КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Серпень » 13 » Корюківський район чекає на молодих лікарів!
18:20
Корюківський район чекає на молодих лікарів!


       Корюківський район чекає на молодих лікарів!

Одна із найболючіших проблем галузі охорони здоров’я — забезпечення кадрами. Медицина, у яку ще донедавна рвалися тисячі юнаків та дівчат, дедалі більше перетворюється на галузь, по-перше, жіночу, по-друге — старіючу на очах, по-третє — з усе більш очевидними проблемами у кадровій сфері. Унаслідок багатьох об’єктивних, у тому числі й соціально-економічних чинників, спостерігається негативна тенденція зниження престижу професії медичного працівника, і, як наслідок, зменшення кількості медичних кадрів; рівня укомплектованості та забезпеченості ними населення, особливо у сільській місцевості, збільшення питомої ваги осіб пенсійного віку.


Ця проблема гострим болем озивається і в Корюківській центральній районній лікарні, яка має нагальну потребу у лікарях анестезіологах, реаніматологах, терапевтах, рентгенологах, офтальмологах, гінекологах. Залишаються вільними посади лікарів терапевтів у Наумівській, Олександрівській та Козилівській СЛА.

Корюківською райдержадміністрацією проводиться цілеспрямована робота по укомплектуванню вільних вакансій медиків, адже тільки через якісне забезпечення системи охорони здоров’я кваліфікованим медичним персоналом можна досягнути кінцевої мети реформування галузі охорони здоров’я —забезпечення пацієнтів ефективною та якісною медичною допомогою.

У районі прийнято програму «Забезпечення лікарями медичних закладів Корюківського району» протягом 2011-2015 років, реалізація якої дозволить створити сприятливі умови для підготовки висококваліфікованих фахівців галузі медицини та покращити якість надання медичної допомоги населенню району.

Для забезпечення виконання Програми передбачено фінансування в обсязі 7050,007тис.грн.
У цьому році придбано квартиру для лікаря-гінеколога, готується проектно-кошторисна документація для реконструкції приміщення колишньої Корюківської школи № 4 у дванадцятиквартирний гуртожиток для молодих спеціалістів-лікарів; у майбутньому передбачається щороку за кошти районного бюджету придбання 2 квартир для фахівців галузі медицини.

З метою виявлення талановитої молоді та залучення її до навчання, започатковано проведення днів відкритих дверей у Корюківській центральній районній лікарні; це дало можливість забезпечити якісний відбір абітурієнтів із сільської місцевості для вступу у вищі навчальні заклади за напрямками «Лікувальна справа», «Педіатрія» та «Стоматологія».

Вагомим результатом проведеної районною владою роботи стало підписання Договорів про контрактне навчання трьох цьогорічних випускників Наумівської ЗОШ І-ІІІ ст. за рахунок коштів районного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством, за спеціальністю лікувальна справа на медичному факультеті Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова.

Урочисте підписання Договорів відбулося 11 серпня ц.р. у райдержадміністрації. Договори підписали Корюківська районна державна адміністрація в особі голови Довгаля Олександра Васильовича, Корюківська центральна районна лікарня Корюківської районної ради Чернігівської області в особі головного лікаря Здора Геннадія Володимировича, Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова, в особі ректора, член-кореспондента АМН України, професора Мороза Василя Максимовича, та громадяни Мірошник Максим Олександрович, Скрипка Тетяна Олександрівна і Броско Наталія Михайлівна. За умовами договору студенти-контрактники мають прибути після закінчення навчання і отримання спеціальності, на роботу до Корюківського району і відпрацювати за одержаним фахом не менше 10 років.

Отож Корюківський район чекає на молодих лікарів!

                                                                                          Джерело  http://koradm.cg.gov.ua/


Категорія: Громада та влада | Переглядів: 848 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України