КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 5 » Запроваджується єдиний соціальний внесок
23:10
Запроваджується єдиний соціальний внесок

Запроваджується єдиний соціальний внесок



Починаючи з 1 січня 2011 року, замість платежів до чотирьох соціальних фондів запроваджується єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування (ЄСВ). З початком наступного року внески платитимуться тільки до Пенсійного фонду.

ЄСВ акумулюватиме на спеціальних рахунках Пенсійний фонд, ці кошти автоматично розподілятимуться відповідно до встановлених пропорцій за видами соціального страхування.

Розмір нарахування ЄСВ на зарплату (від 36,76% до 49,7%) залежатиме від класу професійного ризику виробництва, установленого для роботодавця за основним видом його діяльності, яких на сьогодні існує 67. Окрема ставка для нарахування ЄСВ на зарплату встановлена:

- бюджетні установи – 36,3 %;

- наймані працівники-інваліди – 8,41%.

Окрім того, із зарплати працівників роботодавці утримуватимуть ЄСВ. Загальна ставка тут 3,6%.
Для оплати перших п’яти днів непрацездатності та допомоги по тимчасовій непрацездатності передбачено окрему ставку, роботодавці нараховуватимуть на ці виплати 33,2%, утримуватимуть – 2% ЄСВ.

При нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами роботодавець повинен нараховувати 34,7% та утримати 2,6% ЄСВ.

Сплачуватимуть ЄСВ і підприємці. Обов’язкова ставка – 34,7%. Але якщо підприємець добровільно додатково братиме участь в соцстрахуванні від непрацездатності та від нещасного випадку, він платитиме 38,11% ЄСВ.

Сума ЄСВ підприємця – загальносистемника не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток), а для спрощенців – розміру мінімального страхового внеску в усіх місяцях сплати єдиного податку. При цьому мінімальний страховий внесок дорівнює мінімальній зарплаті, помноженій на відповідну ставку ЄСВ.

Загальний строк сплати ЄСВ – не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. При цьому платники під час кожної виплати зарплати, а також при виплаті доходу в безготівковій формі чи натурою, на суми якої нараховують ЄСВ, повинні сплатити внесок одночасно з видачею зазначених доходів. Ці правила загальні для всіх випадків виплати зарплати. У разі ж невиплати нарахованої в базовому місяці зарплати ЄСВ усе одно треба сплатити не пізніше 20 числа місяця, наступного за базовим.

Строки звітування до управління ПФУ в районі – не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.
Звітувати також треба буде й про використання роботодавцем коштів на виплату лікарняних (зокрема, при нещасних випадках на виробництві), декретних, часткової допомоги по безробіттю.

За довідками звертайтеся за телефонами управління Пенсійного фонду: 2-12-03
Категорія: Право знати | Переглядів: 1301 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України