КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Жовтень » 7 » В КОРЮКІВЦІ ДЕШЕВШЕ ! «АТБ» треба!» — переконані меняни. «Нас же супермаркет задавить! Не можна «АТБ» сюди пускати», — жахаються підприє
14:13
В КОРЮКІВЦІ ДЕШЕВШЕ ! «АТБ» треба!» — переконані меняни. «Нас же супермаркет задавить! Не можна «АТБ» сюди пускати», — жахаються підприє

      В  КОРЮКІВЦІ  ДЕШЕВШЕ !

 «АТБ» треба!» — переконані меняни. «Нас же супермаркет задавить! Не можна «АТБ» сюди пускати», — жахаються підприємці

   


    Півроку тому у Мені заговорили, що має відкритися супермаркет «АТБ». Місцеві зраділи. Бо чого ж —у сусідніх Корюківці, Щорсі, Новгороді-Сіверському є, а у них немає. Мена ж усе таки хоч і невелике, та містечко, райцентр. Чим гірші від сусідів? Та й набридло вже в корюківський «АТБ» за 30 кілометрів їздити. Чекали-чекали, а супермаркету все нема.

12 гривень — і в «АТБ»

 — У Мені «АТБ» треба, — запевняє Ірина Бухно, продавець одягу на базарі. — Там зручно, дешево. Учора тільки їздила машиною скуплятися до Корюківки, у цей маркет. Усі говорять про «АТБ», ждуть. Де ж нам товари куплять? От у «ЧеКоСі» я вже рік нічого не беру. З часу, як купила погані сосиски. Більше великих магазинів немає. «Смак» відкрили хороший, але маленький. В «Орхідеї» можуть продати товар і не дуже.

— В «АТБ» усе дешеве і свіже, — захоплюється пенсіонерка Надія Гайдученко. — Якби ще десь у центрі відкрили. От, наприклад, кілограм рису в «ЧеКоСі» (магазин райспоживспілки) дев'ять гривень, а в «АТБ» — сім. За десять кілограмів двадцятку економлю. На менському базарі також дорого. Щомісяця їжджу до Корюківки. Автобуси-маршрутки ходять регулярно, проїзд 12 гривень. Получу пенсію 900 гривень, і туди.
 У Мені тільки одного зустріла такого, кому байдуже.

 — Вистачає, де скупитися, аби гроші були, — зітхає інвалід другої групи Сергій Іщенко. — Товар беру і на базарі, і в магазині. Дивлячись що. На базарі купую овочі, майонези-соуси — у магазині.

«Базар стане мертвою зоною»

Підприємці на Троїцькому базарі в Мені категорично проти супермаркету.
— Нема його де відкривати! — обурюється продавець риби Тетяна Ювченко. — На полі десь? У центрі все забито. До нього ж і під'їзд треба. Та й ринок дуже насичений продуктами Ціни, звичай но, на щось нижчі, на щось вищі. Якщо людині раз у півроку потрібна баночка горошку, то для неї різниця 50 копійок не так уже й важлива Мена взагалі дуже торговий райцентр.

— Збирались відкривати то на автостанції, то на місці харчокомбінату, бо там земля гуляє, — розповідає приватний підприємець Людмила Максименко.
— Чого не відкрили «АТБ», не знаю. Не треба воно нам абсолютно. Тоді базар буде мертвою зоною. Як «ЧеКоС», «Смак» відкрилися, покупців на базарі стало менше. Сидимо днями, гульма гуляємо. А за своє місце та діяльність платити треба! Оренда — 685 гривень на місяць, це без прилавків, за них також гривень 150 на місяць віддай, 400 гривень до Пенсійного фонду, плюс ветеринарки, патентне, світло. Усього близько 2000. По Мені такої зарплати немає, як ми платимо за свою роботу! А в «АТБ» ціну трошки знизять, і все. Нас нема. Це не такий город, щоб тут відкривати магазин. Не можна «АТБ» сюди пускати.

