КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Березень » 11 » Вчинок вартий до наслідування Любов Кулик із Холмів подарувала Корюківській лікарні бойлер
14:37
Вчинок вартий до наслідування Любов Кулик із Холмів подарувала Корюківській лікарні бойлер

      Вчинок  вартий  до  наслідування 

 Любов Кулик із Холмів подарувала Корюківській лікарні бойлер

 .

  На фото   Любов Кулик та Володимир Лук'янець

   Підприємець Любов Кулик, лікуючись у хірурги Корюківської лікарні, подарувала бойлер. Ємність для нагріву води. Тепер гаряча вода у відділенні є цілодобово.       — 880 гривень коштує бойлер, він на 50 літрів, — показує уже встановлений апарат Любов Кулик. — Я приїхала в лікарню, в хірургічне відділення. Здивувалася — хірургія і без теплої води. Стала розмовляти з лікарями, із завідувачем. Переконалася, що це треба і для лікарів, і для хворих. Тут багато людей, у котрих, мабуть, і дома нема де помитися. Поговорила з чоловіком, Юрієм Івановичем (ми приватні підприємці, у нас у Холмах пасіка і продовольчий магазин). Вирішили зробити подарунок.

 — Купував у чернігівському «Епіцентрі» (величезний магазин), — говорить Юрій Кулик. — Виходив з того, щоб не дуже дорогий. І щоб помитися можна було.
І хворим, і медперсоналу такий подарунок дуже подобається. Це краще, ніж просто гроші.
— Любов Кулик лікувалася і каже: «Я можу зробити благодійний внесок. На хірургічне відділення», — розповідає завідувач хірургічного відділення Володимир Лук'янець. — Я кажу: «Не вносьте. Бо люди вносять гроші. А забирає їх казначейство. Не дає нам нічого купить. Немає проплати». Кажу: «Мені не треба грошей. Купіть пристрій, щоб була гаряча вода. Щоб люди могли помитися».
До встановлення бойлера вода подавалася погодинно. Зазвичай з 8 ранку, з 9-ої. Як сніданок пройшов, треба мити посуд, так і воду дають. Так само в обід і ввечері.
— За рік у хірургії буває 1500-1800 чоловік, — продовжує Володимир Іванович. — І от кожному треба помитися, особливо жінці.
Проблема з гарячою водою, впевнений Володимир Лук'янець, у багатьох лікарнях.
— Я лежав у Чернігівській обласній, — згадує хірург. — Така ж ситуація. Подавали по годинах. Спіймали гарячу воду — помилися. Не спіймали — пробу кричи.

У Корюківській районній лікарні гаряча вода цілодобово є у приймальному відділенні. Теж завдяки бойлеру.
— Ми тут у гостях, — відкриває кран з гарячою водою медсестра приймального відділення Світлана Масльонків. — Це приймальне — пологового відділення. Наше ремонтується.
Заступник головного лікаря Володимир Шумілін показує приймальне відділення лікарні. Гаряча вода буде саме завдяки ємності для нагріву.

 — Крім приймального, гаряча вода цілодобово є на роздавальній та у відділеннях, де є ванни, — говорить Володимир Васильович. — Намагаємось бути хоч трохи незалежними від котельні. А от холодна вода є постійно. Бо водопостачання централізоване.

* * *

 Бойлери встановлюють у багатьох лікарнях. Є вони у Щорсі, Городні, Мені, Березні. У Менській лікарні, крім бойлерів, встановлені 11 апаратів швидкого нагрівуводи — для миття рук.

Чи повинна бути в лікарнях гаряча вода?

Запитала в головному управлінні державної санітарно-епідеміологічної служби в Чернігівській області (обласній санстанції). Може, й холодної достатньо? Скільки ми зазвичай лікуємось? Тиждень, два, три. А тоді вже й вдома або у річці чи ставку помитися можна.
— Гаряча вода в лікарнях повинна бути обов'язково, — запевняє головний державний санітарний лікар області Микола Донець. — Є два основних документи, які регламентують наявність у лікарнях гарячої води, — пояснює начальник відділу організації держсанепіднагляду управління Геннадій Фесюн.
— Це державні будівельні норми (ДБН В.2.2.-10-2001. Будинки і споруди. Заклади охорони здоров'я). Та Санітарні правила устрою, обладнання та експлуатації лікарень (СанПіН 5179-90).
У державних будівельних нормах у пункті 7.12 сказано, що будинки та споруди закладів охорони здоров'я необхідно обладнувати системами гарячого водопостачання. Для чого це треба, пояснюють Санітарні правила устрою, обладнання та експлуатації лікарень (вони діючі, хоча прийняті ще за радянських часів).
Хворі повинні обов'язково митися при прийомі в стаціонар (п.9.18). Робити «гігієнічні помивки» не рідше ніж раз у 7 днів з відміткою в історії хвороби (!—Авт.) п.9.20). Кухонний посуд повинні мити гарячою водою — 50 градусів. Ополіскувати при температурі не нижче 65 градусів.

                                                                Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №10 (1400)
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 689 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України