КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 15 » ВІДНОВИТИ РИТМ СЕРЦЯ ДОПОМОЖУТЬ ТРАВИ
11:05
ВІДНОВИТИ РИТМ СЕРЦЯ ДОПОМОЖУТЬ ТРАВИ

ВІДНОВИТИ РИТМ СЕРЦЯ ДОПОМОЖУТЬ ТРАВИ


Аритмія серця — симптом, знайомий, на жаль, багатьом. В одному випадку він настільки виражений, що змушує бігти до лікаря, приймати таблетки, навіть боятися за своє здоров’я. В іншому — з’являється лише час від часу, на кілька хвилин, і не спричиняє особливого занепокоєння. Але згодом може перерости в серйозну проблему. Тому ніколи не можна легковажно ставитися до порушень функцій такого важливого органа, як серце. По-перше, потрібно створювати для його роботи комфортні умови; по-друге, допомагати відновлюватися за допомогою трав.

ЩО ЛЮБИТЬ СЕРЦЕ?
Насамперед спокійний душевний стан. Досягти цього допомагають молитви, медитації, внутрішня доброзичливість, уміння прощати. Вони підсилять ефективність терапії, а отже — ефективність лікування. Потребує серце і допомоги інших м’язів тіла у перекачуванні крові. Тому подбайте про те, щоб вони були міцними, а не в’ялими. Зробити це можна за допомогою ранкової гімнастики та прогулянок пішки. Для підзаряджування серця потрібна глюкоза, яку організм одержує з якісних вуглеводів. До таких належать мед, курага, родзинки. Вони повинні бути в щоденному раціоні. Крім того, потрібно вживати овочі, фрукти та ягоди (сезонні), настій шипшини, які є джерелом вітамінів та мінералів. Серце погано реагує на токсини (вони можуть спричинити аритмію). Регулярне вживання 1—2 столових ложок висівок на день допоможе позбутися їх. І не забруднюйте свій організм нікотином, алкоголем, неякісними продуктами. Відрегулюйте режим харчування, приймаючи їжу 5—6 разів на день невеликими порціями. Це сприятиме забезпеченню серця живильними речовинами, його рівномірній роботі.

ФІТОТЕРАПІЯ — І ПРОФІЛАКТИКА, І ЛІКУВАННЯ
Щодо фітотерапії, то лікарські рослини можна порадити застосовувати навіть тим, хто лікується медикаментами. Це підсилить лікувальний ефект, буде сприяти швидкому поліпшенню самопочуття. Трави можна вживати, не чекаючи серйозних хвороб, а з метою їхньої профілактики, особливо якщо з’являються перші симптоми порушення роботи «двигуна» організму. Застосовуючи рослинні засоби протягом тривалого курсу (від 1 місяця до року), вдається відновити нормальний ритм серця. Рецепти трав’яних зборів можуть змінюватися за складом та дозуванням. Можна знижувати добову дозу трав у 3—5 разів і продовжувати профілактичний прийом місяцями й роками.

ПРИЧИНИ ПОРУШЕННЯ РИТМУ СЕРЦЯ
Порушення серцевого ритму може бути спровоковане різними причинами: ішемічною хворобою серця, атеросклерозом судин, ревматизмом, вегетосудинною дистонією, гіпертонічною хворобою, інфекційно-вірусними ураженнями (наприклад грипом), змінами функції щитоподібної залози, отруєннями та ін.
Тому усунення аритмії потрібно починати зі встановлення та лікування її причини. Важливо розрізняти також, який саме вид аритмії турбує. Вони бувають різними.

