КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Квітень » 2 » БЕЗПЕКА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ В ПОБУТІ
11:59
БЕЗПЕКА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ В ПОБУТІ

БЕЗПЕКА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ В ПОБУТІ

 

  Користування газовими приладами при дотриманні правил і інструкцій безпечне, дешеве та зручне. Проте неправильна їх експлуатація, поганий догляд може призвести не лише до вибухів і пожеж, але й до смертельних отруєнь.

За статистичними даними, в Україні за останні 10 років вдесятеро зріс травматизм у сфері використання газу в побуті. Тільки за останні три місяці в Україні сталося 68 випадків, в яких постраждала 131 особа, у тому числі 24 дитини, загинуло 45 осіб, в тому числі шість дітей. Чернігівська область не стала виключенням в цій низці трагедій. В цьому році зафіксовано 2 нещасних випадки, в яких постраждали п’ятеро людей, одна з них загинула.


Як засвідчують фахівці, причиною трагедій найчастіше стає халатність господарів. Самовільне втручання в цілісність газових приладів і внутрішньо будинкових газопроводів, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані систем димовідведення та вентиляції, користування несправним і застарілим газообладнанням – це основні порушення, яких припускаються споживачі. А ще в квартирах «горе-майстрів» газівники іноді виявляють такий «нестандартний газодизайнерський» підхід, що виникає бажання спитати: куди зник ваш інстинкт самозбереження, шановні? Ви що забули, що газ – не забавка, а оселя - не полігон для подібних експериментів? Порушуючи елементарні правила безпеки користування газом ви власноруч створюєте загрозу собі, своїм рідним і сусідам.

Аби вкотре нагадати про газову безпеку з 15 березня ПАТ «Чернігівгаз» проводить місячник безпечного та економного використання газу в побуті.

Правила користування газовими приладами:

 Переконайтесь у відсутності запаху газу і тільки тоді запалюйте газ
- витік газу може бути на з’єднаннях і кранах газопроводу, а також на кранах газових приладів. Герметичність газового обладнання під робочим тиском газу перевіряти винятково із застосування газошукача або мильної емульсії.
 Перед початком користування газом треба пересвідчитися, що всі крани перекриті.
 Щоб увімкнути газовий прилад спочатку відкрийте кран на газовій трубі, запаліть сірник (запальничку) і тільки після цього поверніть відповідний кран на приладі.
 Під час роботи газового обладнання кватирки або фрамуги повинні бути відчинені - в газифікованих приміщеннях вентиляційні отвори мають бути постійно відкриті; - двері в приміщення, де встановлені газові прилади з відводом продуктів згоряння в димохід, повинні мати в нижній частині щілину або круглі отвори для притоку свіжого повітря.
 Перевіряйте наявність тяги перед розпалюванням і під час роботи газових приладів
- для перевірки наявності тяги в газовій колонці або в котлах центрального опалення необхідно піднести полум’я сірника під ковпак тягопереривача. Якщо полум'я сірника відхиляється всередину тягопереривача - тяга є;
- щоб перевірити наявність тяги в печі або кухонному вогнищі необхідно піднести листок легкого паперу в топку. Якщо папір відхиляється у бік топки - тяга є.
 Закінчивши користуватися газом перекрийте крани на газопроводі.
 Не користуйтеся газовими приладами при несправних димоходах та вентиляційних каналах - вимагайте від житлово-експлуатаційних дільниць та балансоутримувачів систематичної перевірки та очищення димоходів, що затверджується відповідним актом.
 При виявленні запаху газу негайно телефонуйте за номером : „104”.
 Категорично забороняється:
- допускати до користування газифікованими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб, які не пройшли інструктажу і не знають правил користування газовими приладами;
- самовільно ремонтувати, замінювати, вносити зміни в конструкцію, переносити газові прилади, а також здійснювати реконструкцію приміщень, де встановлені газові прилади;
- відключати автоматику безпеки та регулювання. Користуватися газом при несправності газових приладів, автоматики, арматури і газових балонів;
- користуватися газовими приладами при відсутності тяги або наявності зворотної тяги;
- встановлювати в приміщенні, де є газові прилади з відведенням продуктів згоряння в димові канали, примусову витяжну вентиляцію;
- користуватися газом при порушенні щільності кладки, штукатурки газифікованих печей та димоходів;
- користуватися електроприладами при виявленні запаху газу;
- застосовувати вогонь для виявлення витоку газу;
- залишати працюючі газові прилади без нагляду;
- прив'язувати до газопроводів мотузки та навантажувати газопроводи;
- використовувати газ та газові прилади не за призначенням. Користуватися газовими плитами для опалювання приміщень.
- використовувати для сну і відпочинку приміщення, де встановлені газові прилади.
- захаращувати приміщення в яких є газові прилади.
Порушення вищезазначених правил безпеки або самовільне використання газу, тягне за собою попередження або накладання штрафу (згідно із статтею №103/1 «Кодексу України про адміністративні правопорушення».
Всі роботи пов'язані з заміною, додатковим встановленням газових приладів або зміною в газових мережах, виконуються тільки з відома ПАТ «Чернігівгаз». При виявленні несправності газових приладів необхідно викликати слюсаря газового господарства. Заявки на ремонт приймаються за номером: „104”, 2-16-44 . Якщо гарантійний строк служби вашого газового приладу закінчився, навіть за умови його справного стану, ви обов`язково повинні звернутися до ПАТ «Чернігівгаз» для проведення технічного огляду.
Своєчасно не звернувшись до газового господарства ви наражаєте себе і оточуючих на небезпеку і відповідальність за можливі наслідки лягає на вас!

ПАМ`ЯТАЙТЕ!
ГАЗ - ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНА РЕЧОВИНА!
ЧАДНИЙ ГАЗ – СМЕРТЕЛЬНО ОТРУЙНА РЕЧОВИНА!
ТІЛЬКИ БЕЗУМОВНЕ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ ГАЗОМ ВБЕРЕЖЕ ВАС ВІД ТРАГІЧНИХ ВИПАДКІВ!

м. Корюківка 1пров. Садовий Корюківське УГГ ПАТ «Чернігівгаз»
  | Телефон: 2-13-88

Категорія: Право знати | Переглядів: 5735 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України