КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Серпень » 25 » Виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва "Тобі, Україно" ФОТОрепортаж
12:07
Виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва "Тобі, Україно" ФОТОрепортаж

       Виставка  робіт  декоративно-ужиткового                  мистецтва "Тобі, Україно"

                                                                                                                 ФОТОрепортаж

.

  Дві  чарівні  жінки  з посмішкою  на обличчі   21 серпня,  напередодні всенародного свята Дня Незалежності  України, на відкритті   виставки  робіт декоративно- ужиткового мистецтва " Тобі, Україно" зустрічали місцевих майстринь та  відвідувачів  музею.   Цього разу свої  найкращі роботи презентувала   відома  чернігівська  майстриня  Ольга Іванівна  Краснопольська.

    А народилася Ольга Іванівна 19 травня 1957 р.  в  м. Чернігові, де зараз і мешкає. Закінчила Київський політехнічний інститут, працювала в дослідному інституті,  має понад  20 наукових праць в галузі техніки.       З вишивкою познайомилася ще в дитинстві,  це покликання передалося від батьків, і все  життя  у вільну хвилинку в творчому пошуку нових робіт,  участь  в  багаточисельних міжнародних,  всеукраїнських фестивалях та виставках і  кожна   робота - це поема, створена душею і серцем.

   "Арка" (Палац мистецтв "Український дім", м. Київ), Всеукраїнська  виставка-ярмарок Зеленого туризму (м. Київ. ,2002 р.), Всеукраїнська виставка - презентація "Культура України на межі тисячоліть" (Національний комплекс "Експоцентр України", м. Київ, 2004 р.), I Всеукраїнський конкурс - виставка "Вишивка" в рамках V Міжнародної спеціалізованої виставки "Тканини. Нитки. Фурнітура" (Експоцентр, м. Київ, 2004 р.),  XVII Міжнародний фестиваль російської моди в Європі (Париж, Франція, 2005 р.), Культурна програма "Дари Чернігівщини" в Російському центрі науки і культури при підтримці РФ в Україні (м. Київ, 2011 р.), XII Всеукраїнська виставка "Арт Країна" (Експоцентр,м. Київ. 2012 р.), 

  А ще  Всеукраїнська миротворча виставка "Надія" ( Центральний будинок художника НСХУ, м. Київ, 2014 р.), Міжнародний фестиваль національних культур "Поліське коло" (багаторазово, м. Чернігів), Фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь" (багаторазово, м. Любеч, Чернігівська обл.), Міжнародний фестиваль "Івана Купала на Голубих озерах ( багаторазово,Чернігівська обл.), Всеукраїнське літературно - мистецьке свято "Седнівська осінь" ( багаторазово,Чернігівська обл.) та багатьох інших. 

    З метою популяризації вишивки, як одного з напрямків народно-декоративного мистецтва, Ольга Іванівна  Краснопольська.  заснувала у 2001 році підприємство і донині є його керівником. У 2011 році Чернігівською міською радою була нагороджена як кращий підприємець року. З метою збереження та передачі знань пращурів працює з першоджерелами, з носіями традицій та мистецтвознавцями. Провела понад тисячу різноманітних майстер - класів. В своїй роботі Ольга Іванівна надає перевагу натуральній сировині та матеріалам. Її твори з різноманітністю технік виконання зберігаються в приватних колекціях 29 країн світу на п'яти континентах. В колі її уподобань: вишивка, лялькарство, писанкарство, ткацтво, робота з бісером.   Ольга Іванівна    лауреат обласного фестивалю - конкурсу " Жінка року" (*2012 р.). Лауреат міського фестивалю - конкурсу "Жінка року" (2012 р.). Організатор та учасниця більш, ніж 30 виставок вишивальниць м Чернігова. Організатор 4 персональних виставок вишивальниць м. Чернігова. Учасниця багатьох благодійних акцій, всеукраїнських акцій по вишивці рушників, мапи України, мапи Чернігівщини. Авторка статей у всеукраїнських виданнях про майстринь м. Чернігова. Авторка інтернет-проекту Вишивка. Від традицій до сучасності". І не випадково діяльність майстрині висвітлена в документальних фільмах. багаточисленних інтерв'ю на радіо, телебаченні та в пресі. 

   Дві години зустрічі промайнули як одна мить, Ольга Іванівна  розповідала про кожну виставлену роботу,відповідала на запитання, давала цікаві поради місцевим майстриням ...  А  на закінчення зустрічі  подарувала нашому героїчному місту  рушника, який  майстриня  вишивала  декілька місяців, в образах і кольорах якого відобразилася сива давнина, военне лихоліття,  спалена Корюківка, відбудова і  поступи теперішнього часу.     Майстрині  та  працівники музею сфотографувалися на згадку.

    Обіцяють,  що виставка буде діяти протягом  місяця, а поки що пропонуємо переглянути наш ФОТОрепортаж  та завітати до музею, щоб побачити ті чудові роботи.

 





 
 
 



 
  


  



































 
 
 


  
 



 


 

Категорія: Тут я живу | Переглядів: 906 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України