КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Травень » 7 » Зараз найпопулярніші сорти картоплі – рів’єра і тірас
11:55
Зараз найпопулярніші сорти картоплі – рів’єра і тірас

        Зараз  найпопулярніші  сорти  картоплі – рів’єра і тірас

  
.

  Найпопулярніша картопля – рів’єра і тірас!  Вона – найважливіше джерело вітаміну С, скарбничка вітамінів В1, В2 та каротину. Дані показують, що вживаючи її, можна задовольнити 11% потреби організму у білку і 12% – у фосфорі. Вона – це звичайна картопля.  Своїми рекомендаціями щодо вибору сорту «другого хліба» поділився з найближчою газетою керівник знаного у Менському районі і не тільки фермерського господарства Олексій Бутенко.

– Наше господарство займається насіннєвою картоплею на серйозному рівні, – каже Олексій Іванович. – Маємо паспорт, виданий Міністерством аграрної політики України, на виробництво та реалізацію насіння і садивного матеріалу, оригінального і елітного. На даний час пропонуємо до купівлі 11 сортів картоплі (багато сортів розпродали ще з осені – авт.). Усі вони мають свої переваги і особливості.


Найбільше користуються попитом ранні сорти рів’єра та тірас. Перший – виведений в Німеччині. Це дуже ранній високоврожайний сорт столового призначення. Картоплини виростають до появи фітофторозу. Має гарний товарний вигляд. Колір шкірки – світло-жовтий. Бульби ростуть великі, у середньому 10 штук під стеблом. Ця картопля стійка до Y-вірусу, скручування листків, картопляної нематоди, парші.

Тірас – суто український сорт. Він виведений Поліською дослідною станцією ім. О.Засухіна і з 2002 року занесений до Реєстру сортів рослин, як оптимальний для Полісся. Має добрі смакові якості, вміст крохмалю – 14 – 16%. Стійкий до раку картоплі, картопляної нематоди, слабо уражається фітофторозом.

Дуже смачна і розвариста бетіна, яку ще називають «дочкою адретти», бо вона є продуктом розвитку саме цього сорту. Значну кількість прихильників мають ранні вінетта та моллі, середньостигла гала.

– Але, як кажуть, на смак і колір товаришів немає, – каже Олексій Бутенко. – Можемо запропонувати ще арозу, леваду, беларозу, невську (її полюбляють на Харківщині), пікассо, роко (поціновується жителями Криму), розару, санте, серпанок, фантазію. Ціни за насіннєвий матеріал (залишилося лише насіння високих репродукцій) – від двох до трьох гривень за кілограм.

Продаж здійснюємо від 20 кілограм (одна сітка) і більше. День, коли реалізується насіннєвий матеріал картоплі для населення, – субота.


                                             Анатолій Фурман      Джерело  інтернет
Категорія: Господар і Господарка | Переглядів: 3422 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України