Людмила Олександрівна боїться, що з новим супермаркетом не допрацює до пенсії.
— Хочуть отут, у павільйоні, зробити ремонт, — жаліється. — Тепла нам не дадуть, як і не було, а просто хочуть поставити будки, як на вулиці. А це ж з кожного підприємця тисяч десять як мінімум! Я й сину кажу: «Тікай!». А хотів же також на базар. Робить там, де гроші платять, — інкасатором.

— Не потрібен супермаркет не через те, що я продавець, причина інша, — запевняє приватний підприємець Віра Верещака. — Відрахування йтимуть не в наш бюджет. У Мену будуть тільки за найману силу платити. А все інше йтиме на Дніпропетровськ. А від місцевих підприємств відрахування ідуть у наш бюджет. Та й робочі місця — там відкриється 10, а закриється 40. У Корюківці — шпалерна фабрика, у Щорсі — лісгоспи. Там зарплати високі. А в Мені що? (Про місцевий сиркомбінат, чипсовий завод і т. д. не згадують. — Авт.).
Жінка скаржиться, що й без маркету торгувати важко:
— Оновили торгові павільйони за наш рахунок. Нам в оренду здали голу залізяку, яку треба було самому облаштувати. Витратились добряче.
 Правда, є й такі базарці, які говорять, що, якби їх взяли на роботу в «АТБ», то вони й не проти нового маркету.

«Не хочеться конкуренції»

— Чого «АТБ» так і не відкрили? — звернулася до Менської райспоживспілки.
— Причину не знаю, — відповідає Валентина горова, заступник голови правління. — Навіть не чула, де місце для супермаркету призначалося. Кругом же є, нас осідають: Щорс, Корюківка, Новгород-Сіверський. Та нам і не треба те відкриття. Адже «ЧеКоС» — це ж наш маркет. Не хочеться конкуренції. У будь-якому випадку своїми площами ми поступатися не будемо. У нас по Мені чотири магазини, плануємо відкрити п'ятий.
— Протестувати будете?
— А це щось допоможе? — печалиться Валентина Михайлівна. — Нам просто в раді й адміністрації скажуть, що чим більша конкуренція, тим у більшому виграші споживач.
Я була у Щорсі в «АТБ». Там знижки по вихідних. А так — звичайний магазин. Та й асортимент товарів там невеликий. Молочного, правда, багато. Мені сподобалося.
 Від нас відкриття супермаркету не залежить. Якщо знайдуть підходяще місце, то відкриють. Але ж для «АТБ» квадратів триста хоча б треба, а такого нема. На автовокзалі можна хіба добудувати. Так там приватний сектор обсів — нема де.

 «Конкретних пропозицій не було»

— Буде в Мені «АТБ»? — цікавлюся вже у місцевої влади.
— Конкретних пропозицій до адміністрації не було, — коментує Володимир Василенко, перший заступник голови райдержадміністрації (з питань економіки, паливно-енергетичного комплексу, транспорту і зв'язку, будівництва та житлово-комунального господарства). — А самі плітки про відкриття супермаркету ще місяців три тому чув. У Мені немає підходящого приміщення. Центр міста щільно забудований. Є приміщення на околицях, але ж хто туди погодиться увійти? Частину автовокзалу викупили інші підприємці.
— А ви б пустили новий маркет?
— Продукти там дешевші. Та й конкуренція необхідна, бо вона — двигун торгівлі і прогресу.
У першу чергу треба думати про споживачів.
— Скільки у Мені серйозних продовольчих підприємців?
— Небагато. Солідні підприємці в більшості своїй займаються буді вел ьн и м и матеріалами. Серед бізнесменів у сфері продовольчих товарів — «ЧеКоС» (правду кажучи, там обслуговування не дуже), Анатолій Попович, Василь Кондаков. Інші — дрібні.
— Володимире Уляновичу, а в приміщенні менського кінотеатру «АТБ» не можна розмістити? Приміщення велике у центрі міста.
— Я вже думав над цим варіантом,
— відповідає Василенко. — Не можна, бо там уже фітнес-клуб, приміщення зайняте. У кінотеатрі і гантелі зараз тягають, і фітнес, і аеробіка.
— А харчокомбінат?
— Він зруйнований. Потрібно будувати нове приміщення. Я розмірковував, щоб під «АТБ» виділити ділянку землі. Так вони ж не хочуть будуватися. їм треба готове приміщення.

