КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Липень » 19 » «Золоті» вікна - Люди добрі, женіть їх утришия, отих чемних і ввічливих хлопчиків!
14:16
«Золоті» вікна - Люди добрі, женіть їх утришия, отих чемних і ввічливих хлопчиків!

              ДО  УВАГИ  ПРОКУРОРА !   ШАХРАЇ  В  РАЙОНІ ...

                     «Золоті» вікна 

   - Люди добрі, женіть їх утришия, отих чемних і ввічливих хлопчиків! 

 .

    Шахрайство - На вудку підприємливих людей потрапили мешканці Холмів, Козилівки, Сядриного та інших сіл нашого району  Довірливість і наївність сільських людей – золоте дно для хитрих і винахідливих. Ця характерна особливість простого українця дозволяє декому сколочувати на цьому капітали.

  І хоч це - не новина, всі про це знаємо, чули, бачили, але… Оті злощасні граблі вкотре боляче ляснули по найвразливіших сільських мешканцях Корюківщини.

   Днями приїжджий молодий чоловік відвідав чи не кожен двір у Холмах, де ще немає металопластикових вікон. Пропонував на вигідних умовах замінити старі вікна на сучасні, заводські. Немає потрібної суми одразу – не біда, мовляв, фірма надасть безвідсотковий(!) кредит на 2-3 роки. Ввічливому і привітному хлопцю повірили багато холминців і погодились на його заманливу пропозицію.
Серед них – 50-річна Галина Самойленко. Жінці порахували, що її п’ять вікон обійдуться у 7853 грн. При цьому треба одразу зробити перші два внески по 650 грн., а решта боргу – розбивається на 2 роки, отож щомісячний платіж складатиме близько 300 грн. Галина Олексіївна хоч і не працює, і ще не на пенсії, але, маючи власне господарство, розсудила, що сплачувати таку суму буде їй під силу.
   Тим більше, такі турботливі хлопці, представники приватної структури, робили все можливе для комфорту клієнтів. Так, надавали власний транспорт усім бажаючим укласти договір, щоб дістатися Чернігова і назад. Галина Олексіївна розповідає, що автівки курсували туди-сюди по декілька разів на день, адже, за її словами, охочих у Холмах виявилося близько тридцяти. Одна з клієнток навіть о першій годині ночі укладала договір! При цьому, зауважує жінка, з декого, вибірково, брали по 100 грн., начебто авансом від нарахованої суми.

