КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Червень » 26 » ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ У МІСТІ
12:30
ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ У МІСТІ
  

             ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ У МІСТІ 

                                                                                                                                        Посміхайтесь, вас знімають!

 "Старший брат дивиться за тобою!” – такі нагадування зустрічалися раніше у творах про тоталітарні державні режими, де запроваджується всюдисущий загальний контроль над громадянами. Зараз у великих містах розвинених країн теж на вулицях і в публічних, громадських місцях практично не сховатися від всевидющого ока відеокамер. Дехто каже, що це порушення прав людини, інші ж схвалюють слідкування за громадським порядком. Таке спостереження тепер діє і в місті Корюківці.

Інколи телефонують самі пильні громадяни до редакції, закликають покарати різних порушників. Наприклад, оце днями дзвонила небайдужа жіночка. "На деяких міських вулицях проклали незаконну каналізацію з своїх дворів, стікають нечистоти прямо у водойми, навіть у центральні ставки Корюківки. Де ж перевіряючі служби?! Відеокамер, кажуть, наставили, а куди вони дивляться?” Ну, ще техніка у нас до того не дійшла, щоб за кожним, хто сміття розкидає і забруднює довкілля, слідкувати. Але за вулицями вже наглядають.
Заступник начальника районного відділення поліції, майор Олександр Бахир розповів кореспонденту, що в місті встановлено систему відеоспостереження з тринадцяти камер. За рішенням міської ради придбано п’ять відеокамер, на це з міського бюджету виділено 121 тисячу гривень. Ще вісім камер встановлено за сприяння ПАТ "Слов’янські шпалери – КФТП”, на що фабрика надала значно більші кошти. Причому чотири камери з них – оглядові, а ще чотири, дорожчі – з функцією розпізнавання номерів автомобілів, які фіксуються і зберігаються у базі даних. Серед інших районів області – встановлена у нас техніка одна з найкращих, навіть вночі можна вести спостереження.
Монітори-екрани, на яких усе видно, встановлені у черговій частині нашої поліції. Цікаве кіно мають змогу бачити чергові офіцери! Рух транспорту, громадян, навіть нерівності дорожнього покриття чітко видно. Так само відслідковувати ситуацію на наших вулицях можуть і в обласному головному управлінні поліції, куди передаються "картинки” з усіх районів, де встановлено таке обладнання. У Корюківці відеокамери встановлені на виїздах з міста, на центральній площі, на перехрестях – біля прокуратури, по вулиці Вокзальній (біля повороту до недільного ринку), біля церкви (дорога на Наумівку і Сновськ).
Міською радою прийнята комплексна програма профілактики правопорушень на 2017 рік. Саме на виконання цієї програми і встановив чернігівський підрядник відеокамери. Очікується, що здійснення програми дасть змогу покращити результати роботи з охорони публічного порядку, попередження правопорушень. Також дозволить підвищити оперативність реагування на вчинені правопорушення та їх виявлення, мінімізувати злочинний вплив на неповнолітніх та молодіжне середовище, запобігти поширенню наркозлочинності, пияцтва та алкоголізму на території міста. Записані й інші сподівання від виконання прийнятої програми. Звісно, уповати лише на допомогу техніки не можна. Профілактика правопорушень – це величезна різнопланова робота, починаючи з сімейного виховання… Але і допомога машин-інструментів буде не зайвою.

Майор Олександр Бахир (стоїть) і майор Валентин Турас біля моніторів системи відеоспостереження
Відеозаписи зберігаються в архіві від кількох місяців до року, як мінімум. І вже є відчутна віддача від встановлення системи спостереження. Офіцери поліції розповідають, що така техніка допомагає у їхній роботі. "По гарячих слідах”, приміром, розкрито кілька крадіжок велосипедів. Веде злодій "залізного коня” і не здогадується, що його, красеня такого, на моніторі розглядають у всіх подробицях! Беруть під руки, він відпирається, мовляв, то не я, а коли пред’являть відеозапис, то нікуди вже відбріхуватись… Для охорони публічного порядку камери – великі помічники. Під час проведення масових заходів на площі, коли щось трапиться, то можна зреагувати швидко. Або черговий поліцейський побачив якийсь підозрілий транспортний засіб, може направити до нього групу реагування патрульної поліції, яка працює цілодобово. Спостереження певним чином забезпечує громадський порядок, змушує багатьох дотримуватися правил дорожнього руху. Скажімо, на перехресті біля прокуратури часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди. І тепер через камеру видно, хто винуватець аварії, можна швидше розібратись у спірній ситуації.


   http://koryukivka-mayak.com

Категорія: Події | Переглядів: 728 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України