_________________________________________________________




НА ВСЯКЕ ПОРУШЕННЯ — СВОЄ ЛІКУВАННЯ

Блокади синусного вузла, що є водієм ритму серця. У разі цієї аритмії на тлі нормальних ритмічних скорочень серця деякі удари випадають. Відповідно у цьому разі немає й ударів пульсу. Ці періодичні випадання пульсу можна зареєструвати, якщо періодично перевіряти пульс.
Якщо випадання нечасті (1—2 рази на день), то хворий їх не відчуває. За частіших порушень серцевого ритму можуть з’явитися запаморочення, почуття завмирання серця, дискомфорт, іноді страх. Це особливо характерно для тих випадків, коли серцеві скорочення випадають одне за одним.
У разі цього порушення застосовують таку суміш трав: корінь валеріани, собача кропива, м’ята перцева та хміль (взяти в рівних пропорціях за вагою). 1 ст. ложку суміші залити 200 мл води, варити 5 хвилин, настояти 1 годину, процідити. Приймати по 1 ст. л. 2—3 рази на день до їди протягом 10—15 днів.
Добре діє аптечний екстракт беладони по 10 крапель двічі на день з водою до їди.
Атріовентрикулярна (передсердно-шлуночкова) блокада — порушення, в разі якого імпульс від синусного вузла (водія ритму) не проходить до серцевих шлуночків.
Проявляється скороченням числа ударів серця (до 30—40 за хвилину), у тяжких випадках нерідкі короткочасні втрати свідомості.
Лікування — як і в попередньому випадку, а також ефективне застосування настоянки вовконога (рос. — зюзник) європейського. 20 г сировини залити 100 мл 70% спирту, настояти 2 тижні.
Приймати по 20—25 крапель на 30 мл води 2—3 рази на день до їди протягом 2 тижнів. У разі цього порушення ритму може бути рекомендована регулярна лікувальна гімнастика: обертання рук, нахили вперед, вбік, регулярні прогулянки пішки.
Миготлива аритмія — стан серця, коли водій ритму (синусовий вузол) не спроможний задавати ритм роботи серця. Передсердя скорочуються безладно, окремі м’язові волокна скорочуються, інші — ні. Це явище називають «мерехтінням». Їх кількість може доходити до 200—400 за одну хвилину.
Такий стан може приймати тахіаритмічну форму, коли кількість скорочень шлуночків велика (понад 100 за хвилину), або брадіаритмічну, коли кількість скорочень шлуночків у межах 60—80 за хвилину. Перша форма небезпечніша для хворого.
У разі цього порушення сприятливо діє такий фітозбір: листя нетреби (рос. — дурнишник), вовконога, м’яти, корінь валеріани, квіти глоду, шишки хмелю, траву собачої кропиви та дроку красильного взяти в рівних частинах. Подрібнену сировину, 1—1,5 ст. ложки, залити окропом (300 мл), витримати 1—1,5 години, укутавши ковдрою. У проціджений настій додати по 1 ч. ложці настоянок календули та півонії (продаються в аптеках). Приймати по 70 мл тричі на день до їди й на ніч протягом місяця. Якщо ритм серця відновився, пити ще 1—2 місяці, скоротивши дозу вдвічі. Це лікування можна періодично повторювати. Особливо в стресових життєвих обставинах.
У разі тахіаритмічної форми у хворих виникають неприємні відчуття в ділянці серця, відчуття тремтіння серця. У разі брадіаритмічної форми хворі не скаржаться. На ЕКГ такі види порушення ритму легко визначають.
У разі тахіаритмії можна застосовувати такий засіб: сухоцвіт багновий — 1 частина, календула — 2 частини, квіти глоду — 2 частини та листя барвінку — 0,5 частини. Сировину подрібнити. На 200 мл води взяти 1 ст. ложку суміші, варити 5 хвилин, настояти годину, процідити, додати 2 ч. ложки меду.
Приймати по 1 ст. л. 3—4 рази на день за 20—30 хвилин до їди. Дозу можна подвоїти через 3—4 дні лікування. Курс лікування 1 місяць.
Збір для лікування брадіаритмії: квіти глоду — 2 частини, трава жовтушника — 1 частина, трава чистотілу — 0,5 частини, плоди кропу — 1 частина, трава конвалії — 0,3 частини. Сировину подрібнити, заварювати так само. Додавати по 1—2 ч. ложки соку пшениці, цикорію, хвоща, меду. Приймати по 1—2 ст. ложки 3 рази на день перед їдою протягом 1—1,5 місяця.
Миготлива аритмія — один удар серця досить сильний, нормальний, другий (на нього не вистачає сил у хворого серця) — дуже слабкий. У цьому разі корисним буде такий настій: іван-чай — 1 частина, корінь валеріани — 1 частина, плоди й квіти глоду — 2 частини, меліса — 2 частини. 2 ст. ложки подрібнених трав залити окропом (300 мл), настояти 1 годину, процідити.
Приймати по 1 ст. ложці 3—5 разів на день до їди, додаючи щораз по 1 ч. ложці меду. Для підтримки серця в цей період показаний прийом квіткового пилку по 2 ч. ложки 3—4 рази на день. Курс лікування — 3—4 тижні й більше, до ліквідації симптомів хвороби.
