КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Червень » 12 » Всі святі землі Української, моліть Бога за нас!
08:59
Всі святі землі Української, моліть Бога за нас!

   Всі святі землі Української, моліть Бога за нас!

.

   В другу неділю після дня Святої Тройці Українська Православна Церква вшановує всіх святих землі Української. Наша рідна земля, яка має багатовікову історію, дала світу багато святих, які своїм життям догодили Богу прославивши Його своїм життям, проповіддю, утвердивши святу Православну віру в серцях багатьох людей, навернувши їх до світла істини. 


Для нас, українців, це свято має важливе значення, адже ті святі люди – наші співвітчизники, вони жили в нашій Україні, любили свою землю, свій народ, свою мову, традиції і культуру. Ми, їхні нащадки, яким вони залишили велику спадщину духовності, що великою мірою підносить людину до висот єднання з Всевишнім Богом.

Всі святі, пам’ять яких світло згадуємо, у своєму житті йшли за прикладом Христа і всі вони в свій час, і в різних обставинах, виконували заповіді любові до Бога і до ближнього. Часи, в які вони жили були важкі, а можливо, ще важчі ніж сьогодні. Та вони боролись і не складали рук перед труднощами, вони терпеливо йшли та намагались ввійти до вічності загартованими.

Прославляючи святих угодників Божих Свята Церква прославляє їх словами тропаря: «Як плід прекрасний Твого спасительного сяйва, земля Українська приносить Тобі, Господи, всіх святих, що в ній просіяли. Їх молитвами в мирі глибокому Церкву і державу нашу заступництвом Богородиці збережи, Многомилостивий.»

Дорогі у Христі браття і сестри! Шануючи наших українських святих, пам’ятаймо, що кожен з нас може досягнути святості. Шлях до святості – це пошук істини, а пошук істини – це пошук Ісуса Христа, що промовляє до нас у Святому Євангелії : « Я є Істина». Святість – це наслідування Спасителя, шлях самозречення і любові. Ця любов, має бути, як і до Бога, так і до ближніх. Ми повинні віднайти Христа в своєму серці і присвятити йому все своє життя.

Іноді в нас виникає питання, чи живуть святі люди в сьогоднішній час? Як можна досягнути тої святості у світі де панує зло, гріх, насильство, зрада, грошолюбство, владолюбство, агресія? Як можна втекти від спокус світу цього, живши в ньому?

І в наш час, дорогі, також є люди, яких можна назвати святими. Вони є серед нас, живуть звичайним життям. Святість – це не є щось в сфері фантастики. Це не «супермени» вигадані в голівудських фільмах. Ці люди, просто праведники, живуть праведним життям, шукають праведності, творячи добро, жертвуючи собою, заради блага інших, навіть віддаючи в жертву своє життя, вони наслідують слова Христа: « Немає більшої любові над ту, як хто власне життя віддає за друзів своїх».

 В буремні часи випробувань для нашого многострадального народу ми стали свідками тої жертви новомучеників за Українську Церкву, за свободу, за добру долю майбутніх поколінь – «Небесна Сотня», «Воїни АТО» і всі герої, що за Україну, і її незалежність віддали найцінніше – своє життя. Вони померли тілесно, але душі їх прийняв Господь. Він відкрив їм двері раю, щоб вони, біля престолу Бога Слави, виблагали для нас того миру, про який благає вся наша вітчизна. Схилімо і ми свої голови перед цим подвигом любові, і також почнімо змінювати своє життя. Можливо випробування, яке нам дано, є для нашого спасіння. Господь сьогодні хоче від нас, щоб ми єдиними устами, і єдиним серцем, взивали до Нього в молитві. Відкинули гріх, скверну, байдужість у справі свого спасіння. Стали гідними громадянами, на тій Землі, яку дав нам Творець, щоб в майбутньому стати жителями нової Батьківщини – Царства Христового.

 Хай Всемилостивий Господь дає нам сили і мудрості все розуміти, і прийняти в своє серце, і хай Богу буде за все слава, честь і поклоніння Отцю, Сину, і Святому Духу, завжди, нині і повсякчас і на віки віків!

          Благочинний Корюківського району УПЦ КП протоієрей отець Тарасій Баїк.

Категорія: Свята | Переглядів: 833 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України