КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 27 » Вживайте волоські горіхи на здоров'я !
11:35
Вживайте волоські горіхи на здоров'я !
 

       Вживайте  волоські  горіхи  на  здоров'я ! 

-

 Деякі дослідники вважають волоський горіх найдавнішою окультуреною людством рослиною, плоди якої ми вживаємо в їжу вже багато тисячоліть.На Кавказі горіхове дерево донині вважають священним – саме там можна зустріти окремі екземпляри віком понад 4 століття.

   У Стародавньому Вавилоні жерці, помітивши благотворний вплив волоських горіхів на роботу головного мозку, забороняли їх споживати простолюдинам, щоб ті не стали занадто розумними.

До речі, волоські горіхи (які ще називають «грецькими») не мають нічого спільного із Грецією. У Росії їх стали так називати лише тому, що їх привозили грецькі купці. Насправді ж батьківщина цього горіха – Середня Азія та деякі райони Кавказу. Український термін «волоський горіх» пов’язаний зі словом «волохи», вживаним як загальна назва середньовічного населення Придунав’я і Трансильванії.

Волоський горіх для жіночої краси та чоловічої сили

Волоські горіхи – цінне джерело альфа-лінолевої кислоти. Недавні дієтологічні дослідження підтвердили, що часте регулярне вживання цієї корисної жирної кислоти сприяє зниженню ризику виникнення серцево-судинних захворювань і зміцненню кісткової тканини. Усього чверть склянки волоських горіхів на добу забезпечать вас денною нормою цієї жирної кислоти.



Волоські горіхи – найкращі друзі спортсменів. У горіхах міститься амінокислота аргінін, яка стимулює розширення кровоносних судин, покращуючи приплив крові до м’язів.

Через багатющий вміст вітаміну Е волоський горіх допомагає жінкам зберегти красу шкіри, волосся і нігтів, а чоловіків захищає від раку простати.

Регулярне вживання волоських горіхів благотворно впливає на репродуктивну функцію у чоловіків – поліпшує якісні та кількісні характеристики сперми, що безумовно допомагає подружнім парам зачати довгождану дитину.

Не даремно ядро волоського горіха порівнюють з півкулями мозку. Вчені довели, що завдяки великій кількості біоактивних речовин і лецитину волоські горіхи зміцнюють пам’ять, знімають нервову напругу і активують роботу мозку.

Корисні волоські горіхи і для щитовидної залози. За рахунок високого вмісту йоду їх регулярне вживання – це чудова профілактика хвороб щитовидки. А народні цілителі пропонують готувати настоянку з горіхових перетинок, яку можна використовувати вже безпосередньо для лікування цієї недуги.

А ще волоські горіхи забезпечують організм марганцем і міддю – мінералами, які активно борються з вільними радикалами, що викликають передчасне старіння.

Олія волоських горіхів у кулінарії та косметології

З перемелених волоських горіхів віджимають олію з насиченим смаком і вишуканим ароматом. У кулінарних цілях її активно використовують при приготуванні страв грузинської та французької кухні. З горіховою олією будь-яка страва смакуватиме вишукано.


Олія волоського горіха багата на антиоксиданти, вітамін Е, мідь та марганець. Використовують її і як допоміжний засіб для лікування захворювань шкіри, і як ліки для профілактики запальних захворювань.

А ще олію волоського горіха широко застосовують у косметології – вона підходить для будь-якого типу шкіри, прекрасно зволожує і робить її шовковистою. Особливо рекомендується така олія тим, у кого чутлива ​​і схильна до подразнення шкіра.

Як вибирати та зберігати волоські горіхи

Сьогодні волоські горіхи можна купити як у шкаралупі, так і очищеними. Купуючи очищені волоські горіхи, пам’ятайте, що горіхи з темною шкіркою цінуються менше, ніж зі світлою. Перевірте, чи вони не пахнуть прогірклою олією. Звичайно, очищені горіхи – це повністю готовий до вживання продукт, однак термін їх зберігання значно коротший, ніж у горіхів у шкаралупі.

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на неочищених горіхах, зверніть увагу на шкаралупу: на ній не повинно бути тріщин, плям і дірочок – це може бути ознакою того, що в середині поселилися шкідники.

Через високий вміст жирних кислот волоські горіхи при неналежному зберіганні можуть швидко зіпсуватися. Горіхи в шкаралупі слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику або морозилці. А очищені горіхи можна зберігати в сухому, темному і прохолодному місці до 6 місяців.

Волоські горіхи на вашій кухні

Волоські горхи – універсальний інгредієнт, який використовують як у солодких, так і в несолодких стравах. Жменя подрібнених горішків додасть цікавих смакових відтінків салату, зробить ситнішим будь-який соус та прикрасить солодку випічку чи десерт.



Однак слід пам’ятати про те, що будь-які горіхи – досить калорійні продукти. Рекомендована добова норма – не більше 10 штук на день.

Длятого, щоб волоські горіхи повністю розкрили свій смак, їх рекомендується підсмажити на сухій пательні або в духовці. Розігрійте духовку до 180 градусів і обсмажте їх протягом 5-10 хвилин, періодично помішуючи.

Як привчити себе їсти волоські горіхи

Їжте волоські горіхи на сніданок. Подрібніть і вмішайте їх у ранковий йогурт, смузі або кашу. Чудову компанію складе мед.

Додавайте волоські горіхи в гарніри. Посипайте ними дієтичне морозиво, смажені овочі, салати. Додавайте до приготовленого рису або страв з куркою.

Додавайте волоські горіхи у коктейлі та смузі. Змішайте 1 середній банан зі склянкою ванільного йогурту, додайте 0,25 склянки горішків і змеліть суміш у блендері.

Їжте волоські горіхи як снеки. Під час перегляду захоплюючого кінофільму або гри улюбленої команди спробуйте перекусити горіховим коктейлем замість чіпсів і печива.

Подрібніть і змішайте в блендері 1 склянку волоських горішків з 0,5 склянки родзинок, 0,5 склянки сушених абрикосів та 2 столовими ложками рідкого меду. Кілька ложечок цієї суміші на добу забезпечать ваш організм енергією та всіма необхідними вітамінами 

                        Джерело   інтернет

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 868 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України