КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Жовтень » 21 » ЗА НАШ – ГОСПІТАЛЬНИЙ ОКРУГ!
10:12
ЗА НАШ – ГОСПІТАЛЬНИЙ ОКРУГ!
   "Бурю в стакані" підняли Менські районні можновладці, терміново зібравши масовку і наче б то від всієї громади  Менщини та сусідніх  районів стали готувати звернення  до  центральної влади з приводу незгоди з тим, що в Корюківці планується  створення міжрайонного госпітального  округу.    З аргументами Менських керівників можна ознайомитися за посиланням на http://mena.org.ua/      та  ВІДЕОрепортаж зборів у Мені  на  http://nslovo.com/blog/hromadske-obhovorennya,    а ми подаємо точку зору з цього приводу головного лікаря Корюківської ЦРЛ    Сергія Григоровича Пивовара,  яка  розміщена на сайті  http://koryukivka-mayak.com 

            ЗА  НАШ  ГОСПІТАЛЬНИЙ ОКРУГ!

 .  Поки суд та діло, реформування охорони здоров’я начебто кудись таки рухається. І створення госпітальних округів – ще один крок у цьому напрямку. Кореспондент районної газети запитував кількох компетентних людей про доводи щодо створення такого округу в місті Корюківці.

 Сергій Пивовар, головний лікар ЦРЛ:

– Реформування галузі охорони здоров’я передбачає створення госпітальних округів з потужним медичним закладом у центрі. Саме цей заклад повинен забезпечити населення цілодобово кваліфікованою допомогою за всіма напрямами медицини. Виходячи з об’єктивних показників, у північному регіоні області саме Корюківська ЦРЛ є лікарнею, яка здатна взяти на себе такі функції.
  Для цього в лікарні є все необхідне. База її розташована у відносно нових лікувальних корпусах: 5-поверховий стаціонар (відділення приймальне, центральне стерилізаційне, пологове, терапевтичне, неврологічне, хірургічне, травматологічне, гінекологічне, ЛОР-очне, реанімаційне, фізіотерапевтичне, операційний блок); 3-поверхове поліклінічне відділення; 2-поверховий корпус з дитячим відділенням, клінічною та бактеріологічною лабораторіями, одноповерховий корпус інфекційного відділення та харчоблоку, автогараж та підсобні приміщення. Завдячуючи передусім нашому меценату – фабриці техпаперів в особі президента товариства Анатолія Бондаря, у більшості відділень зроблені капітальні ремонти. Серед них: операційний блок, реанімаційне, приймальне, стерилізаційне, конференц-зал, 2/3 поліклінічного відділення. За сприяння нашого депутата Анатолія Євлахова розпочалися ремонтні роботи у дитячому, інфекційному відділеннях, тривають у решті приміщень поліклінічного. В інших – проведені поточні ремонти. У кожному відділенні є палати з поліпшеними умовами перебування.
 
Корюківська ЦРЛ має таку матеріально-технічну базу, про яку тільки мріють інші районні лікарні. Останнім часом наш заклад, знову ж таки при фінансовій підтримці ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП”, поповнився сучасним реанімобілем, цифровим рентгенапаратом, відеогастроскопом, лапароскопічною стійкою для малотравматичних операцій на органах черевної порожнини та іншим. Зараз проводиться процедура по закупівлі комп’ютерного томографа. Про це ми мріяли багато років! Адже КТ, перш за все, допоможе рятували від смерті та інвалідності людей, які перенесли інсульти і травми. Найближчим часом він має запрацювати. Такого технічного забезпечення не має жодна з районних лікарень. Бо коштує воно мільйони! І знову нам підставила плече фабрика.
    Але, крім обладнання, не менш важливий – кадровий потенціал. Саме кваліфікація та досвід роботи наших лікарів, помножені на технічні можливості обладнання, забезпечують той високий результат лікування, в якому вже переконалися жителі не тільки Корюківського, а й усіх сусідніх районів. А щоб утримати їх у Корюківці, район навчає за бюджетні кошти майбутніх медиків, фабрика купує або винаймає для спеціалістів квартири і будинки, а найближчим часом у корюківській новобудові, сучасній п’ятиповерхівці, за сприяння депутата Анатолія Євлахова буде придбано ще кілька квартир для лікарів.
 
Незважаючи на те, що ми зараз є районною лікарнею, до нас по допомогу звертаються дуже багато жителів Менського, Сосницького, Сновського, Семенівського районів, трохи менше з Новгород-Сіверського та Коропського. Отже, наразі ми вже фактично працюємо як міжрайонна лікарня, як центр госпітального округу. І хоча держава виділяє кошти тільки для лікування жителів Корюківщини (і то – не в достатній кількості), ми розуміємо бажання і право жителів інших районів отримати вчасно якісну медичну допомогу. І саме доведення до логічного завершеня реформи, довгоочікуване створення госпітальних округів дасть лікарням краще фінансування, законне право лікувати мешканців усього регіону, а для пацєнтів – зробить доступнішою якісну медицину.
   І медичних працівників, і пацієнтів довго турбувала невизначеність подальшої перспективи. І ми дуже вдячні, що керівництво області прийняло зважене та об’єктивне рішення стосовно майбутнього медицини північного регіону Чернігівщини. Саме Корюківська лікарня з її потужним сучасним обладнанням, висококваліфікованими лікарями та зручним географічним розташуванням – запорука надання того рівня медичної допомоги, якої потребують жителі регіону. Корюківська ЦРЛ достойно виконуватиме функції госпітального округу!

   Довідка  За даними Корюківської ЦРЛ, у нас в 2015 році амбулаторно лікувалися хворі з сусідніх районів: Менського – 188, Коропського – 113, Сновського – 626, Сосницького – 172, Семенівського – 266, інших – 199, а всього – 1564. На стаціонарному лікуванні було 507 іногородніх. За перше півріччя цього року – амбулаторно пролікувалися 1165, а стаціонарно – 344 пацієнти. Чим не аргумент на користь госпітального округу?

Категорія: Точка зору | Переглядів: 1006 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України