КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Січень » 21 » УВАГА ! ДОСВІД Зекономити на комуналці відмовившись від частини послуг ЖЕКів?
07:05
УВАГА ! ДОСВІД Зекономити на комуналці відмовившись від частини послуг ЖЕКів?

  УВАГА !     ДОСВІД ...                                                                                                                                       Зекономити на комуналці відмовившись від частини послуг ЖЕКів?

Комунальні платежі чернігівців зростають кожного разу як переглядається розмір мінімальної заробітної плати і зростає вартість бензину та електрики. Востаннє їх підняли з січня 2018 року, наступне подорожчання імовірно буде в липні, коли очікується, що та ж мінімалка зросте до 4 тисяч гривень. І це якщо не подорожчає паливо. А ціни на нього ростуть, бо дорожчає нафта. А коли не дорожчало паливо навесні з початком сільськогосподарських робіт?


 
Ідея про можливості економії на комунальних платежах виникла на черговому засіданні виконкому чернігівської міської ради. Керівник КП ЖЕК-13 Володимир Прищеп подав на затвердження виконкому пропозицію встановити для будинку по вулиці Інструментальній 24 тариф по сплаті комуналки який здивував багатьох – 2 гривні 12 копійок, тоді як по місту він близько 3 гривень. Ще більше здивувались чиновники коли у таблиці побачили навпроти пунктів прибирання сходових кліток і прибирання прибудинкової території нулі. Як пояснив керівник ЖЕКу будинок цей у зразковому стані, а мешканці самостійно прибирають і територію довкола будинку і сходи, тому від цих послуг ЖЕКу хочуть відмовитись. 
 
Суперечки тривали довго. Питання було не лише в тому, що зменшуються платежі комунальному підприємству, але й стосовно чистоти – чи дійсно там прибирають і з кого питати, якщо за кілька тижнів там виявиться смітник. Врешті-решт домовилися на тому, що питання поки що відкладається а на наступне засідання виконкому керівник ЖЕКу надасть офіційні документи про відмову від цих послуг і документи, якими буде визначено відповідального за прибирання прибудинкової території. Тоді чиновники пообіцяли погодитися з проханням мешканців.


 
Юрій Власенко, який є членом виконкому, відносно цього питання зазначив, що за законодавством мешканці будинків мають повне право обирати які послуги їм надаватиме обслуговуюча компанія, той же ЖЕК, і відмовитися від них якщо вважають це за необхідне. Міський голова Владислав Атрошенко додав з цього приводу, що сенс у цьому дійсно є, але вказав, що чистота сходових кліток – це дійсно проблема самих мешканців, а от що стосується прибудинкової території, то чистота там – це вже і проблема і міста також. Як результат міський голова доручив вивчити це питання більш детально і розглянути можливість зменшення комунальних платежів мешканцям багатоповерхівок за рахунок відмови від послуг прибирання сходових кліток і навіть прибудинкової території. Але за умови, що прибудинкова територія має прибиратися обов’язково і має бути відповідальний за це. Мешканці багатоповерхівок, звичайно ж, мають самі захотіти відмовитися від цих послуг ЖЕКів.


 
Про економію на комуналці за рахунок прибирання сходових кліток, знову згадали через кілька хвилин, коли такі ж тарифи затверджувались для приватного підприємства «Техкомсервіс». Для будинку по вулиці Белова 31 встановлюється тариф в розмірі 3,37 гривні для квартир першого поверху і 3,78 для другого й наступних, при цьому прибирання сходових кліток складає 81 копійку і прибудинкової території – 75 копійок. Тож дійсно, чи не дешевше мешканцям відмовитись від даної послуги і самим прибирати ці території чи навіть окремо найнявши прибиральника? 
                                                                                               Gorod.cn.ua  
Категорія: Право знати | Переглядів: 530 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України