Юлія Лукаш, колишній директор кінотеатру ім. Б. Хмельницького, а нині начальник районного відділу культури, можливість відкриття «АТБ» у приміщенні кінотеатру також відкидає.
— Для фітнес-клубу «Атлетик» приміщення здали в оренду у серпні 2012-го, — розповідає Юлія Михайлівна. — На той час під орендою було дві кімнати на другому поверсі: винаймали співробітники мобільного оператора МТС, бо на даху розміщена . їхня вишка. Також приміщення орендувала держслужба АПК.
На першому поверсі із двох кінозалів задіяний один. Другий був у жахливому стані. Все сипалося, руйнувалося. Замість підлоги була земля. Дійшло до того, що почали атакувати пацюки. Треба було терміново щось робити. Вирішили здати в оренду. Серед запропонованих варіантів були заклади торгівлі, розважальний комплекс, фітнес-центр. Якраз останньому перевагу і надали. До того ж його власник Юрій Цигипа пообіцяв ремонт за власний кошт, встановити індивідуальне опалення (до цього в кінотеатрі було холодно). Заклад торгівлі, як варіант, був відкинутий одразу. Не хотілося, щоб у закладі культури були їжа, бруд.
— Чи можна віддати в оренду «АТБ» частину другого поверху?
 — За технікою безпеки — ні. Від апаратури там є серйозне випромінювання.


 * * *
До речі, загальна площа кінотеатру 1500 квадратних метрів. «Атлетик» займає 342 квадратні метри. Ну, ще стільки ж відведено під діючий кінозал. По маленькій кімнатці — на МТС і АПК. А інша територія?

* * *
Скільки ж їм «АТБ» заплатило за матеріал, може виникнути запитання у читача.
 Жодної копійки. «Вісник Ч» — не лобісти цього супермаркету. Нам байдуже, магазин якої корпорації відкриють у райцентрі. Головне, щоб менянам було зручно скуповуватися. На прикладі «АТБ» ми показали, як люди чекають супермаркет. Ідуть аж за ЗО кілометрів до Корюківки. Навіть у селищі Березна Менського району є магазин такого типу — «Лис Микита». Так то ж селище, не місто. От і виходить, що колись процвітаюча Мена поступово перетворюється на село?

 «Об'єкт буде нерентабельним»

У Чернігівський області супермаркети «АТБ» є вже в Корюківці, Щорсі, Новгороді-Сіверському, Прилуках, Ніжині, Бахмачі, Бобровиці. Так це тільки «АТБ». А скільки інших мереж представлено! Особливо на півдні області, де розмістились ще і «Фора», і «Сільпо», і «Фуршет».
У прес-службі корпорації «АТБ» прокоментували ситуацію з менським супермаркетом по-своєму.
— Можливість відкриття «АТБ» у Мені розглядалася спеціалістами служби розвитку торговельної мережі, — розповіла співробітник піар-відділу Тетяна Єрмакова. — За попередніми прогнозами, торговельний об'єкт буде нерентабельним. Відкриття магазину «АТБ» можливе на перспективу, протягом двох-трьох років.

* * *

За Мену — образливо.

                                                            Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №40 (1430)

   Повністю читати з коментарямиhttp://www.gorod.cn.ua/news_48906.html

Категорія: Точка зору | Переглядів: 906 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Elena19  
Вы знаете, одно из самых правильных решений Правительства Корюковки было, разрешение на строительство супермаркета. Должна быть конкуренция, а малым предпринимателям теперь нужно быть более лояльными к покупателям. Еще бы городской транспорт пустили, хотя бы единичку какую то.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України