КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Квітень » 5 » З 15 квітня всім їздити з увімкненими вогнями!
10:55
З 15 квітня всім їздити з увімкненими вогнями!
   

    З 15 квітня всім їздити з увімкненими вогнями!

.

3 15 квітня почнуть діяти нові Правила дорожнього руху. Пропонуємо «сімку» основних нововведень:


1. З 1 жовтня по 1 травня усі транспортні засоби за межами населених пунктів повинні їздити з увімкненими денними ходовими вогнями, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — з ближнім світлом фар.
У Правилах прописано більше десятка нових термінів, зокрема, що таке денні ходові вогні. Це зовнішні світові пристрої білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу, встановлені спереду і призначені для покращення видимості транспортного засобу під час його руху у світлу пору доби.
Нині не у всіх авто є в конструкції такі вогні. Багато хто купує на базарі китайські ксеонодіоди, денні лампи, і електрики вмонтовують їх у передній бампер. Вони горять так, як і ходові вогні. По суті, виконують таку ж функцію, як вмонтовані на автозаводі.
Чи буде ДАІ прискіпуватися до того, що вони не «рідні» або не мають сертифіката, — покаже час. Будемо сподіватися, що співробітники державтоінспекції будуть дивитися на суть, а не на форму.
— Ніяких роз'яснень щодо вмонтованих ходових вогнів нам поки що не надходило. З одного боку, якщо дотримуватись вимог Правил, то в них чітко прописано: «денні ходові вогні або ближнє світло фар». Головне, щоб горіли, виконували свою функцію і були такої яскравості, що не заважатиме іншим учасникам дорожнього руху, — пояснює підполковник Олена Царюк, заступник начальника відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи облуправління ДАІ. — Відсутність ходових вогнів або ближнього світла фар каратиметься відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення штрафом від 340 до 425 гривень.

2. Встановлено перевагу дорожніх знаків над дорожньою розміткою. Досить часто дорожня розмітка не відповідає встановленим знакам. Раніше водіїв притягали до адміністративної відповідальності за невиконання вимог розмітки, у той час як дорожні знаки вимагали іншої поведінки.

З. Сигнали регулювальника мають перевагу над сигналами світлофорів та вимогами дорожніх знаків і обов'язкові для виконання.

4. До білої лінії, горизонтальної розмітки, і жовтої, що означає заборону зупинки транспортних засобів, додано розмітку синього кольору — місця паркування, відведені на проїжджій частині. Лінія оранжевого кольору означає тимчасову розмітку. Червоно-біла — не регульовані пішохідні переходи.

5. Водій, який виконує поворот уліво, повинен уступити дорогу попутним транспортним засобам, які рухаються попереду нього і виконують розворот.

6. Введено більше десятки нових знаків. Та поки їх встановлять, пройде час.
Проте варто знати:
Дорожні знаки повинні бути розміщені так, щоб їх було добре видно як у світлу, так і в темну пору доби. їх має бути видно на відстані не менше 100 метрів. Висіти вони мають не вище 6 метрів над рівнем проїзної частини.

7. До основних змін ПДР належить і введення нових термінів, наприклад: «Темна пора доби» — частина доби від заходу до сходу сонця. (У старих ПДР було, що темна пора доби настає через півгодини після заходу сонця і закінчується за півгодини до його сходу).

Та ряд інших. Про них детальніше читайте в наступних номерах.

                               Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №14 (1404)


Категорія: Право знати | Переглядів: 789 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України