КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Грудень » 18 » Візит народного депутата і губернатора у Корюківку
00:44
Візит народного депутата і губернатора у Корюківку

 Візит народного депутата і губернатора у Корюківку

               Лікарня, фабрика, меморіал – об`єкти надзвичайної ваги і уваги

.

  У середу в районі з робочою поїздкою побували депутат Верховної Ради України Анатолій Євлахов та голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Вони відвідали центральну районну лікарню, ПАТ "Слов’янські шпалери – КФТП” і започатковані об’єкти Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами.

У лікарні візитери в супроводі головного лікаря Сергія Пивовара, голови райдержадміністрації і райради Олександра Савченка та журналістів спочатку відвідали досі не відремонтовану частину поліклінічного відділення. Губернатор відзначив, що не так і багато потрібно для завершення. Якщо місто Корюківка стане центром нової об’єднаної територіальної громади, то фінансову допомогу для ЦРЛ може надати й фонд регіонального розвитку. У дитячому відділенні гості цікавилися опаленням (воно задовільне), потребою лікарні в медичному обладнанні. Побували і в порожньому відділенні гемодіалізу. З січня обласна лікарня бере це приміщення в оренду і є надія, що воно діятиме. Зазирнули поважні відвідувачі й до інфекційного відділення, котре розташоване у пристосованому приміщенні (колись тут був "роддом”) і "дизайн” якого не змінювався з 1971року – тут нема ні каналізації, ні інших потреб, і загалом воно не відповідає сучасним медичним вимогам.
Заходили А. Євлахов і В. Куліч у приймальне відділення, відремонтоване за підтримки фабрики технічних паперів. Загалом підприємство надало допомоги ЦРЛ на п’ять мільйонів гривень (ще при тому курсі долара), враховуючи й придбання житла для лікарів. Піднімалися вантажним ліфтом у реанімацію та хірургію. Журналісти обласних та інших засобів масової інформації запитували у бліц-інтерв’ю по ходу делегації про враження і можливості допомоги лікарні. С. Пивовар розповідав, що у лікарні планується відкриття міжрайонного відділення переливання крові. Готуються п’ять проектів для ремонту відділень ЦРЛ. Поповнення молодими медичними кадрами можливе при забезпеченні житлом. З обладнання насамперед потрібен комп’ютерний томограф… В.Куліч сказав, що у Мені будується чотириквартирний будинок для лікарів – а що у Корюківці? О. Савченко повідомив, що в місті є 16-квартирний недобудований фабричний будинок, який можливо завершити при підтримці підприємства. Губернатор підкреслив, що корюківська лікарня потужна і щоб вона функціонувала у повному обсязі, потрібно надати проекти, аби можна було освоїти виділені державою кошти. Народний депутат доповнив, що готується державний бюджет на наступний рік, у якому будуть передбачені видатки, у тому числі на ЦРЛ, яка є найкращою у північному регіоні Чернігівщини. Київ готовий дати гроші, область теж – тому місцевим органам треба надати свої проекти. А вони з губернатором, з яким добре розуміють одне одного, бо обидва ніколи не були чиновниками-бюрократами, – постараються максимально допомогти.
Далі делегація навідалася на фабрику шпалер, де пройшла досить тривалою екскурсією. Генеральний директор підприємства Віктор Мурай ознайомив прибулих з усіма виробничими дільницями і процесами. Фабрика суміщає усі етапи випуску шпалер, у цьому її унікальність порівняно з іншими світовими виробниками аналогічної продукції. Дизайн та якість її – на цьому тримається успіх. "Це більше творчість, ніж виробництво” – підкреслив А. Євлахов, котрий обізнаний з усіма технологічними особливостями не гірше працівників фабрики. Зараз підприємство вивчає нові ринки збуту, зокрема, азійські. Експорт 45% продукції на російський ринок з відомих причин зазнає перешкод, тому потрібно розвиватися в інших напрямках. В. Куліч нагадав, що наша економіка відчуває жорстку конкуренцію, тому може виживати тільки за рахунок нижчої собівартості продукції та вдосконалення технологічних процесів. Фабрика створила свій цикл, платить податки в районі та області. Фіскальна служба хоче "забрати” одинадцять підприємств області, у тому числі ФТП, аби платили податки тільки "вгору”, доводиться цьому протистояти…
Відвідали народний депутат та губернатор і Меморіал. У них теж виникало питання, чому саме у тому лісовому і болотистому місці було започатковане будівництво цього всеукраїнського об’єкта?.. В. Куліч повідомив, що готується новий проект, аби не повторювати помилок попередніх рішень. Будуть знову в Корюківці громадські слухання щодо місця розташування і вигляду Меморіалу. Тільки тоді затвердять проект, щоб громадяни визначилися з ним і щоб місце відповідало призначенню. Аби дійсно люди могли навідуватися туди для вшанування пам’яті загиблих.

                                          Олександр  Гончар   http://koryukivka-mayak.com/
 

8_28_18_3

                                                                              

                                                                               

                                                                              

                                                                                          

                                                        

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 858 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України