КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Січень » 8 » Вісім територіальних підрозділів міграційної служби розпочнуть прийом документів для оформлення паспорту нового зразка.
08:22
Вісім територіальних підрозділів міграційної служби розпочнуть прийом документів для оформлення паспорту нового зразка.
 

Вісім територіальних підрозділів міграційної служби розпочнуть прийом документів для оформлення паспорту нового зразка.



  .

    Торік в Україні запровадили біометричні паспорти для виїзду за кордон. Цьогоріч зміни торкнуться внутрішньодержавних документів. Маленьку синю книжечку з гербом замінить пластикова картка з чіпом, який міститиме біометричні дані особи.


Пластикова ID-картка з чіпом з біометричними даними замінить українцям паперовий паспорт. За словами фахівців міграційної служби, документ із безконтактним чіпом відкриє українцям безліч можливостей і зручностей.

Вже від початку наступного тижня вісім територіальних підрозділів міграційної служби — Деснянський та Новозаводський міста Чернігова, Прилуцький і Ніжинський міськвідділи, а також Менський, Бахмацький, Козелецький і Новгород-Сіверський районні сектори — розпочнуть прийом документів для оформлення паспорту нового зразка. Втім, нововведення торкнуться не всіх одразу. Тож бігти займати чергу у відділах міграційної служби непотрібно. Першими ID-картки візьмуть до рук ті, кому прийшов час отримувати документи вперше. А от шістнадцятилітнім жителям Борзнянського, Сосницького, Корюківського та Чернігівського районів фахівці радять зачекати місяць-два з оформленням головного документа громадянина. Звичайний паспорт тут оформлять без проблем, а от ID-картку видати поки що не зможуть — чекають на нове обладнання.

Як для отримання паспорта старого зразка, так і для ID-картки, до міграційної служби потрібно подати лише свідоцтво про народження. Але, за словами спеціалістів, якщо подати ще й ксерокопії паспортів батьків, це в рази пришвидшить процедуру підтвердження громадянства. А відтак отримання картки-паспорта нового зразка.

Чимала кількість інформації зберігатиметься на безконтактному чіпі. Зокрема туди обов’язково потрапить інформація про місце реєстрації та сімейний стан особи. Щоправда, побачити її зможе лише той, хто матиме спеціальний зчитувальний пристрій.

Однак на початковому етапі ID-картка не стане заміною стосу різних документів. Так, за бажанням особи, що оформлює паспорт нового зразка, на чіп можуть внести відомості про право власності, наприклад, на житло. З рештою доведеться зачекати.

Зачекати доведеться і дорослим, які просто хочуть замінити паспорт старого зразка на документ нового. Якщо 16-річні українці перший свій документ отримуватимуть безкоштовно, то решті доведеться за новацію платити. Скільки? Стане відомо, коли Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект.

   Втім, в міграційній службі вважають, що це питання зараз не на часі, бо ж дію старих синіх книжечок ніхто не зупиняв. А от ID-картки доведеться змінювати раз на десять років.

Категорія: Право знати | Переглядів: 532 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України