КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Грудень » 9 » Валентин Буряченко про те, кого і коли можуть призвати у четверту хвилю мобілізації
08:44
Валентин Буряченко про те, кого і коли можуть призвати у четверту хвилю мобілізації

      Валентин Буряченко про те, кого і коли можуть призвати у четверту хвилю мобілізації



      В армії хочуть провести ротацію. Експерти: хлопці бояться "дурних" смертей 

  В Україні гряде четверта хвиля мобілізації. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на зустрічі з військовими в Харківській області. За його словами, це необхідно, щоб провести ротацію солдатів у зоні бойових дій. "Мобілізація потрібна, бо треба міняти хлопців, які вже півроку перебувають на фронті", – сказав Полторак.


КОГО ЗАБЕРУТЬ.

У Міноборони заявляють, що мобілізація торкнеться тільки військовослужбовців запасу. "Це буде планова ротація, – розповів "Сегодня" співробітник прес-служби Міноборони Валентин Буряченко. – Люди по півроку перебувають на передовій, а організм не залізний, і їх потрібно поміняти.

Хлопців, які стоять на лінії фронту, виведуть в тил". За його словами, приймати рішення про кількість призовників і терміни проведення мобілізації буде Верховний головнокомандувач – президент. "Міноборони тільки розробить пропозиції і відправить їх на підпис Петру Порошенку, а він уже прийме рішення. Мобілізація стартує тільки після підписання ним указу (і голосування за нього в парламенті. – Авт.)", – резюмував Буряченко. Дати не називаються, але за оцінками експертів мобілізація може початися відразу після Нового року. Вона торкнеться військовозобов'язаних запасу (мають військову професію, закінчили військову кафедру або служили в армії) у віці від 18 років до (в середньому) 40 років; для вищих офіцерів – до 65.

ХОЧУТЬ ДОДОМУ.

Самі солдати, які знаходяться на передовій, розповіли "Сегодня", що дуже чекають ротації, проте не вірять, що після мобілізації їх відправлять додому. "Звичайно, ми всі за, – каже солдат Олексій, який охороняє українсько-російський кордон в Харківській області. – Люди служать по півроку і більше, пора б їх поміняти. Особисто я хочу скоріше побачити свою сім'ю. Але я сильно сумніваюся, що нас відпустять додому назовсім. Мені здається, навіть якщо наберуть нових людей, ми все одно залишимося на позиціях, адже у нас інформації про ротацію немає. Та й під час попередніх "поповнень" нас з фронту не відпускали". "Потрібно не масово забирати людей, а закінчувати цю війну: вести переговори з ким тільки можливо. Загинуло вже занадто багато людей, і просто нова мобілізації нічого не вирішить", – вважає мама 24-річного військовозобов'язаного Костянтина Надія Стоянова.

ПРОБЛЕМИ.Як розповів "Сегодня" військовий експерт Сергій Згурець, людський ресурс для проведення мобілізації в Україні є, але можуть з'явитися проблеми. "Призивати є кого. Ті військовослужбовці, які отримали приписні свідоцтва (повістки) ще під час третьої хвилі мобілізації в липні, за фактом були призвані не всі. Головна проблема – підготовка призовників, тому що далеко не всі з них щось пам'ятають з часів служби. Тренуватися хлопці повинні однозначно більше місяця", – вважає експерт.

  А ось президент Атлантичної ради України Вадим Гречанінов впевнений, що незважаючи на те, що людський ресурс ВСУ має, четверта хвиля мобілізації може розбитися об небажання українців воювати. "Ми можемо зіткнутися з тим, що люди просто не хочуть воювати. Пов'язано це з тим, що вони просто бояться "дурних" смертей, адже вся Україна знає про Іловайський котел та інші, коли солдати потрапляли в оточення", – підкреслив Гречанінов. Голова Центру воєнної політики та безпеки Євген Шелест, навпаки, вважає, що мобілізація потрібна і новий призов доукомплектує військові частини. "Чим більше людей буде в армії, тим краще. Це необхідно для виконання більш складних завдань, які можуть стояти перед військовими. Адже якщо бойові дії затягуються і можливі гірші варіанти, то доведеться збільшувати чисельність армії", – резюмував Шелест.

ВОЛОНТЕРИ. До слова, волонтери можуть отримати статус учасників бойових дій. Таку думку висловив міністр оборони Степан Полторак. "Моя думка, що і волонтери, які поруч з нами на фронті, отримують поранення, також повинні мати статус учасника бойових дій", – сказав Полторак. За його словами, Кабмін спростив для волонтерів процедуру отримання такого статусу: "Всі люди, які мають на це право, отримають статус".

В "ДНР" доставляють боєприпаси, а жителі Сходу продовжують виїжджати

У вихідні на Донбасі бойовики не припиняли обстріл населених пунктів. "Противник став активніше використовувати РСЗВ "Град". Це говорить про те, що терористи постійно отримують боєприпаси ", – заявив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко. Бойовики обстріляли позиції ВСУ в Ясинуватському районі, в Авдіївці снаряд потрапив в будівлю міськвідділу міліції, через що два міліціонери були контужені. Відкрито кримінальне провадження за статтею КК "Теракт". Всього бойовики 87 разів за вихідні обстріляли українські позиції. Через постійні обстрілів збільшується кількість осіб, які покидають Донбас: за останню добу на мирні території виїхало понад 4 тис. осіб.
Росія продовжує поставляти бойовикам боєприпаси, вважають міжнародні спостерігачі. Місія ОБСЄ зафіксувала в Шахтарську два десятки немаркованої військової техніки, а також конвой з 41 невпізнаної військової вантажівки, що рухається на захід до Донецька. У Луганській області козаки "Всевеликого війська Донського" обстріляли села з мінометів. "Одна з мін впала у дворі приватного будинку і смертельно поранила двох місцевих жителів. З початку тижня в Луганській області від рук терористів загинули шість мирних жителів", – заявив губернатор Луганської області Геннадій Москаль.
 
                                                                                                                Джерело. segodnya.ua
Категорія: Право знати | Переглядів: 1013 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України