В офісі, що по вул. Войкова у Чернігові, обнадієних людей вже чекали люб’язні чоловіки та усміхнені дівчата. Дали почитати договір на встановлення вікон, а потім дуже швидко роздрукували ще один і попросили підписати, щосили підганяючи, бо, мовляв, вже прибуло ваше таксі і треба повертатися додому, бо інші ж чекають!».
- Що то я хоч підписую? – запитала, жартуючи, Галина Самойленко. – Чи не вирок собі?.. Приязна дівчина заспокоїла її, що все нормально, проте договір подивитися не дала, прикриваючи його, тим самим нібито показуючи, де ставити підпис. Отак люди забирали договори і поверталися додому. Вже у Холмах почали вчитуватися, помічаючи суттєву різницю у деяких нюансах, як то в обіцяних термінах установки вікон і прописаних документом, ін., а потім – побачили роздруківки з банків, згідно з якими кожному клієнту доводився орієнтовний план-графік сплати кредиту і відсотків!
Пізніше Галина Самойленко зметикувала, що половина з тих приязних людей були представниками різних банківських установ, хоча й не називалися при зустрічі, а їй відтепер протягом двох років замість обіцяних 7853 грн. доведеться сплатити 15581! Для простих людей золотими вікна виходять.
Серед довірливих, наївних і обдурених людей опинилися і пенсіонери, і працюючі, і непрацюючі… Розповідають, одна жінка, мама чотирьох дітей, плаче гіркими сльозами, адже повертати їй доведеться більше 30 тисяч гривень, що є недозволеною розкішшю для сільської родини...
І – почалося. Обурені сільчани стали телефонувати за вказаними телефонами у Чернігів з тим, щоб розірвати договір і відмовитися від вікон, які їм зовсім не по кишені. «А куди ви дивилися, коли підписували папери? – враз змінила тон ще донедавна приязна дівчина. – Ну, приїздіть, розберемося…». Таким чином, у Чернігові були вже декілька разів. Відповідь одна й та ж: гроші перераховані на рахунок вінницького заводу, який виготовляє металопластикові вікна, тож повернути їх не можна, бо замовлення вже виконується. Бідолахи через Інтернет відшукали контактні телефони заводу і поділилися своїм нещастям з його керівництвом. Чоловік, який представився Юрієм Сергійовичем, розповів, що свою продукцію вони відпускають лише за готівку і ніколи не мали справи з банками і кредитами. Він припускає: «Скоріш за все, ви зв’язалися з підприємливим торгашем… Шукайте його і розривайте договори…».
Сказати – легко, а як зробити? Секретар чернігівської установи, навколо якої і заварилася оця каша, з горем навпіл прийняла заяви нещасних на ім’я вказаної у договорах фізичної особи-підприємця. Під час наступного приїзду секретарка відповіла, як відрізала: «Олександр Олегович відмовив вам у розірванні договору». Після цих слів в однієї з присутніх жінок сталася істерика, вона почала надривно плакати і випалила зопалу: «Я зараз же викличу міліцію, податкову і прокуратуру!». Потому картина в офісі стала нагадувати кадри з кінофільму: всі працівники забігали, почали збирати якісь папки, документи і зносити їх в окрему кімнату. А ще вони зразу ж згадали номер телефона отого Олександра Олеговича, зв’язалися з ним і передали трубку невдоволеним холминцям. «Я в очі не бачив ваших звернень, - сказав він їм у відповідь. – Пишіть заяви, залишайте у секретаря, я розгляну. Про результати повідомлю вам сам». Люди вдруге понаписували аналогічні заяви. Утім, ані відповіді, ані жодних зрушень – нема.
   Довірливі громадяни вже декілька разів власним коштом навідувалися до Чернігова. Їм відверто сміються у вічі, грубіянять і принижують, мовляв, самі дурні. Галина Самойленко каже, що неодноразово ставала свідком того, як на розбірки з цією фірмою приїздили люди з інших сіл нашого району і області. З криками, образами і так само – безрезультатно. Тому жінка разом з подругами по нещастю була вимушена звернутися по допомогу до адвоката, адже сама безсила перед відпрацьованим механізмом сучасного ошуканства і несправедливості. Разом вирішили подавати до суду.
- Люди добрі, женіть їх утришия, отих чемних і ввічливих хлопчиків! – радить Галина Самойленко. – Не вірте красивим словам, бо матимете такий же клопіт. Не знаю, чим закінчаться суди, але дуже хочу, щоб більше ніхто не втрапив у таку халепу і не побував у нашій шкурі!
А декілька днів тому на подвір’я Галини Самойленко знову завітав приємний молодий чоловік: «Жіночко, не бажаєте поміняти старі вікна на металопластикові?..». На жаль, газета не може надрукувати того, що йому відповіла розлючена жінка.

Лохотрон КРЕДИТНИЙ: «роздача» побутових кредитів партнерами банків з начебто малими відсотками. При цьому банк відмовиться анулювати кредит. Жертви: довірливі громадяни, які вірять у маловідсоткові кредити. Примітка: часто такі люди можуть потрапити у руки шахраїв-наступників, які пообіцяють скласти заяву і виграти суд з банком.

       19 липня   Наталія РУБЕЙ  http://koryukivka-mayak.com/rayon/zoloti-vikna.html 

Категорія: Події | Переглядів: 812 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України