КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Липень » 22 » Закликаємо до Української ходи всіх, хто за Єдину Помісну Православну Церкву - Євстратій Зоря
14:34
Закликаємо до Української ходи всіх, хто за Єдину Помісну Православну Церкву - Євстратій Зоря

       Закликаємо до Української ходи всіх, хто за Єдину            Помісну Православну Церкву - Євстратій Зоря

.

20 липня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Українська хода - анонс заходів Київського Патріархату з відзначення річниці Хрещення Руси-України" за участю речника Київської патріархії Архієпископа Євстратія (Зорі). 

  Традиційна Хресна хода, яку проведе в столиці 28 липня Київський Патріархат, нині матиме особливий акцент - вона має продемонструвати світові і Вселенському Патріархату в Константинополі, що влади Російської церкви в Україні не хочуть.

  На цьому наголосив речник Київської патріархії архієпископ Євстратій Зоря під час презентації в Укрінформі заходів УПЦ КП з відзначення річниці Хрещення Руси-України.

  "Цього року ми дали неофіційне найменування цій події - Українська хода. Вона має об'єднати всіх, хто бажає добра, миру, перемоги Україні і визнання автокефалії Української Православної Церкви. Цього року ми особливо закликаємо всіх долучитися 28 липня до урочистих заходів. Пройти Хресною ходою, помолитися за Україну, показати собі і всьому суспільству, друзям і ворогам, що український народ бажає, щоб в Україні була Єдина Помісна Православна Церква", - підкреслив речник.

  Він повідомив, що 27-28 липня Українська Церква відзначатиме річницю хрещення Київської Руси-України.

 "27 липня увечері, о 17:00, у Володимирському соборі розпочнеться Всенічне бдіння на честь свята Хрещення. Очолить богослужіння Святійший Патріарх Філарет, у співслужінні єпископату і духовенства Церкви Київського Патріархату. Наступного дня, 28 липня, о 9:00, у Володимирському соборі розпочнеться Божественна літургія. Після її завершення, близько 11:00-11:20, від Володимирського собору вирушить традиційна Хресна хода", - сказав архієпископ.

Зоря уточнив, що Хода рухатиметься бульваром Шевченка до перехрестя з вулицею Володимирською, далі Володимирською повз Софійську площу, через Михайлівську площу по вулиці Трьохсвятительській до пам'ятника святому князю Володимиру Великому, де завершиться молебнем. Очолить усі богослужіння і Хресну ходу Святійший Патріарх Філарет.

Речник також нагадав, що у червні цього року Верховна Рада проголосувала за звернення до Вселенського Патріарха  Варфоломія з проханням надати томос про визнання автокефалії Православної Церкви в Україні. Нещодавно у Константинопольській Патріархії відбулося засідання Синоду, і це звернення було офіційно передане на розгляд спеціальної синодальної комісії, яка має надати Синоду свої рекомендації.

За його словами, противники надання автокефалії Українській церкві нині зосередили всі сили для того, щоб не допустити цього визнання. Група депутатів Верховної Ради - 38 депутатів - спрямувала альтернативне звернення, в якому просять не визнавати Українську церкву автокефальною.

"Російські державні діячі, зокрема МЗС РФ, заявляють, що це звернення є незаконним. Релігійні діячі, підлеглі Московському патріархату, також критикують це звернення і намагаються зробити все для того, щоб показати, в тому числі і Константинопольському Патріарху, що тут люблять Московський Патріархат, Російську церкву, їй підлягають і тільки її настанов і юрисдикції бажають. І це одне із завдань, яке поставлено перед кервіництвом Церкви Московського Патріархату в Україні для того, щоб проводити масові заходи, які мають продемонструвати Вселенському Патріарху, що тут ніякої іншої церкви, крім російської, не хочуть. Вселенський Патріарх обізнаний із ситуацією в Україні. Але важливо, щоб не тільки ієрархи, Верховна Рада, громадські діячі, інтелігенція, а все суспільство показали, що церковної незалежності, помісного статусу Православної Церкви в Україні бажає український народ", - наголосив Євстратій Зоря.

Він додав, що Хода, яку 28 липня проведе Київський Патріархат, ні в часі, ні в просторі не збігається з тими заходами, які організував і проводить Московський Патріархат: "Їхні заходи завершаться 27 липня, тобто напередодні. І тому 28 липня ми не передбачаємо ніяких зіткнень, заворушень тощо".

Зоря пояснив, чому УПЦ КП "дуже добре" оцінює появу звернення від Опоблоку проти автокефалії

Київський Патріархат схвально оцінює появу звернення нардепів від Опозиційного блоку, в якому вони закликають не давати автокефалію Українській церкві.

Про це сказав речник Київської патріархії архієпископ Євстратій Зоря під час презентації в Укрінформі заходів УПЦ КП з відзначення річниці Хрещення Руси-України.

"Ми оцінюємо появу такого звернення від Опозиційного блоку дуже добре. Тому що це звернення показало співвідношення прихильників і противників автокефалії Української Православної церкви. Бо, за даними соціологічних опитувань, а одне з останніх було проведене Центром Разумкова, лише 10% опитаних вважають, що Українська церква повинна підлягати Російській православній церкві. Так ось, приблизно така сама кількість - 10% - депутатів Верховної Ради і заявили таку позицію. Чим лише підтвердили, що лише 10-та частина українського суспільства хоче, щоб Українська церква підлягала Московському патріархату", - підкреслив Зоря.

Водночас він наголосив, що таким чином Вселенському Патріарху буде що порівнювати - рішення Верховної Ради, за яке проголосувало 245 народних депутатів, і позицію "менш ніж однієї десятої від числа депутатів".

Архієпископ нагадав, що звернення з проханням не визнавати Українську церкву автокефальною подали фактично депутати однієї фракції - Опозиційного блоку.

"Ініціатива цього звернення, наскільки нам відомо, походила від народного депутата Новінського, який дуже опікується справами Московського патріархату в Україні протягом багатьох років і має, наскільки можна судити, досить значний вплив на нинішнє керівництво Церкви Московського Патріархату, зокрема на митрополита Антонія, який керує справами цієї церкви", - зазначив Зоря.

Він додав, що, крім депутатів з Опоблоку, під зверненням були ще підписи 3-х чи 4-х інших депутатів. Один із них - депутата від Радикальної партії Дениса Силантьєва, який пізніше відкликав свій підпис.

Зоря також нагадав, що серед нинішніх противників автокефалії є  й ті, хто підтримував у 2001 році ідею Помісної Української церкви.

"В 2001 році було зібрано 231 підпис, тобто більшість депутатів Верховної Ради, під маніфестом групи, яка створювалася для того, щоб боротися за помісність Української церкви. І серед тих, хто підписав подання про створення цієї групи, було і кілька депутатів, які тепер підписалися за те, щоб не надавати автокефалію, зокрема це депутати Звягільський та Папієв. На жаль, тоді ця ініціатива не змогла просунутися далі, зокрема через певні впливи і позиції вищого тодішнього державного керівництва. Зараз ситуація є іншою", - зазначив архієпископ.

Відео с прес-конференції:

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 626 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України