КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Червень » 14 » Жителі області будуть вдруге платити податок на нерухоме майно
08:03
Жителі області будуть вдруге платити податок на нерухоме майно
 

     Жителі області будуть вдруге платити податок на    нерухоме майно

 

Цього року жителі області будуть вдруге платити податок на нерухоме майно, що мають у власності. Щоправда, цьогоріч, на додачу до житла, оподаткуванню підлягатиме іще й нежитлове майно, а саме гаражі, сараї, хліви, вбиральні і решта господарських будівель, які зазвичай будуються на присадибних ділянках. 

Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Офіційні дані, вони всі знаходяться в реєстрі нерухомого майна. Тобто, якщо людина навіть купувала ту чи іншу нерухомість або її будувала, вона повинна все рівно ввести її в експлуатацію. Надати документи, зареєструвати його, раніше було в БТІ, тепер в державному реєстрі нерухомого майна».

Граничний розмір податку для нежитлової нерухомості, який необхідно сплатити за минулий рік, не має перевищувати одного відсотка від мінімальної заробітної плати,  встановленої на перше січня 2015 року за метр квадратний. Тобто, не дорожче 12 гривень 18 копійок. Однак, за словами податківців, максимальну ставку для оподаткування господарчих будівель не прийняла жодна з місцевих рад області.

Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Сільські, селищні ради приймали ставки від 0,2%, 0,25%, 0,5% хто.  13,47-14,08 Дивлячись на рішення сільських, селищних рад, які ми бачимо, а вони всі є на сайті ДФС України, практично дуже багато сільських і селищних рад надавали пільги на всі ці будівлі для тих громадян, які проживають у них в населених пунктах».

Що ж стосується житлової нерухомості, то тут все залишається, як і торік, — максимальний податок на зайві квадратні метри 2% від мінімалки, встановленої на перше січня 2015 року. Пільгова кількість метрів, встановлена державою, теж залишилася без змін.

Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Пільга по житловій нерухомості  надається для квартир, які займають більше площі, ніж 60 м2. Для приватних будинків — 120 м2. І для квартири і будинку 180 м2. Пільга надається тільки один раз одній особі, тобто якщо у людини три квартири, то вона надається тільки один раз».

А от для квартир розміром 300 квадратів та будинків понад 500 пільга взагалі не передбачена.

В будь-якому разі, ще до першого липня усі, хто мають у власності нерухомість розміром понад встановлений державою мінімум, отримають від податківців платіжки, за якими повинні розрахуватися протягом 60-ти днів. Ті ж, хто має житло та господарські приміщення в різних областях, отримають на адресу, де зареєстровані, одразу кілька «листів щастя» від податківців.  

Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Окремо від кожного податкового органу  за кожний об’єкт нерухомості. Чому? Тому що кожна окрема сільська, селищна рада приймала свої ставки податку і давала пільги, тому здійснити перерахунок зможе тільки той податковий орган, на території якого знаходяться ці сільські, селищні ради».

В разі, коли вказане у рішенні повідомленні не збігатиметься з очікуваннями платника податку, в той таки 60-ти денний термін можна звернутися до фіскальної служби за роз’ясненнями і провести звірку майна.

Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Згідно Податкового кодексу, громадянин має право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання або реєстрації для проведення звірки даних щодо об’єктів житлової або нежитлової нерухомості і їх часток, що перебувають у власності платника податків».

Якщо ж вам не прийшло повідомлення-рішення про необхідність сплати податку, це може означати, що наявних у вашій власності квадратних метрів замало для оподаткування. Здебільшого це стосується тих, хто приватизував житло одразу на кількох власників. Наприклад, квартира 90 квадратів має трьох господарів, кожен із них має у власності по 30 квадратів, і кожен підпадає під умову про пільгові метри.

          Відео "Сівер-центр"

Категорія: Право знати | Переглядів: 673 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України