КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 12 » ВИЇЗД ЗА КОРДОН Документи неповнолітнім “мандрівникам”
10:17
ВИЇЗД ЗА КОРДОН Документи неповнолітнім “мандрівникам”

  ВИЇЗД  ЗА  КОРДОН

   Документи  неповнолітнім "мандрівникам”  

  Літні канікули для дітей завжди несуть радість спілкування з близькими та рідними. Для багатьох це можливість здійснити мандри до інших держав, отримати нові неперевершені враження. Щоб уникнути прикростей при виїзді разом з дітьми за межі України необхідно завчасно поцікавитись деякими правилами що регламентують цю процедуру. Тільки за минулий рік через пункти пропуску Північного регіонального управління із-за невірно оформлених документів не пропущено 1320 неповнолітніх громадян України.
Виїзд неповнолітніх громадян України врегульовано Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими Постановою КМУ від 27 січня 1995 р. № 57 (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 11.07.07 № 932).

Особами які супроводжують неповнолітнього громадянина України під час його слідування за кордон потрібно мати наступні документи: паспортний документ супроводжуючої особи; проїзний документ дитини (свідоцтво про народження – тільки для поїздок в Російську Федерацію, а також для жителів прикордонних районів, визначених відповідними угодами про спрощений пропуск з Республікою Молдова та Республікою Білорусь); нотаріально завірену згоду обох батьків (законних представників) у якій визначено державу прямування та проміжок часу перебування у цієї державі.

Нотаріально засвідчену згоду іншого з батьків, який не супроводжує дитину, не вимагають при перетині кордону у разі наявності оригіналів або нотаріально завірених копій: свідоцтва про смерть другого з батьків; рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків; рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім; рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним; рішення суду про надання дозволу на виїзд за межі України громадянина, який не досяг 16 – річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків; довідки відділу запису актів цивільного стану (ЗАЦС) про те, що відомості про батька записані за заявою матері відповідно до частини першої статті 135 Сімейного Кодексу України (під час виїзду дитини за кордон у супроводі одинокої матері).

Не потрібна нотаріально завірена згода батьків у випадках коли другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджує запис про батька у свідоцтві про народження дитини; коли у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, з яким прямує дитина, або у проїзному документі дитини є відповідний запис про вибуття на постійне проживання за межі України чи відмітка про взяття на консульський облік у дипломатичному представництві України за кордоном.

Проїзний документ дитини оформляється на три роки або до досягнення дитиною 18-річного віку.

У паспортний документ особи, що супроводжує неповнолітнього громадянина України вклеюється фотокартка. На дітей віком від 5 до 18 років, які виїжджають разом із законними представниками і відомості про яких вписуються у їх паспорти, подаються фотокартки, що вклеюються у ці паспорти і скріплюються печаткою.

Якщо дитина має подвійне громадянство то згідно зі статтею 7 Закону України "Про громадянство України "особа, батьки або один із батьків якої, на момент її народження були громадянами України, є громадянином України. Відповідно до зазначеного Закону, якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави, у правових відносинах він визнається лише громадянином України.

Про порядок виїзду організованих груп дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення врегульовано Постановою КМУ від 21 грудня 2005 р. N 125.

Діяльність, пов’язану з цією організацією, можуть провадити підприємства, установи, організації, у тому числі благодійні та громадські, за умови, що їх установчими документами передбачається провадження або сприяння діяльності з організації відпочинку та оздоровлення дітей за кордоном.

Більш деталізовану інформацію щодо оформлення документів для закордонних поїздок неповнолітніх громадян України можна також отримати на веб-сайті прикордонного відомства www.pvu.gov.ua, або за телефоном гарячої лінії: (044) 527-63-63.
Джерело: О.В.Дудко начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону


Категорія: Право знати | Переглядів: 1981 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України