Тахікардія — прискорені, а іноді безладні скорочення серця (понад 90 ударів за 1 хвилину — до 120—140). При цьому допоможе такий збір: взяти валеріану та собачу кропиву в рівних пропорціях, 1 ст. ложку сировини залити 1 склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити. Додати 1 ст. ложку меду. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день до їди. Курс лікування — 3—4 тижні.
Наступний збір особливо допомагає в разі тахікардії, зумовленої підвищеною функцією щитоподібної залози. Змішати в рівних пропорціях хміль, конвалію, глід. 1,5 ст. ложки сировини залити 300 мл води, закип’ятити, настояти 1 годину, процідити. Приймати по 1—2 ст. ложки з медом. Курс лікування — 1—1,5 місяця.
У разі гіпертонічної хвороби, обтяженої тахікардією, допоможе такий засіб. Приготувати збір із сухоцвіту багнового, м’яти перцевої, хвоща польового, барвінку малого, взятих порівно. 1,5 ст. ложки сировини залити 300 мл води, закип’ятити, настояти 1 годину, процідити. Приймати по 100 мл 3 рази на день до їди. Курс лікування — 1,5—2 місяці.
У разі миготливої аритмії, кардіосклерозу, тахікардії, гіпертонії, неврозів, серцевих і ниркових набряків добре зарекомендував себе жовтушник сіруватий. 2 ч. ложки рослини залити 200 мл окропу, настояти 2 години. Приймати спочатку по 2 ч. л. 3—5 разів на день незалежно від їди. Потім дозу зменшити до 1 ст. л. 3—4 рази на день. Курс лікування — 1 місяць, не більше.
Цей засіб ефективний для лікування неврозів, безсоння, набряків, обтяжених тахікардією: конвалія травнева — 1 частина, валеріана, глід, собача кропива, м’ята — по 2 частини. 1 ст. ложку подрібненої сировини залити 1,5 склянки води, довести до кипіння й настояти 1,5 години. Процідити й приймати по 1—2 ст. ложки 3—5 разів на день незалежно від їди. Ліки діють ліпше, якщо тримати їх у роті, не проковтуючи, протягом 2—3 хвилин. Тривалість лікування не обмежена.
Спеціального лікування тахікардія потребує в разі тиреотоксикозу. Збір трав для лікування гіперфункції щитоподібної залози: дрік красильний — 1 частина, валеріана (корінь) — 2 частини, глід (квіти) — 2 частини, нетреба — 1 частина, вовконіг — 1 частина. Подрібнені трави заварюють у пропорції: 1 ст. ложка на 0,4 л води, кип’ятять 3—5 хвилин. Настоюють 1 годину.
Приймають по 100 мл тричі на день за 20—30 хвилин до їди й на ніч. У кожну порцію додають 1 ч. ложку меду. Курс лікування — 1,5—2 місяці. Лікування варто поєднати з медикаментозним, котре призначить лікар-ендокринолог.
Пароксизмальна тахікардія — це напад послідовних одна за одною екстрасистол. Хворі можуть відчути сильний поштовх серця, за яким з’являється відчуття тремтіння або тріпотіння. Кількість ударів може доходити до 180—200 за хвилину. Напад звичайно триває від кількох секунд до кількох хвилин або годин. Закінчується відчуттям поштовху або удару. У разі тривалого нападу настає явище серцевої недостатності: хворий синіє, частішає дихання, з’являється біль у ділянці серця. Ці стани можуть супроводжуватися нудотою, блюванням, почастішанням випорожнення, посиленим сечовиділенням або його затримкою. А провокується напад стресом, надмірною їжею, здуттям кишечнику, алергією, припливами в разі клімаксу.
Добре знімають напади настоянкою глоду або вовконога. 1 частину рослини залити 10 частинами 70% спирту, настояти 2 тижні. Приймати по 1 ч. ложці на 20 мл води. Повторити протягом години 2—3 рази, якщо напад не знімається.
Для профілактики нападів також можна використовувати фітозбори.
Квіти глоду, трава м’яти, собачої кропиви, вовконога, нетреби, конвалії взяти порівну, подрібнити. 1 ст. ложку збору залити 300 мл води. Нагріти й варити 5 хвилин. Настояти 1 годину. Процідити. Додати в настій 1 ст. ложку меду й 1 ч. ложку соку калини. Приймати по 100 мл тричі на день до їди. Лікування (профілактику) можна проводити довгостроково.
Добре зарекомендували себе рослинні кваси Болотова з використанням трав: жовтушник, чистотіл, астрагал, вовконіг, глід, нетреба.
1 склянку висушеної трави залити 3 л теплої перевареної води, додати 1 склянку цукру (або меду), 1 ст. ложку сметани (натуральної, не стерилізованої). Залишити бродити на 2 тижні в теплому місці. Приймати по 1/2 склянки тричі на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування — місяць.


Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 9540 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України