КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Серпень » 26 » КММГО «Альтернатива» з любов’ю до рідного міста!!!
15:23
КММГО «Альтернатива» з любов’ю до рідного міста!!!

            КММГО «Альтернатива» з любов’ю до рідного міста!!! 

.

   Завершився збір коштів на побудову дитячого майданчика в центрі міста Корюківки, що відбувався в межах реалізації молодіжного проекту «Активна громада». Ця багатоступенева акція була втілена за підтримки Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» в рамках проекту «Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп в районних центрах Чернігівської області» та за фінансової підтримки Національного фонду сприяння демократії (США).

 Збір коштів розпочався 1 червня і тривав до 24 серпня 2012 року, за цей час громадянами, приватними підприємцями та установами міста було надано 15 551 гривень шляхом прямих пожертв до опломбованих скриньок та переказів на банківський рахунок. 8 серпня 2012 року скриньки були відкриті у присутності представників преси і місцевої влади. На сьогодні, на зібрані кошти вже замовлено гойдалку, балансир, пісочницю і лавки. Останніми ми зібрали ще більше двох тисяч гривень під час святкування Дня Незалежності. Для цього на території свята були встановлені скриньки для добровільних пожертв та проведений ярмарок з продажу різноманітної сувенірної продукції, частину якої самостійно виготовили волонтери, учасники проекту «Активна громада». 

  Окремим словом подяки потрібно відзначити міську владу, що з самого початку схвально поставилась до проекту і виконала свої обіцянки щодо матеріальної та організаційної підтримки. Владою з міського бюджету було виділено понад тридцять тисяч гривень на купівлю спортивно-ігрового центру для майданчика. Окрім цього, влада взяла на себе усю організаційно-документальну роботу, пов’язану з устаткуванням майданчика та виділила місце в парку, що в центрі міста. 
  Найголовнішим успіхом проекту стало, навіть не саме будівництво майданчику як таке, а факт успішної співпраці громадськості міста. Адже до цієї доброї справи долучились прості громадяни, міські організації, такі як благодійний фонд «Слов’янський» та Кредитна спілка «Корюківська», декілька приватних підприємців, міська та районна влада. Інформаційну підтримку постійно надавала місцева газета «Маяк» та інтернет ресурси міста. Кожен зробив свій неоціненний внесок задля доброї справи. Наявність такого прецеденту вселяє віру в те, що ми можемо робити своє життя кращим і для цього лишень треба позбутись отого фатального «моя хата з краю, я нічого не знаю» і тоді почнуть з’являтись у місті і красиві парки, і впорядковані водойми і охайні вулиці. 
  Цінним стало також те, що 25 молодих людей здобули позитивний досвід робити добрі справи і побачили якою результативною може бути злагоджена самовіддана праця. Їх уже не потрібно буде вчити берегти громадську власність, вони і самі не дозволять нищити те, до чого доклали стільки зусиль. Вони повинні були і жертвувати своїм часом, і пройти чималі відстані, і час від часу наражатись на не надто доброзичливі фрази на свою адресу. Отож, їхня праця також заслуговує окремого вдячного слова. 
  Своїми враженнями про збір коштів серед населення ділиться одна з волонтерів, учасників проекту «Активна громада» Гаврюш Анастасія (26 років): «Для мене важливим було не тільки, скільки людина дає грошей, а й як вона це робить, якщо вона жертвувала і невелику суму 5 - 10 гривень, але все те робила з щирою посмішкою, висловлювала підтримку нашої справи, стверджувала, що дитячий майданчик справді потрібен нашому місту – це давало сили йти далі, допомагало переборювати людський негативізм і скепсис. На жаль, доволі часто, на чемну, доброзичливу пропозицію волонтерів долучитись до акції відповідали щось образливе, насміхались, чи просто кидали гривню аби відчепились, починали критикувати владу і весь світ який їм чимось завинив. Мені б хотілось, аби ці люди переглянули свою позицію дізнавшись, що наша справа мала позитивний результат.» 
  Насамкінець хотілось би подякувати усім, хто добрим словом і ділом підтримав нашу справу і закликати їх пильнувати, аби не дати зловмисникам, охочим псувати громадську власність, нищити те, що має стояти на радість багатьом поколінням дітей. Ми впевнені, що людей добропорядних і небайдужих у нашому місті більше ніж тих, хто ламає каруселі чи обписує стіни будівель, і справою їхньої совісті буде тримати контроль над підтримкою майданчика у належному стані. 

                                                                                 Голова КММГО «Альтернатива» В.Л. Онищук
Категорія: Тут я живу | Переглядів: 806 | Додав: Владко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України