КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Жовтень » 19 » За ваші гроші ! Обстежуємося з голови до ніг
08:56
За ваші гроші ! Обстежуємося з голови до ніг
   За  ваші гроші !

                 Обстежуємося з голови до ніг

.Де пройти якісне обстеження? — запитують читачі. – У яких медичних закладах області сучасна апаратура і знаючі спеціалісти? Щоб можна було роздивитися болячки, хоч і за гроші.      Розповідає   Андрій Жиденко, головний лікар Чернігівської обласної лікарні:

«В одному мед закладі краще одне, в іншому – інше»

У якій лікарні області найкраще діагностичне забезпечення?  — Мабуть, в одному медзакладі — краще одне, в іншому — інше, — розповідає головний лікар Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко. — В області, вважаю, два медичні заклади, які по обладнанню можуть конкурувати: обласна лікарня і друга міська лікарня. У першій міській закуплений новий цифровий флюорограф.

Діагностичний центр (офіційно об ласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення) втратив першість по устаткуванню?

— За технічним забезпеченням вони почали відставати. У 90-і роки у них був надсучасний на той час комп’ютерний томограф, ендоскопічна апаратура. Тепер ситуація змінилася. Через два тижні ми як гастроскопію, так і бронхоскопію почнемо обстежувати під наркозом, щоб хворий не відчував неприємних вражень Закупили сучасний бронхоскоп, ендоскопічне обладнання. (Де ще роблять гастроскопію, див. «Ковтаємо зонд». — Авт.).

Які обстеження можна зробити в обласній лікарні?

— УЗД (ультразвукове дослідження). У поліклініці два апарати експертного класу «Тошиба». Завдяки допомозі італійських друзів ми отримали шість апаратів УЗД. Три запустили, ще три проходять метрологічний контроль. Обладнання буде стояти у відділеннях: кардіології, гастроентерології, малоінвазивної хірургії, урології. Лікарі відділень будуть набувати суміжних спеціальностей, самі зможуть робити УЗД. Як у лікарнях Європи, де кожен лікар є діагностом. (У Києві, у дитячому відділенні Інституту Амосова, віднедавна апарат ехокардіографії стоїть безпосередньо у відділенні стаціонару, а не у поліклініці, як раніше. — Авт.). Одна справа, коли опише твій колега, інша — коли сам побачиш.

Лабораторна діагностика. Зараз обласна лікарня працює на сучасних гематологічних аналізаторах, на біохімічному аналізаторі «Кобас». Це один із найсучасніших біохімічних аналізаторів, автомат. Раніше якість проведення аналізів крові — як хімічних, так і біохімічних — дуже залежала від суб’єктивного фактора. Як лаборант візьме кров, приготує реактиви. Зараз максимально виключений людський фактор. Системи закриті, апарати обладнані програмою контролю.

Рентген. У хірургічному корпусі — цифровий комплекс італійського виробництва. Працює гарно, якісне обстеження. У терапевтичному корпусі — обладнання 1992 року.

КТ. Комп’ютерна томографія. Два комунальних томографи, один у поліклінічному відділенні працює цілодобово, інший — на ремонті. Найближчий комп’ютерний томограф — в онкодиспансері.

МРТ (магнітно-резонансна томографія). Можна зробити у приватному центрі на території обласної лікарні.

МРТ працює тільки у робочий час. Був випадок, коли на Новий pit людина травмувала голову і, «дякуючи» трьом вихідним, не могла вчасно обстежитись.

— Проблема нашої області — що у нас нема жодного магнітно-резонансного комунального томографа. Хоча у місті їх чотири — на території першої міської лікарні, другої, третьої і обласної. На території обласної лікарні найкращий, вважаю, апарат, найвища роздільна здатність і програмне забезпечення, яке дозволяє дивитися усе. М’язові, кісткові тканини, органи черевної порожнини. (Про ціни на МРТ читай інформацію «Просвітимо голову». — Авт.).

Якщо нема направлення, в обласну лікарню можна прийти на обстеження?

— Можна. Моя установка зараз — не відмовляти хворим. Створюємо клініко-діагностичний центр на базі обласної поліклініки, де хворий зможе обстежитися навіть без направлення. Але потрібно розуміти, що будь-яке обстеження — це серйозне навантаження на організм, і не тільки психологічне.

Клініко-діагностичний центр — це платно?

— Якщо житель нашої області — безкоштовно. Вимушено ми пропонуємо сплатити благодійні внески.

Просвітимо голову

— Магнітно-резонансна томографія одне з найдорожчих досліджень. Використовується магнітне поле, без опромінення. Результат — отримання зображень у зрізах.

У приватній поліклініці «ВІДІ» (територія першої міськлікарні) МРТ голови можна зробити за 699 гривень. Тел.: (04622) 4-22-97, (050) 326-12-12.

У «Тесла-центрі» (у дворі другої міськлікарні, біля інфекційного відділення) MPT голови — 750 гривень. Тел.: (0462) 933-253, (093) 957-87-88.

У центрі «Віта» (третя міськлікарня) — така ж ціна. Тел. (0462) 93-47-07.

У центрі «Ваша надія» (територія обллікарні) ця ж послуга — 900 гривень. Тел. (050) 302-68-50.

Комп’ютерна томографія зазвичай гривень на 200-300 дешевша. При КТ у дослідженні використовується опромінення. Як при рентгені, але разів у 15 сильніше. Зображення отримують теж у зрізах.

Яка ти, кров?

Аналіз крові на гормони щитовидної залози можна зробити у лабораторіях Чернігівської міської лікарні №3 (колишня радіозаводська), у третій поліклініці Чернігівської міськлікарні №1. Потрібно направлення. Вартість буде приблизно у 2-3 рази меншою, ніж у приватних лабораторіях «Синево» чи «Діла». Так, у «Ділі» зробити аналіз на гормон тиреотроп або на тироксин —125 гривень.

Дослідити кров (крім гормонів) можна також у Чернігівському діагностичному центрі. Чорнобильцям безплатно, решті — за гроші. Ціна вища, ніж у лабораторіях міських лікарень, але нижча, ніж у приватних.

Ковтаємо зонд

— Де пройти якісну гастроскопію? Де є сучасна апаратура, хоч і платно? — запитують читачі.

Обдзвонила практично всі обласні і міські мед-заклади. Приймуть як за направленням, так і без нього. Але бажано, все-таки, попередньо узгодити по телефону. Бажано також мати якщо не направлення, то амбулаторну картку, якщо не картку, то виписки попередніх оглядів.



                          Джерело    Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №41 (1588)

Категорія: Право знати | Переглядів: 1480 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України