КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 22 » За торгівлю людьми – вирок суворий!
13:12
За торгівлю людьми – вирок суворий!

За торгівлю людьми – вирок суворий!

   .
Апеляційний суд Чернігівської області, розглянувши вирок Городнянського районного суд, у кримінальній справі по обвинуваченню двох громадян Республіки Молдова за ч. 3 ст. 28 та ч. 2, 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, ) змінив його призначивши їм більш суворе покарання.

Нагадаємо, протягом 2005-2006 років двоє громадян Молдови – Євгенія Б. 1964 року народження, яка раніше вже була засуджена за аналогічним звинуваченням, та Віталій Б. 1968 року народження, за попередньою змовою, користуючись важким матеріальним становищем та відсутністю засобів для існування, обманним шляхом вивозили малозабезпечених мешканців сіл Щорського району та міста Щорс на сезонні сільськогосподарські роботи до Російської Федерації.

Всього за цей період, використовуючи різні обманні схеми, зловмисниками до Росії було вивезено більше 20 українців, жителів Чернігівської області, один з яких на той час був неповнолітнім. Всі ці люди їхали до сусідньої країни з надією на заробіток та покращення свого життя, а насправді потрапляли в кабалу та трудове рабство.

Коли людина, доброзичливо усміхаючись, обіцяє, як кажуть, золоті гори, важко їй не повірити. Приязна жіночка просто підходила до людей та питала: "Ви хотіли б попрацювати на фермі у великому господарстві за кордоном? Там усе автоматизовано. Господар добрий, не зобидить. Жити будете як на курорті – триразове харчування матимете, – щебетала, – проїзд, оформлення документів – коштом наймача”. А коли незнайомка озвучила заробіток, навіть у недовірливих сумніви відпадали.

Питання чому на такі хороші умови порядного фермера не знайшлося працівників із числа його співгромадян, якось не виникло. Як і завбачливого бажання поглянути на документи симпатичної посередниці та довідатися щось про господарство наймача офіційним шляхом. Тож коли новоявлені "остарбайтери” потрапили у справжнє трудове рабство, нарікати могли тільки на власну необачність.

Наприкінці січня 2005 року українців потягом доправили до російського Бєлгорода, а там до одного із сіл області. Під приводом оформлення документів у заробітчан відібрали паспорти та розмістили у брудному бараку. Залишившись без документів в сусідній країні, наші співвітчизники були змушені виконувати важкі сільськогосподарські роботи в нестерпних умовах практично без відпочинку та вихідних, не отримуючи за свою працю ніякої платні.

Працювали лише за їжу. Безоплатність роботи людям пояснили тим, що вони повинні відпрацювати затрати на їх переїзд до Росії та оплатити своє проживання у господаря. Всі гроші за виконані роботи шахраї забирали собі. На заробітчан постійно чинили психологічний тиск та погрожували, що ніхто не знає де вони і ніхто не буде їх шукати. А якщо хтось з українців спробує звернутися до місцевих правоохоронців, то їм все одно ніхто не повірить, тому що ніяких документів у заробітчан немає, щоб хоча б довести те, що вони громадяни іншої держави, а не якісь там бомжі.

Після місяця каторжної праці на полях та жалюгідного існування в Бєлгородській області, напівголодних "остарбайтерів” переправили до Воронезької області. На новому місці їх чекали такі ж нестерпні умови життя та важка праця.

В поле зору оперативників Чернігівського прикордонного загону злочинці потрапили на початку 2009 року. Спільно з співробітниками оперативних підрозділів Управління МВС України у Чернігівській області почалося копітке відпрацювання схем та шляхів переправлення наших громадян за кордон. Встановлювалися всі члени злочинної групи, її організатор, кур’єри та рядові виконавці. Інформація збиралася протягом року і наприкінці 2009 року фігурантів було затримано. Ще майже рік тривало слідство. І ось нарешті апеляційний суд Чернігівської області поставив крапку в цій справі – сучасні работоргівці отримали 8 та 9 років позбавлення волі відповідно, при цьому вирок суду став ще більш суворішим від винесеного Городнянським районним судом Чернігівської області, який передбачав 4 та 5 років позбавлення волі.

Крім винесення зловмисникам заслуженого покарання у вигляді позбавлення волі, суд присудив ще й відшкодувати моральну шкоду найбільш постраждалим українцям.
Джерело: О.В.Дудко, начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону
Категорія: Право знати | Переглядів: 727 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України