небезпеки.                             

Вже цього року в лісах зареєстровано 1079 пожеж, а за останній день липня - 34. Внаслідок цього постраждали 7 людей.  

В ході наради перші заступники голів обласних державних адміністрацій, голови регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доповіли про стан впровадження профілактичних заходів, готовність сил до ліквідації лісових пожеж та проблемні питання, які існують в регіонах із забезпеченням протипожежного захисту та потребують вирішення на державному рівні.

   Зокрема Станіслав Прокопенко зазначив, що на Чернігівщині проведений комплекс заходів з попередження пожеж у лісах та приведені у готовність всі наявні сили, які залучатимуться згідно плану пожежогасіння. З цим він вніс пропозицію щодо перенесення навчальних стрільб, проведення яких заплановано у серпні на військовому полігоні в Козелецькому районі.

По завершенню міжвідомчої селекторної наради, Станіслав Прокопенко одразу провів засідання обласного оперативного штабу з координації дій місцевих органів виконавчої влади, управлінь, організацій і підприємств щодо попередження й ліквідації пожеж у лісових масивах, на сільгоспугіддях і торфовищах. Він разом з присутніми розглянув ситуацію з пожежами в екосистемах на Чернігівщині та хід виконання профілактичної роботи.

 За результатами засідання було підготовлено рішення щодо впровадження ряду додаткових пожежно-профілактичних заходів, в які також увійшли тимчасова заборона відвідування населенням лісових масивів і торфовищ та перенесення строку відкриття полювання попередньо до 25 серпня.  

                                                    Про це повідомляє прес-служба територіального управління МНС України у Чернігівській області. 

Категорія: Право знати | Переглядів: 886 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України