КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Грудень » 7 » Заміна використання природного газу для опалення на Чернігівщині
00:39
Заміна використання природного газу для опалення на Чернігівщині

    Заміна використання природного газу для опалення на  Чернігівщині

.

   Постійне зростання цін на природний газ, а також велика залежність країни від зовнішнього ворожого постачальника вимагають вжити всіх заходів щодо скорочення витрат газу та витрат на опалення. Одними з можливих напрямків для досягнення цієї мети є  утеплення  будівель, налагоджування приладного обліку використаної теплоенергії.

Слід згадати досвід другої половині минулого століття, коли більше половини опалення області здійснювалось за рахунок місцевих видів палива – дров, торфу, адже Чернігівщина — одна з найбагатших на поклади низинного торфу областей України.  Торфобрикети та фрезерний паливний торф можуть забезпечити потреби комунального господарства краю, адже це паливо з достатньо високою (4000 ккал / кг) теплотою згоряння. З іншого боку, 78 тон брикету замінюють 36 тисяч кубометрів газу.


 Великим потенціалом для заміни газу в області є деревина – дрова від планового очищення лісів, відходи від деревообробної галузі: щепа, паливні гранули (пелети). За своєю теплотворною здатністю пелети можна порівняти із вугіллям середньої калорійності.                 В  
Чернігівській області виробництво пеллет має великі перспективи.  Майже половина земельних площ в Чернігівській області зайняті лісами .  Крім відходів лісозаготівель та лісопереробки значні резерви сировини для виробництва пелет складає поросль дерев, кущів на землях, що не обробляються.  Виробляти пелети доцільно з енергетичної верби, яку  можна  вирощувати на площах непридатних для сільського господарства, оскільки лоза не вибаглива.   Більше того, ця чагарникова рослина росте в 14 разів швидше, ніж звичайний ліс, що дозволить отримати щорічно 30-40 тон альтернативного палива – деревних пелет з 1 гектара. Крім деревних відходів   область багата великими запасами торфу, які також можна  успішно застосовувати для виробництво пелет.

Згідно з Енергетичною стратегією України до 2030 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 р.№ 145-р планується зменшення споживання природного газу на потреби побутового теплопостачання за рахунок заміни його електричною енергією, яка на відміну від природного газу є вітчизняного виробництва. Для втілення даних планів Кабінетом Міністрів України прийнято ряд постанов, які спрощують перехід на опалення електричною енергією для населення, а також приписують бюджетним організаціям при виборі опалення віддавати перевагу електричному теплоакумуляційному обігріву та гарячому водопостачанню.

Електричні теплоакумуляційні обігрівачі стають все більш популярними, як основне або як додаткове опалення. Електричний теплоакумуляційний обігрів завойовує все більшу популярність завдяки високому ККД, низьким капітальним витратам, простоті монтажу, високим гігієнічним й екологічним показникам, можливістю автоматизації регулювання та оптимізації витрат за рахунок багатотарифного обліку електроенергії. Застосування теплоакумуяційного опалення дасть змогу вигідно використовувати недорогу «нічну» електроенергію, зменшуючи навантаження на енергомережі в денні години «пік». Заміна газових котелень на акумуляційний електричний нагрів може забезпечити витіснення значних обсягів природного газу, що використовується при теплопостачанні промисловості та побуту.

Встановлення приладів регулювання температурного режиму – це ще один спосіб для економії теплоенергії – а відповідно і природного газу. Застосування таких приладів дає розрахункову економію близько 30%.

У рамках заходів з енергозбереження уряд і «Ощадбанк» почали широку програму кредитування населення на придбання котлів на альтернативному паливі, що дозволить скоротити споживання природного газу. Уряд буде компенсувати до 20% вартості такого котла.

Розроблена схема дій слідуюча:

1.Спочатку треба вибрати необхідний котел для заміщення природного газу. Ним може бути твердопаливний або електричний котел. Від організації, котра продає котел, необхідно взяти рахунок для оплати.

2.У відділенні «Ощадбанку» можна оформити кредит для придбання котла, подавши рахунок і необхідні документи по кредиту. Після розгляду документів, банк приймає рішення про виділення кредиту. Передбачено, що замовник відразу сплачує 10% вартості котла, а на решту суми оформляється кредит під 25% річних з можливістю кредитування 36 місяців. Максимальна сума кредиту складає 30 тисяч гривень. Банк бере разову комісійну винагороду у розмірі 3% від суми кредиту.

3.Після підтвердження отримання котла і передачі даних в банк, а далі банк передає підтвердження в Держенрегоефективності, проводиться компенсація 20% вартості котла на рахунок в банку.

Уряд України у рамках реалізації заходів із термомодернізації житлового фонду має намір із 2015 року впровадити програму кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та власників приватних домогосподарств на утеплення житла з можливістю державної компенсації 30% тіла кредиту.


Васинюк М.М. – головний спеціаліст відділу експертизи   Держенергоефективності України  
 
Категорія: Точка зору | Переглядів: 670 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України