КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Жовтень » 20 » В Корюківці планується створення медичного регіонального округу №5 та лікарні інтенсивного лікування другого рівня Медична реформа
08:55
В Корюківці планується створення медичного регіонального округу №5 та лікарні інтенсивного лікування другого рівня Медична реформа
    

          В Корюківці планується створення медичного регіонального округу №5                                                                та   лікарні інтенсивного лікування другого рівня

Медична реформа на Чернігівщині: у 2017 році кількість ліжкомісць зменшиться на 40%

 

Питання створення медичних госпітальних округів у Чернігівській області претендує стати одним із найбільш резонансних.

Медична реформа, яка триває в Україні, у 2017 році передбачає не лише різке скорочення ліжкомісць в області, але також має стати основою адміністративно-територіальних змін на рівні районів Чернігівщини.

Під час розширеного засідання колегії Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, котре пройшло 4 жовтня, заступник голови ОДА Наталія Романова розказала, що в області найбільший показник ліжкового фонду на 10 тисяч населення, він становить 99,5, а в середньому по Україні – 79,9.

Так, на перше вересня в області працювало 10322 ліжка, що менше порівняно з 2015 роком на 589 ліжок.

За словами Романової, ліжковий фонд області у 2017 році має складати 6283 ліжка, тобто, має бути зменшений на 4628 ліжок.

Для мереж лікарень області запропонували три рівня надання стаціонарної допомоги: лікарні інтенсивного лікування першого (базового) рівня (переважно планового лікування), регіональні лікарні інтенсивного лікування другого рівня (у обраних географічних центрах регіональних округів) та обласні лікувально-діагностичні центри.

Іншими словами – облдержадміністрація пропонує впорядкувати мережу лікарняних закладів, скоротити ліжковий фонд та створити п’ять регіональних медичних округів: два в Чернігові, і по одному в Корюківці, Ніжині та Прилуках.

Водночас, як заявляє прес-служба народного депутата Валерія Давиденка, котрий, як відомо, разом з представниками партії «Наш край» жорстко критикує проведення адміністративної реформи на Чернігівщині, кілька місяців тому голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч заявляв про утворення в області 6 госпітальних округів. А тепер вже один, менський, «загубили».

Наголошується на тому, що Чернігівщина – досить специфічна область: за розміром – одна з найбільших в Україні, натомість щільність населення  – одна з найменших. Тому, представники політичних сил вважають таку кількість госпітальних округів замалою і обурються, що центр госпітального коуругу планують свторити не у Мені, а в Корюківці.

Схожа ситуація і з Бахмацьким районом, який претендував на центр госпітального округу, але чиновники в ОДА не врахували думку місцевих жителів, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Також, йде нарікання на тому, що у Чернігові хочуть створити аж два госпітальні округи.

Окрім цього, в регіоні планується створити 5 міжрайонних акушерських відділень. Два з них будуть знаходитися у Чернігові, і по одному у Прилуках, Ніжині та Мені. Поряд з цим будуть функціонувати акушерські ліжка у Бобровицькій, Козелецькій, Корюківській та Новгород-Сіверській ЦРЛ.

Водночас, за матеріалами доповіді начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петра Гармаша, окрім госпітальних округів та акушерських відділень хочуть створити 5 центрів надання спеціалізованої кардіологічної допомоги, які знаходитимуться у Ніжині, Прилуках, Бахмачі, Корюківці та Чернігові.

Окрім того, зазнає змін і третинний рівень надання медичної допомоги.

Обласний лікувально-діагностичний центр протитуберкульозного профілю має об’єднати в своїй структурі:

Комунальний лікувально-профілактичний заклад " Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер " 

Комунальний заклад " Прилуцький протитуберкульозний диспансер "

Обласний комунальний лікувально-профілактичний заклад " Ніжинський протитуберкульозний диспансер ”

Бахмацька міжрайонна протитуберкульозна лікарня

Загальна кількість ліжок протитуберкульозного профілю в області має бути доведена до 357 ліжок при існуючих 605 (скорочення ліжкового фонду на  41 %)

Обласний лікувально-діагностичний центр психоневрологічного профілю має об’єднати в своїй структурі:

КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня»

Комунальний заклад «Левоньківська психіатрична лікарня»

КЛПЗ «Валківська психіатрична лікарня»

Загальна кількість ліжок психоневрологічного профілю в області має бути доведена до  646 ліжок при існуючих 1095 (скорочення ліжкового фонду на 41% від наявного).

Обласний лікувально-діагностичний центр дерматовенерологічного  профілю має об’єднати в своїй структурі:

Комунальний  заклад «Чернігівський обласний шкірно-венерологічний диспансер»

Прилуцький шкірно-венерологічний диспансер

Обласний комунальний лікувально-профілактичний заклад «Ніжинський шкірно-венерологічний диспансер»

Загальна кількість ліжок шкірно-венерологічного профілю в області має бути доведена до  58  ліжок при існуючих 190 (скорочення ліжкового фонду на 69% від наявного).

Обласний клініко-діагностичний центр має об’єднати в своїй структурі:

КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня»

КЛПЗ «Чернігівський обласний кардіологічний диспансер»

КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер»

КЛПЗ «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни»

КЛПЗ «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення»

Загальна кількість ліжок різних профілів закладів, що входять до обласного клініко-діагностичного центру  має бути доведена до 897 ліжок при існуючих 1305 (скорочення ліжкового фонду на 31%.

Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Чернігівська обласна дитяча лікарня» – 530 ліжок.

На даний момент, з доповіді начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петра Гармаша, не до кінця вирішеним залишається питання фінансування медичних закладів. Наприклад, за лікування мешканців району в обласній центральній лікарні необхідно буде комусь платити.

Для таких випадків чинним бюджетним законодавством передбачені міжбюджетні трансферти, коли одна місцева рада може передати кошти іншій місцевій раді на утримання такого медичного закладу.

Передача коштів між місцевими бюджетами здійснюється на підставі рішень відповідних місцевих рад, прийнятих кожною із сторін, і укладання договору. Розмір переданих коштів має бути пропорційним частці витрат на забезпечення відповідної кількості користувачів послугами у повній їх вартості, розра­хованій за фінансовими нормативами бюджетної за­безпеченості органу, що передає повноваження.

При цьому у договорі повинні бути зазначені всі умови отримання та передачі  трансферту: обсяг коштів, терміни перерахування, наявність направлення у хворого тощо.

Довідково:

Регіональний округ №1 у складі медичних закладів м. Чернігова  (загальна чисельність населення 288907 осіб, в тому числі жіночого – 156192, дитячого – 44131).

Наявний ліжковий фонд медичних закладів зазначеного округу передбачається привести у відповідність до оптимального показника забезпеченості населення по Україні, як в цілому, так і по кожному клінічному  профілю. Станом на 01.09.2016 в медичних закладах округу розгорнуто 1455 стаціонарних ліжок, розрахункова потреба - 1127, потребує скорочення 328 ліжок.

Визначення лікарень інтенсивного лікування першого та другого рівнів та лікарень планового лікування необхідно провести за рішенням управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради.

Регіональний округ №2 у складі Городнянського, Козелецького,  Куликівського, Ріпкинського та Чернігівського районів (загальна чисельність населення 173756 осіб, в тому числі жіночого - 95042, дитячого – 28098).

У складі регіонального округу передбачається:

- створення лікарні інтенсивного лікування другого рівня на базі Чернігівської центральної районної лікарні;

- створення лікарні інтенсивного лікування першого рівня на базі Козелецької центральної районної лікарні;

- створення лікарень планового лікування на базі Городнянської,  Куликівської та Ріпкинської центральних районних лікарень.

Станом на 01.09.2016 в медичних закладах округу розгорнуто 1210  стаціонарних ліжка, розрахункова потреба – 678, необхідно скоротити 532 ліжка.

Регіональний округ №3 у складі медичних закладів м. Ніжин, Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Ніжинського та Носівського районів (загальна чисельність населення 240947 осіб, в тому числі жіночого – 133172, дитячого 37815).

У складі округу передбачається:

- створення лікарні інтенсивного лікування другого рівня на базі Ніжинської центральної міської лікарні ім. М.Галицького;

- створення лікарень інтенсивного лікування першого рівня на базі Бобровицької та Бахмацької центральних  районних  лікарень;

- створення лікарень планового лікування на базі Борзнянської, Ніжинської та  Носівської центральних  районних  лікарень;

- створення перинатального центру вторинного рівня на базі Ніжинського міського пологового будинку.

Станом на 01.09.2016 в медичних закладах округу розгорнуто 1629 стаціонарних ліжок, розрахункова потреба – 940, потребує скорочення 689 ліжок.

Регіональний округ №4 у складі медичних закладів м. Прилуки,  Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Срібнянського та Талалаївського районів (загальна чисельність населення 166428 осіб, в тому числі жіночого – 91668, дитячого – 26060).

У складі регіонального округу передбачається:

- створення лікарні інтенсивного лікування другого рівня на базі Прилуцької центральної міської лікарні;

- створення лікарень планового лікування на базі Варвинської, Ічнянської, Прилуцької, Срібнянської та Талалаївської центральних районних лікарень.

Станом на 01.09.2016 в медичних закладах округу розгорнуто 1185стаціонарних ліжок, розрахункова потреба – 649, необхідно скоротити 536 ліжок.

Регіональний округ №5 у складі медичних закладів Менського,  Коропського, Корюківського, Семенівського, Сосницького, Щорського та Новгород-Сіверського районів (загальна чисельність населення 177093 особи, в тому числі жіночого – 95955, дитячого – 29518).

У складі  округу передбачається:

- створення лікарні інтенсивного лікування другого рівня на базі Корюківської центральної районної лікарні;

- створення лікарень інтенсивного лікування першого рівня на базі Менської та Новгород-Сіверської центральних районних лікарень з раціональним розподілом профілів ліжок в залежності від кадрового та матеріально-технічного потенціалу;

- створення лікарень планового лікування на базі Коропської, Сосницької, Семенівської та Щорської  центральних районних лікарень.

Станом на 01.09.2016 в медичних закладах округу розгорнуто 1208 стаціонарних ліжок, розрахункова потреба – 691, необхідно скоротити 517 ліжок.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі       http://pik.cn.ua/23980/medichna-reforma
Категорія: Право знати | Переглядів: 856 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України